نگهداری لبنیات اگر با روش صحیح و اصولی باشد خراب نمی شوند و می توانید مدت زمان زیادی مثل روز اول از آن ها استفاده کنید.
نگهداری لبنیات اگر با روش صحیح و اصولی باشد خراب نمی شوند و می توانید مدت زمان زیادی مثل روز اول از آن ها استفاده کنید.
به گزارش راوی امروز، آیا تا به حال شده افرادی را ببینید که مدت زمان زیادی می توانند لبنیات خود را نگه داری کنند ؟ حتما با خودتان در مورد ظروف مناسب برای نگهداری شیر و تخم مرغ و امثال آنها هم فکر کرده اید که چگونه مدت زمان سالم بودن آن ها را افزایش دهید . دفعه بعد که برای خرید به سوپرمارکت مراجعه کردید و یخچال خود را تمیز کردید ، از نکات این بخش از رازهای خانه داری استفاده کنید .
شیر
هروقت نیاز به خرید شیر داشتید ، آن را در مرحله آخر بردارید تا زمان کمتری بیرون از یخچال باشد و سپس شیر و دیگر محصولات لبنی را در یخ ترین قسمت یخچال قرار دهید که هنگام باز و بسته کردن در یخچال کمترین میزان گرما به آن نرسد .
بهتر است که یک هفته بعد از خرید ، شیر را مصرف کرده و تمام کنید اما دوغ را می توانید در عرض یکی دو هفته استفاده کنید . شیرهای غیر لبنیاتی مثل شیر سویا ، بادام ، نارگیل باید در عرض هفت الی ده روز مصرف شود .
زمانی که شیری را از سوپرمارکت می خرید ، حتما از بسته بودن و پلمپ بودن درب آن مطمئن باشید تا مزه و بوی آن تغییر نکرده باشد .
شیر پاستوریزه را به جای شیر خام و دیگر محصولات لبنی استفاده کنید . حتی شیرهای خام ارگانیک هم شامل باکتری های مضر هستند که می توانند باعث مشکلات جدی ، بستری شدن و یا حتی مرگ فرد شوند .
بستنی نیز می تواند تا دو الی چهار ماه سالم بماند ، مگر این که آن را در فریزر نگه داری کنید . در دمای فریزر رشد باکتری ها تا حد زیادی آهسته می شود . اگر بستنی خانگی درست می کنید ، باید از تخم مرغ پاستوریزه استفاده کنید .
تازه نگه داشتن شیر
یک قاشق چای خوری جوش شیرین یا کمی نمک را به کارتون شیر بزنید ، این کار باعث می شود تا زمانی که درب شیر را باز نکرده اید ، هوای اطراف آن مطبوع و تازه باشد و تا یک هفته دوام بیاورد .
چگونگی فریز کردن شیر
اگر حس کردید که قسمتی از شیر شما خراب شده اما می توان از مقدار دیگر آن استفاده کرد ، بخش سالم را جدا کنید و آن را درون فریزر قرار دهید و سپس مطمئن می شوید که شیر شما یخ زده است .
مطمئن باشید شیری که قبلا داخل فریزر بوده است ، با شیر تازه تفاوت چندانی در طعم و مزه ندارد . با این راهکار می توانید برای چند وقت خود شیر بخرید و آن را فریز کنید .
پنیر
پنیر های چدر، سوئیسی و پنیرهای سخت و سفت هم در لایه میانی و هم در لایه سطحی دارای پلاستیک هستند و می توانند تازگی پنیر را نگه دارند . آن ها می توانند بعد از باز شدن به مدت سه الی چهار هفته سالم بمانند .
قالب پنیر را جدا کنید و به اندازه یک سانت از اطراف آن را برش دهید . می توانید قسمت باقی مانده را به جز یک سانت جدا شده از دور پنیر میل کنید ، به شرط این که دوباره پلاستیک را به آن نزنید و پلاستیک بعد از مصرف باید کاملا نو باشد .
پنیرهای فرآوری شده نیز می توانند به مدت سه الی چهار هفته در یخچال دوام بیاورند .
خانم های باردار، کودکان ، نوجوانان و افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند ، نباید پنیر های غیر پاستوریزه را مصرف کنند و در نتیجه باید روی برچسب را مطالعه کنید .
پنیرهای نرم اغلب نسبت به پنیرهای سفت، دوام کمتری دارند.
پنیرهای کرمی، پنیر دلمه شده و ریکوتا می تواند تا یک هفته بعد از باز شدن استفاده شود.
تخم مرغ ها
ماست
نگهداری از کره و پنیر
کره را باید به سرعت داخل فریزر قرار دهید اما در کنار آن نباید مواد غذایی قرار بگیرد زیرا به سرعت بوی آن ها را جذب می کند و حتما باید به طور کامل در آن را بسته باشید .
برای جلوگیری از تند شدن کره توصیه می کنیم آن را در جا کرهای یا در ظروف درب دار نگهداری کنید.
اگر کره محلی را به صورت روغن زرد در می آورید بهتر است کره را داخل ظرفی جوشانده و یک پیاز پوست کنده داخل کره در حال آب شدن بیندازید و بعد از آن که خنک شد آن را در شیشه یا ظرفی چینی بریزید. فراموش نکنید که باید کف آن را بگیرید .
برای جدا کردن پنیر قالبی نیز می توانید از یک چاقوی تمیز که کمی به سرکه آغشته شده است ، استفاده کنید و سپس پنیر را برش دهید زیرا سرکه باعث از بین رفتن میکروب های روی چاقو می شود . در نتیجه باید دو سمت چاقو را درون سرکه کنید تا هیچ میکروب و باکتری مضری روی آن باقی نمانده باشد و به پنیر منتقل نشود .
دیدگاه ها :