مدیر شعبه استان البرز مؤسسه خیریه دارالاکرام، از نقش مهم تبلیغات در پیشبرد اهداف مؤسسههای خیریه سخن گفت و تبلیغات در هر حوزهای را برای مؤسسه خیریه خوب دانست.
مدیر شعبه استان البرز مؤسسه خیریه دارالاکرام، از نقش مهم تبلیغات در پیشبرد اهداف مؤسسههای خیریه سخن گفت و تبلیغات در هر حوزهای را برای مؤسسه خیریه خوب دانست.
مؤسسههای خیریه ازجمله مشاغلی هستند که اغلب پشتوانه مردمی دارند و برای رسیدگی به مشکلات افراد جامعه فعالیت میکنند. بهعبارتیدیگر، این مؤسسات، ازجمله بنیادهایی هستند که بهصورت خصوصی یا دولتی به مردم کمک میکنند.
این مؤسسات اغلب در زمینههای مختلفی فعالیت میکنند. کارهای خیرخواهانه و آموزش، نمونههایی از فعالیتهای این مؤسسات هستند.
همچنین یک مؤسسه خیریه ممکن است به فعالیتهای مذهبی، آموزشی و یا سایر فعالیتهای مرتبط با منافع عمومی و بشردوستانه بپردازد.
به همین دلیل گفتوگویی با فاطمه لیاقتی مدیر شعبه استان البرز مؤسسه خیریه دارالاکرام داشتهایم که در ادامه میخوانید:
امکان دارد مقداری از شیوه فعالیت شعبه البرز مؤسسه خیریه دارالاکرام بفرمایید؟
شعبه البرز در سال 1394 افتتاح شده و پنجمین شعبهای است که در این مؤسسه تأسیس گشته است.
کاری که ما انجام میدهیم پذیرش دانش آموزان مستعد و نیازمند طبق قوانین و ضوابط مؤسسه است. در ابتدا ما اطلاعات کامل دانش آموزان را در سامانه به مهربانی وارد میکنیم سپس قرار دادن آنها در لیست بورسیه تحصیلی است. بعد از قرار گرفتن در لیست دانش آموزان مؤسسه مبلغ بورسیه بهحساب آنها واریز میشود و این اتفاق از طریق حامی برای دانش آموزان رخ میدهد.
در کنار بورسیه تحصیلی مشاوره درسی، امور مشاوره، برگزاری برنامههای فرهنگی از قبیل اردو، جلسات روانشناسی و تخصیص مددکار به دانش آموزان صورت میگیرد. ما بهصورت ماهانه گزارش این دانش آموزان را نوشته و ثبت میکنیم و در اختیار حامیان و نیکوکاران قرار میدهیم.
از چه طریقی دانش آموزان را جذب و بورسیه تحصیلی میکنید؟
ما از طریق از همیارانی که داریم در سطح استان البرز دانش آموزان را جذب میکنیم. قبل از کرونا خود ما کار شناسایی دانش آموزان را انجام میدهیم و شناسایی از طرف خود ما صورت میگرفت.
گزارشهایی که مددکاران از شناسایی افراد به دست ما میدهند را بررسی و موردتحقیق برای بورسیه دانش آموزان قرار میدهیم.
تأمین مالی و جذب نیکوکار در شعبه شما چگونه و به چه شکل میگیرد؟
از طریق آشنایی پیشین و یا تبلیغاتی که صورت میگیرد ما با خیرین و نیکوکاران آشنا شدهایم. همیاران و دوستان ما از طریق تبلیغاتی که انجام میدهند جذب مؤسسه دارالاکرام شدهاند. بخش دیگری از این آشنایی از طریق ستاد مؤسسه دارالاکرام صورت میگیرد.
جذب مددکاران به چه صورت است؟ آیا داشتن آموزش آکادمیک برای این کار واجب است یا داشتن تجربه کافی نیز میتواند برای مددکاران کفایت کند؟
بیشتر تلاش ما این است که مددکارانمان تخصص دانشگاهی و آکادمیک و سابقه کار داشته باشند البته هستند افرادی که تنها سابقه کار داشته باشند و ما کارگاههای آموزشی برای آنها برگزار کردهایم که در کار خود متخصص و توانمند شوند.
متوسط بورسیه تحصیلی شما چقدر است؟
متوسط بورسیه ماهیانه دریافتی دانش آموزان بهطور میانگین حدود 150 هزار تومان به بالا است.
استقبال و همراهی خیرین با مؤسسه تا به امروز چطور بوده است؟
حقیقتاً همراهی با ما بسیار کم بوده است و این همراهی بیشتر با شعبه تهران صورت گرفته است. بیشتر این آشنایی از طریق سایت و تبلیغات در فضای دیجیتال صورت گرفته است و بیشتر دوستان خود ماما را همراهی میکنند.
یکی از مباحثی که خیلی باعث چشمگیرتر شدن مؤسسه دارالاکرام میشود بحث تبلیغات است. غیراز فضای دیجیتال که اشاره کردید، چه تبلیغاتی باعث جذب مخاطبان هدف بیشتر و بهتر به مؤسسه میشوند؟
هرگونه تبلیغات چه در فضای دیجیتال و چه فضای شهری بسیار خوب و مؤثر است.
تلاشمان این است که این کار را انجام دهیم و قرار است مؤسسه برای ما یک سری تبلیغات را بفرستد تا ما بتوانیم مانور بیشتری روی این موضوع بدهیم.
در حال حاضر بسته ویژه تبلیغاتی نداریم. شاید تبلیغاتی پیشازاین صورت گرفته باشد اما باید بیشتر و با تأثیرگذاری بیشتری این اتفاق رخ دهد.
بهغیراز بورسیه تحصیلی که پایه و اساس کار مؤسسه خیریه دارالاکرام است، چه خدمات دیگری را به دانشآموزان و خانوادههای آنها ارائه میدهید؟
ازجمله کارهایی که انجام میدهیم، تحویل سبد کالا، لباس، خدمات پزشکی و دندانپزشکی و مشاوره در موضوعات گوناگون است.
تا آنجایی که بتوانیم تلاش میکنیم با بچهها در ارتباط باشیم. پیشازاین، کلاسهای زیادی برای مادران دانشآموزان برگزار میکردیم تا آنها کاری داشته و به آن اشتغال داشته باشند؛ اما در حال حاضر، تعداد این کلاسها کاهش پیداکرده ولی هماکنون هرکدام مایل باشند کلاسهای اشتغالزایی برای آنها برگزار خواهیم کرد.
لازم به ذکر است، «دارالاِکرام حضرت ابوالفضلالعباس(ع)» مؤسسهای خیریه، غیرانتفاعی، غیرسیاسی، فراملی و فرامذهبی است که در سال ۱۳۸۰ در تهران با هدف حمایت همهجانبه مالی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی و معیشتی از دانشآموزان تحت پوشش، برای جلوگیری از ترک تحصیل آنها ایجاد شده و دارای ۲۱ شعبه در استانهای مختلف با مجوز وزارت کشور است.
گفتوگو: زهراسادات مصطفوی
دیدگاه ها :