مدیر شعبه مشهد مؤسسه خیریه دارالاِکرام، همدلی و همراهی مردم را عامل اصلی موفقیت این مؤسسه برای رسیدن به اهدافش دانست.
مدیر شعبه مشهد مؤسسه خیریه دارالاِکرام، همدلی و همراهی مردم را عامل اصلی موفقیت این مؤسسه برای رسیدن به اهدافش دانست.
به گزارش راوی امروز، یک مؤسسه خیریه ممکن است به فعالیتهای مذهبی، آموزشی و یا سایر فعالیتهای مرتبط با منافع عمومی و بشردوستانه بپردازد. قوانین هر مؤسسه خیریه بسته به اینکه در چه کشوری فعالیت میکند ممکن است متفاوت باشد. بنابراین قوانین و مفاد مالیاتی مرتبط با مؤسسه خیریه همبستگی به قوانین کشوری که در آن فعالیت میکند دارد.
مؤسسه خیریه یک نوع از فعالیت اجتماعی با هدف خاص است که معمولاً با همت چند نفر از علاقهمندان کار خیر، بهصورت مردمی اداره میشود و این مؤسسات بهصورت غیرانتفاعی و عامالمنفعه در جهت رسیدگی به مشکلات مختلف فعالیت میکنند.
مؤسسه خیریه دارالاکرام در حوزه حمایت از دانشآموزان کمبرخوردار از تحصیل یا فاقد سرپرست مؤثر فعالیت میکند و به همین بهانه پایگاه اطلاعرسانی راوی امروز گفتوگویی با مریم تقوی مدیر شعبه مشهد این مؤسسه، داشتهایم که در ادامه میخوانید:
شعبه مشهد یکی از قدیمیترین و فعالترین شعبات مؤسسه خیریه دارالاکرام است. لطفاً کمی از شیوه عملکرد خود در این مؤسسه بفرمایید.
شعبه مشهد جزو اولین شعب دارالاکرام بوده و سنگ بنا این شعبه بهصورت اصولی و درست چیده شده است. این مسئله بسیار مهم است که افراد در جایگاههای متفاوتی که قرار میگیرند بر احساس وظایف و مسئولیتهایشان توجیه شده باشند.
این شعبه دارای محیطی است که افراد سطح تحصیلاتشان از لیسانس به بالاست و کسانی که در این مجموعه فعالیت میکنند یک گروه هماهنگ و عاشق بوده و برای کارشان ارزش قائل هستند و برای کار در خیریه دغدغه فردی دارند.
کسانی که در واحد آموزشی، مددکاری و بهداشت و درمان شعبه مشهد دارالاکرام فعالیت میکنند افراد متخصص و باتجربهای هستند، لینکها و ارتباطات بسیار زیادی ایجاد کردهاند و همین موضوع باعث میشود سطح کیفی خدمات در حوزه آموزش و مددکاری از قدرت و قوت خوبی برخوردار شوند.
بازتاب این فعالیتها در رسانههای اجتماعی یک برند خوب و خوشنامی برای ما ایجاد میکند. همه اینها باعث شد به لطف خدا مؤسسه خیریه دارالاکرام بهعنوان یک خیریه برتر در مشهد شناخته شود. این ادعای من نیست چیزی ست که خیلی از افراد گفتهاند، این موضوع شامل فعالیت افرادی است که تلاش میکنند مسائل و مشکلات دانشآموزان و خانوادههای آنها را به نحو مؤثری حل کنند.
رعایت عزتنفس، احترام، کرامت بچهها و ضمن اینکه خدمات مؤثری که باعث میشود دانشآموزان توانایی و استعدادهایشان برطرف شود و دانشآموزان بهنوعی خودکفا شوند.
باید به این موضوع اشارهکنم که ما خروجیهای بسیار خوبی داشتهایم از قبولی در کنکور سراسری گرفته تا کارگاههای متفاوت هنری و اشتغالی که برای مادران سرپرست خانوار ایجاد شده است، همه اینها باعث میشود که خیرین متوجه شوند که پولی در دارالاکرام گم نمیشود بلکه نتیجه دارد و صرف دانشآموزان میشود.
معمولاً در هر شهر و منطقهای یک سری افراد سرشناس و خیر وجود دارد که این افراد ستونهای کار خیر در مناطق گوناگون میشوند. با معرفی مؤسسه خیریه دارالاکرام توسط این افراد شبکه ارتباطی گسترده میشود.
همه اینها مانند زنجیره است و به یکدیگر وصل است و کسی که در حوزه سلامت فعالیت میکند علاقهمنداست در حوزه آموزش و ایتام هم فعالیت کنند. پس مراجعه به مؤسسه دارالاکرام بیشازپیش میشود.
برگزاری نشستهای متعدد که پیش از کرونا صورت میگرفت ازجمله کارهای مؤسسه دارالاکرام شعبه مشهد بود که ما با دادن گزارش عملکرد هم خیرین و هم مدیران را در جریان برنامههای متفاوت خود قرار میدهیم. این برنامهها افراد و خیرین جدیدی به ما معرفی میکرد که به حلقه دارالاکرام بپیوندند و آن را قویتر و مستحکمتر کنند.
شیوه جذب دانشآموزان در شعبه مشهد به چه صورت است؟
همانطور که در سایر شعب این کار صورت میگیرد، ما از طریق آموزشوپرورش و خیرینی که مؤسسه را میشناسند در سال جاری بیشترین دانشآموزانمان را از روستاها و مناطق محروم جذب کردهایم. مناطقی مانند تربتجام، سبزوار و قوچان.
این موضوع توسط همیار معتمدین ما انجام میشود که دانشآموزان را شناسایی و به ما معرفی میکنند و بعد از معرفی، آنها را شناسایی و با در نظر داشتن شرایط، بورسیه میگیرند.
تمام تلاشمان حمایت و بورسیه دانشآموزان محروم است، زیرا در مشهد نزدیک 500 دانشآموز تحت حمایت و بورسیه هستند. البته گفتنیست که حمایت از دانشآموزان مناطق محروم برای ما مشکلتر است ولی این کار را انجام میدهیم چون بچههای مناطق کم برخوردار هم از نعمت تحصیل برخوردار باشند.
پس شما تلاش میکنید بیشتر دانشآموزان مناطق محروم را تحت حمایت خود قرار دهید؟
بله، امسال با توجه به گسترش کار و نرمافزار به مهربانی، هدفمان این بوده که بچه مناطق محروم و روستایی را بیشتر از گذشته تحت پوشش قرار دهیم. درست است که اینجا دانشآموزان با مشکلاتی مواجه هستند اما به همان میزان مؤسسه خیریه هم وجود دارد.
اگر ما تنها شهر مشهد را تحت پوشش خود قرار دهیم به حاشیهنشینی مشهد دامن زدهایم پس با این کار تلاش کردهایم منطقه خود را بهصورت کامل پوشش دهیم.
لطفاً کمی از شرایط همیار معتمد در شعبه مشهد بفرمایید.
طبق فراخوانی که دادیم، کسانی که علاقهمند به همیار معتمد شدن داشتند، ارزیابی و پایش میشوند تا ویژگیها و امتیازات کافی و لازم را داشته باشند و بتوانند چه ازلحاظ امانتداری و چه حسن سابقه نظر ما را جلب کنند. مؤسسه نیز با در نظر گرفتن ویژگیهای مختلف تلاش میکند افراد با این ویژگیها را جذب کند.
شما بهغیراز بورسیه تحصیلی که پایه و اساس کار مؤسسه خیریه دارالاکرام هست چه خدماتی دیگری را به دانشآموزان و خانوادههای آنها ارائه میدهید؟
معتقد هستیم که بورسیه کمترین کاری است که میتوانیم انجام دهیم، اگر بخواهیم خدمات بهداشت و درمان دانشآموزان را به ریال تبدیل کنیم، بسیار بیشتر از بورسیه تحصیلی است که به آنها میدهیم.
همچنین خدمات مشاورهای (مشاوره تحصیلی، خانواده، حقوقی و…) هزینههای پزشکی رایگان توسط همیاران هماهنگ میشود.
کلاسهای آموزشی که برای دانشآموزان تشکیل میشود خدمات تحصیلی، تبلت، لپتاپ، گوشی موبایل و… ازجمله خدماتی است که برای دانشآموزان و خانوادههای آنها توسط مؤسسه دارالاکرام ارائه میشود.
استنباط ما این است که مهمترین کارها، کارهای خدماتی است که انجام میدهیم.
یکی از مباحثی که خیلی باعث چشمگیرتر شدن مؤسسه دارالاکرام میشود، بحث تبلیغات است. شما در صحبتهای خود به استفاده از فضای دیجیتال اشاره کردید، غیرازاین به نظر شما چه تبلیغاتی اگر وجود داشته باشد، مخاطبان هدف بیشتر و بهتر جذب مؤسسه میشوند؟
نشستهایی که در مؤسسه خیریه دارالاکرام تحت عنوان «خیر و خرد» با مهمان و سخنرانهای گوناگون انجام میشود، ازنظر تبلیغ بسیار مؤثر عمل کرد. بهطور کل سفیران شناختهشده دارالاکرام ازجمله استاد شفیعی کدکنی و آقای سالار عقیلی بسیار به دیده شدن و همراهی بهتر مخاطبان با مؤسسه ما کمک میکند.
فکر میکنم سلسله نشستهای خیر و خرد که در حال انجام است، اگر در فضای مجازی بهطور گسترده بارگذاری شود، خیلی خوب است. همینکه افراد شاخص و به نام با مؤسسه همراه شوند، نوعی تبلیغ بهحساب میآید.
متوسط بورسیه تحصیلی شما چقدر است؟
تفاوت دانشآموزان در شعبه ما بسیار گسترده است، از اول ابتدایی گرفته تا دانشگاه. اما متوسط آن 250 هزار تومان است.
استقبال و همراهی خیرین با مؤسسه در شهر مشهد به چه صورت بوده است؟
استقبال مردم بسیار عالی است؛ شاید اگر این همراهی و همدلی مردم مشهد نبود، هیچکدام از این کارها را نمیتوانستیم انجام دهیم.
بنده از آنها بسیار متشکر هستم که مانند کوه پشت دانشآموزان تحت پوشش دارالاکرام هستند.
لازم به ذکر است، «دارالاِکرام حضرت ابوالفضلالعباس(ع)» مؤسسهای خیریه، غیرانتفاعی، غیرسیاسی، فراملی و فرامذهبی است که در سال ۱۳۸۰ در تهران با هدف حمایت همهجانبه مالی، آموزشی، اجتماعی، بهداشتی، درمانی و معیشتی از دانشآموزان تحت پوشش، برای جلوگیری از ترک تحصیل آنها ایجاد شده و دارای ۲۱ شعبه در استانهای مختلف با مجوز وزارت کشور است.
گفتوگو: زهراسادات مصطفوی
دیدگاه ها :