«اگر میخواهید بدانید گرانترین، کوچکترین، کهنترین، اسرارآمیزترین، پرخوانندهترین، پرشمارگانترین و قطورترین کتاب جهان را بشناسید، این گزارش را بخوانید.»
به گزارش راوی امروز، «این روزها شهر آفتاب میزبان یکی از بزرگترین رویدادهای مرتبط با کتاب و کتابخوانی در جهان است، نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران را بسیاری رکورددار بازدید مردم میدانند. به بهانه برگزاری نمایشگاه کتاب تهران که از رکوردداران نمایشگاههای کتابی در جهان محسوب میشود، سری زدهایم به دنیای شگفتانگیز ادبیات و کتاب و برای شما از رکوردداران این حوزه گزارشی تهیه کردهایم.
گرانترین کتاب جهان
کهنترین کتاب چاپی جهان
وقتی صحبت از کتاب چاپی قدیمی به میان میآید، قطعا باید این کتاب یک اثر مرتبط با ادیان باشد، کهنترین کتاب چاپی جهان ۶۰۰ سال پیش از نسخه چاپی انجیل گوتنبرگ و ۸۶۸ سال پس از میلاد مسیح به چاپ رسیده است که از آن به عنوان کهنترین کتاب چاپی جهان یاد میکنند: دیاموند سوترا. این کتاب متن گفتوگویی رد و بدل شده میان بودا و یکی از شاگردانش است. برای چاپ این کتاب نشانهای نوشتاری و تصاویر روی یک صفحه چوبی کندهکاری شده و سپس روی آنها را رنگ کرده و در نهایت روی کاغذ فشار دادهاند.
پرشمارگانترین کتاب جهان
پرخوانندهترین رمان جهان
لابد فکر میکنید اکنون نوبت هری پاتر است اما در اشتباه هستید. بیش از چهار قرن است که داستان دنکیشوت میلیونها خواننده در سراسر جهان را به وجد آورده و الهامبخش هنرمندانی در حوزههای مختلف از جمله پیکاسو بوده است. دنکیشوت اثر میگل سروانتس، نویسنده اسپانیایی تا سال ۲۰۱۷، حدود ۵۰۰ میلیون بار چاپ شده است. برای مقایسه بد نیست بدانید که شمارگان کل مجموعه هفت جلدی داستانهای هری پاتر تا به حال ۴۰۰ میلیون نسخه بوده است.
قطورترین کتاب جهان
قطورترین کتاب جهان با ضخامت ۳۲ سانتیمتر دربرگیرنده تمامی داستانهای خانم مارپل به قلم آگاتا کریستی است (۱۲ کتاب و ۲۰ داستان کوتاه). این کتاب در سال ۲۰۰۹ در ۵۰۰ نسخه توسط انتشارات Harper Collins منتشر شد.
اسرارآمیزترین کتاب جهان
این کتاب دانشمندان زیادی را کلافه کرده است: دستنوشتههای ووینیچ که دربرگیرنده نقاشیهای عجیب و غریب از جمله تصاویر گیاهان ناشناخته است و با الفبایی ناآشنا نگاشته شده. نویسنده کتاب ناشناس است و خلق آن احتمالا به قرن ۱۵ میلادی بازمیگردد. گفته میشود که این کتاب جزو داراییهای رودلف دوم (امپراتور رم مقدس) بوده است. در سال ۱۹۱۲ ویلفرد ووینیچ (عتیقهشناس مشهور انگلیسی و کلکسیونر کتاب) این اثر مهم را در ایتالیا خرید و با خود به آمریکا برد.
منبع: جام جم
دیدگاه ها :