خانه » سیاسی و بین المللی » «سیسمونی‎گِیت» ۴ درصدی
  • یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ - 2024 22 December

سیاسی و بین المللی // 25 آوریل 2022  ,  14:44  // کد خبر : 68814
نقد مملکت-39 «سیسمونی‎گِیت» ۴ درصدی

نقدنویس روزنامه «مملکت» درباره حرف و حدیث‎های خرید سیسمونی در ترکیه توسط خانواده رئیس مجلس ایران نوشته است.

نقدنویس روزنامه «مملکت» درباره حرف و حدیث‎های خرید سیسمونی در ترکیه توسط خانواده رئیس مجلس ایران نوشته است.

به گزارش راوی امروز، علی‎رضا مهدی‎زاده در نقدِ دوشنبه ۵ اردیبهشت‎ماه ۱۴۰۱ روزنامه «مملکت» نوشت:

هفته گذشته، یک فعال رسانه‌ای در رشته توئیتی نوشت: «در پی انتشار چند عکس از یک خانواده که روز سه‌شنبه از استانبول به همراه حجم بالای بار وارد فرودگاه امام خمینی تهران شده بودند، مشخص شد آن‌ها زهرا مشیر و مریم قالیباف همسر و دختر قالیباف و امیررضا بحیرایی داماد او هستند که برای خرید سیسمونی به ترکیه سفر کرده بودند» و بعدازآن بود که موج واکنش‌های مردم، مسئولان، فعالان و کنشگران سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی در شبکه‌های مجازی و رسانه‎های رسمی نمایان شد که تا امروز نیز ابعاد مختلف آن ادامه دارد؛ قالیباف، سیسمونی و سیسمونی‎گیت نیز هنوز ترند توئیتر است.

ساعاتی بعد، «الیاس» پسر رئیس مجلس در صفحه اینستاگرام خود، بدون اشاره به حضور مادرش در این سفر، نوشت «خواهرم و همسرش کاری انجام دادند که حتماً غلط است. آنان که می‌خواهند خطای فرزند را به‌پای پدر بنویسند، بدانند که این کار از قبل مورد مخالفت ایشان قرارگرفته بود، ولی متأسفانه نادیده گرفته شد. آن‌ها برای خرید سیسمونی نرفته بودند و ناراستی‌ها و بزرگ‌نمایی‌هایی در متن‌های منتشرشده وجود دارد اما به هر صورت انجام این سفر خطایی نابخشودنی است، چراکه باعث می‌شود همه تهمت‌هایی که در گذشته به پدرم و خود آن‌ها زده شده است را صحیح جلوه دهد. من به سهم خودم از همه مردم عذرخواهی می‌کنم و آن‌ها(خواهرم و همسرش) هم حتماً باید عذرخواهی کنند».

مهم‌ترین واکنش‌ها به رئیس مجلس، انتقاد از تفاوت شعار و عمل او بوده است؛ جایی که سخنانش در مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ بازنشر شد که فریاد می‌زد «دست ۴ درصدی‌ها(ثروتمندان رانت‎خوار و…) باید قطع شود» یا وقتی که به ماجرای دختر وزیر وقت انتقاد کرد و گفت «وزیر آموزش‌وپرورش(دولت روحانی) می‌رود لباس بچه از ایتالیا می‌آورد؛ مردم شما فکر می‌کنید اقتصاد ما درست می‌شود؟ هرگز»!

بی‌شک، اصل ماجرای سیسمونی خریدن از استانبول ترکیه برای مردم عادی اهمیتی ندارد اما وقتی پای یک مدیر ارشد نظام با شعارهای اقتصادمقاومتی، حمایت از تولیدملی، کارآفرینی و… به میان می‌آید، مسئله مهم می‌شود چون مردم تناقض رفتاری مسئول ارشد چفیه‎انداز، خانواده شهید، تقسیم‎گر ۹۶ درصد فقیر و ۴ درصد مرفّه جامعه و حامی ظاهری مستضعفان و محرومان را در گفتار و عمل بررسی و قضاوت می‌کنند.

مردم هنوز نمایش مضحک فهرست اموال ابرازشده از سوی قالیباف در ایام انتخابات ریاست جمهوری را فراموش نکرده‌اند و این سئوال را مطرح می‌کنند که با مجموع موجودی بانکی ۳۷ میلیون تومانی، خانواده‌اش چگونه ممکن است عازم سفر خارجی شوند؟ ضمن این‌که با عنایت به تصویب قانون جدید مبارزه با قاچاق ارز، این شبهه مطرح است که باتوجه به توقف اعطای ارز مسافری به مقصد ترکیه، آیا خانواده قالیباف، ارز موردنیاز خود را خارج از شبکه رسمی صرافی‌های تحت نظارت بانک مرکزی ایران خریداری کرده‌اند؟ چراکه مطابق قانون، فروش رسمی ارز خارج از نیازهای تصریح‌شده بانک مرکزی، تخلف و چنین معاملاتی از مصادیق قاچاق ارز است.

در چندسال اخیر، غیر از مورد سیسمونی‎گیت، حداقل سه خبر و گزارش مستند در مورد تخلفات درون سیستم مسئولیتی قالیباف شامل املاک نجومی، تخلفات کلان و محکومیت قائم‌مقام او در شهرداری و نوار لو رفته در مورد اختلاس ۸ هزارمیلیاردی در سپاه افشا شد، اما قالیباف با اعتمادبه‌نفس ناشی از احساس داشتن قدرت فراقانونی، حتی حاضر نشده لااقل در گفتگویی با یک رسانه هم‎سویش، برای رفع اتهاماتش به افکارعمومی جواب بدهد؛ در همین ماجرای اخیر سیسمونی‎گیت نیز تیم مشاوران سیاسی و رسانه‌ای و حامیان وی فقط به فکر پاک کردن صورت‌مسئله و تبرئه رئیس مجلس و حتی وصل فاجعه به معاندان، دشمنان انقلاب، قضایای امنیتی و… بوده‎اند و تا امروز، خود قالیباف هم جز سکوت، کار دیگری نکرده است!

نکته اساسی این است که امثال قالیباف، صبح تا شب شعارهای دهان‌پرکن همراهی با مردم و مقابله با استکبار جهانی می‌دهند و تأثیرهای منفی این شعارها، زندگی تک‌تک مردم را نشانه می‌رود ولی خود و خانواده‌شان از دایره زندگی سخت، خارج‌اند؛ البته که زندگی خصوصی مسئولان حتی در حد سفرها و خریدهای شخصی هم زیر ذره‌بین رسانه‌ها و افکارعمومی قرار دارد تا ادعاها و شعارها با واقعیت‌ها و عمل آنان مقایسه شود.

نکته مهم دیگر، استاندارهای دوگانه نهادهای نظارتی در مواجهه با تخلفات فرزندان مسئولان است، جایی که مثلاً علی لاریجانی(رئیس مجلس سابق) چون دخترش برای درمان به خارج از کشور رفته، اشرافی و بی‌صلاحیت است، اما قالیباف که سیسمونی دخترش را برخلاف تذکرات رهبری و شرایط اقتصادی مردم، از ترکیه می‌خرد، انقلابی است!

به قول لسان‌الغیب حافظ که فرموده « واعظان کاین جلوه در محراب و منبر می‌کنند/ چون به خلوت می‌روند آن کارِ دیگر می‌کنند/ مشکلی دارم ز دانشمندِ مجلس باز پُرس/ توبه‎فرمایان چرا خود توبه کم‌تر می‌کنند؟» بهتر است بسیاری از مسئولان، از مؤمن‎نمایی، انقلابی‎نمایی و زاهدنمایی دست بردارند و پاسخ‎گوی معضلاتِ بدبین‎کننده به نظام، مانند «سیسمونی‎گِیت» ۴ درصدی خودشان باشند تا هنوز خدا و مردم، از آنان جواب نکشیده‌اند.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار