رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران گفت: فروشندگان آجیل و خشکبار طی روزهای اخیر به دلیل افزایش قیمت، حدود یک چهارم سال گذشته در بازار بیشتر فروش نداشته اند.
به گزارش راوی امروز، مصطفی احمدی روز چهارشنبه اول آذر 97 گفت: افزایش قیمت آجیل و خشکبار در بازار مربوط به چند وقت اخیر نیست و از اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری آغاز شده است.
وی کمبود تولید در داخل، نوسانات نرخ ارز و نیز فعالیت دلالان را به ترتیب مهمترین علت های افزایش قیمت خشکبار برشمرد و کمبود تولید را مهمترین عامل خواند.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران حدود 20 تا 30 درصد علت افزایش قیمت ها را ناشی از فعالیت برخی دلال بازی ها در بازار اعلام کرد.
وی گفت: پیشنهاد داده ایم فرآیندی ایجاد شود تا کالاها مستقیم در اختیار مغازه داران و سپس خرده فروشان قرار گیرد.
به گفته رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار تهران میزان تولید در کشور نسبت به سال گذشته به طور متوسط با افت 50 تا 60 درصدی همراه بوده است که دلیل آن نیز به وضعیت جوی، سرمازدگی و از بین رفتن درختچه ها بر می گردد.
احمدی به کاهش 70 و 80 درصدی تولید پسته و گردو اشاره و رشد قیمت پسته را در برخی مواقع بیش از 100 درصد اعلام کرد و گفت: رشد قیمت مغز پسته به علت نداشتن پوست بیشتر بوده است.
وی با بیان اینکه اعضای اتحادیه به هیچ عنوان موافق چنین افزایش قیمتی در بازار نیستند تاکید کرد: ما خواستار ایجاد زمینه های لازم برای کاهش قیمت ها و در نتیجه افزایش میزان فروش واحدهای صنفی هستیم.
احمدی در پاسخ به پرسشی مبنی بر وضعیت بازار آجیل و خشکبار شب یلدا گفت: با وضع موجود انتظار افزایش قیمت بیشتر از قیمت های کنونی برای این محصولات در این مناسبت وجود ندارد زیرا میزان فروش بشدت کاهش داشته و پیش بینی می شود که در این مناسبت نیز با کاهش میزان فروش مواجه باشیم.
تعداد واحدهای صنفی عرضه آجیل و خشکبار دارای مجوز در پایتخت افزون بر یک هزار واحد گزارش شده است.
دیدگاه ها :