خانه » استان‌ها » انتخاب مردم: تکرار ۳۶ سال عقب‎افتادگی دشت ورامین یا نفَسِ تازه
  • یکشنبه ۱۶ دی ۱۴۰۳ - 2025 5 January

استان‌ها // 23 آوریل 2024  ,  19:27  // کد خبر : 80516
تحلیل راوی/ انتخاب مردم: تکرار ۳۶ سال عقب‎افتادگی دشت ورامین یا نفَسِ تازه

علی‎رضا مهدی‌‎زاده خبرنگار پیشکسوت استان تهران در تحلیلی آماری و میدانی، به انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم حوزه انتخابیه ورامین و قرچک و پیشوا پرداخته است.

«علی‎رضا مهدی‌‎زاده» خبرنگار پیشکسوت استان تهران در تحلیلی آماری و میدانی، به انتخابات دور دوم مجلس دوازدهم حوزه انتخابیه ورامین و قرچک و پیشوا پرداخته است.

مهدی‌‎زاده نوشته است:

۱️⃣ دشت ورامین در ۹ دوره اخیر انتخابات مجلس شورای اسلامی، فقط سه نماینده به خود دیده که هرکدام سه دوره نماینده مردم بودند؛ «محمد قمی» ۱۲ سال از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۹ با بیرق‎داری جناح چپ، بر کرسی مجلس نشست.
❌ وی در دوره دوم نمایندگی‎اش، پروژه #سد_ماملو برای تأمین آب شُرب و زراعی «ورامین بزرگ» را کلنگ زد که تاکنون، خودش و نمایندگان ۶ دوره بعدش هم نتوانستند این پروژه را با اعتبارات ملی و استانی و… به سرمنزل مقصود برسانند و اهداف احداث این سد بزرگ برای آب‎رسانی مطلوب به ورامین و قرچک و پیشوا را عملیاتی کنند❗️

۲️⃣ نماینده دوره‎های ششم و هفتم و یازدهم، «حسین نوش‎آبادی» بود که در دو مقطع ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۷ و ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۳ با رأی مردم، نماینده مجلس شد که ۲ دوره اول عضو «کمیسیون عمران» و در کمال تعجب در دوره سوم عضو «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی» شد.
❌ او در سال ۱۳۸۶ یعنی یک سال قبل از پایان مقطع اول نمایندگی‎اش، کلنگِ به ظاهر #مترو اما در باطن #قطارحومه را با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور و استاندار تهران و مدیرعامل #راهآهن بر زمین زد که تاکنون بعد از ۱۷ سال، هنوز با هر عنوانی به بهره‎برداری نرسیده و همچنان اندر خَمِ یک کوچه است❗️
❌ آخرین دوره نمایندگی وی هم بار مثبتی برای مردم نداشت و علاوه بر مترو و سد ماملو، نتوانست پروژه‎هایی مثل بیمارستان پیشوا و مشکلات راه و جاده‎های شهرستان‎های ورامین و قرچک و پیشوا را همچون معضلات مهم دیگر این دیار، حل و فصل کند.
❌ او با دوگانگی‎هایش در مباحثی مانند شفافیت آرا، فیلترینگ، حجاب و عفاف، افزایش سن بازنشستگی و… در دور اول انتخابات، تیر پیکان ۹۹ درصد کاندیداها شد تا «نه به نماینده فعلی» نُقلِ محافلِ خاص و عام شود و در دور دوم هم در مقابل «علی خزایی» کاندیدای جوان دهه شصتی که نفر دوم دور اول شد، بالاتر از نماینده فعلی مجلس قرار گرفته، تا نشانه‎ای از نارضایتی مردم نسبت به «نوش‎آبادی» باشد.

۳️⃣ سه دوره پیاپی از ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۹ نیز نمایندگی مردم در مجلس برعهده «سیدحسین نقوی» بود که علاوه بر انتخاب تعجب‎برانگیز «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی»، در هر سه دوره وارد بازی‎های سیاسی ملی شد و بیشتر حاشیه‎هایش مطرح بود تا کار عمران و آبادانی سه شهرستان.
❌ او نیز نه توانست مترو یا قطار حومه‎ای را بیاورد، نه حق واقعی مردم دشت ورامین برای حق‎آبه سد ماملو و تصفیه‎خانه جنوب تهران را بگیرد و نه بیمارستان پیشوا را از بلاتکلیفی درآورد و نه…
❌ وی دست آخر هم به دلیل حاشیه‎های متعددش در مجلس و بیرون مجلس، دوبار پیاپی در دوره‎های یازدهم و دوازدهم انتخابات مجلس #ردصلاحیت شد تا حیات سیاسی‎ این معلم و سیاستمدار قدیم، پایان یابد.

۵️⃣ حالا ۳۶ سال کارآمدی اندکِ تَقنینی و نظارتی با عدم سرانجام رساندن پروژه‎های مهم حیاتی دشت ورامین و نمایندگانی که ۹ دوره مجلس را تسخیر کردند تا نه آب مطلوب باشد و نه راه و نه اشتغال و نه مسکن و نه بهداشت و درمان و نه…، باعث شد تا همه در انتخابات دور اول به صف شوند و مقابل نماینده فعلی بایستند و موفق شدند تا «نوش‎آبادی» را در رتبه سوم(بخوانید چهارم و بعد از آرای باطله) قرار دهند.

✅ اگر مبنا و میزان را طبق فرمایش امام راحل، رأی ملت بدانیم، یک‎بار تیر خلاص را مردم در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ شلیک کرده‎اند و این بار در دور دوم انتخابات که ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد، شاید تیر خلاص دوم، رأی به پایان حیات سیاسی و اجتماعی «نوش‎آبادی» بدهد و «علی خزایی» را فاتح کند.

✅ و اما «خزایی» تازه نفسی که مخالفانش می‎گویند کم‎تجربه است و افراطی است و اگر رأی بیاورد، دیوار بین زن و مرد می‎کشد و فضای دُگم و منقبض حزب‎اللهی در جامعه حاکم می‎کند، در مقابلِ حمایت قاطع مذهبیون و سوپر انقلابی‎ها و قاطبه بسیجیان و آحاد جامعه خسته از «تکرارهای بیهوده و بی نتیجه برای زندگی بهتر مردم» است، می‎تواند رقابت دور دوم انتخابات مجلس را نفس‎گیرتر برای خودش و جنگ «مرگ و زندگی سیاسی و اجتماعی» برای رقیبش با تجربه سه دوره نمایندگی کند.

✅ کم‎تر از دو ماه پیش، مردم «نه به نماینده فعلی» را قاطعانه فریاد زدند و «تکرار» را با هر انگیزه‎ای جایز ندانستند؛ اما در انتخابات پیش رو، «خزایی» و «نوش‎آبادی» با پاسخ دقیق به ابهامات و اتهامات وارده که در بالا ذکر شد، می‎توانند قبای «نفَسِ تازه خزایی» یا «تکرارِ ظاهراً بی‎فایده نوش‎آبادی» را بر کرسی سبز نمایندگی مردم شریف ورامین و قرچک و پیشوا در مجلس شورای اسلامی بنشانند.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار