مهدی مقاری روزنامه نگار در یادداشتی به اهمیت موضوع قیام ۱۵ خرداد و ضرورت توجه بیشتر به بزرگداشت و بیان جوانب مختلف این رویداد ملی پرداخت.
به گزارش راوی امروز، در این یادداشت آمده است: « ۱۵خرداد، با همه فراز و نشیب های خود گذشت. امسال پنجاه و چهارمین سالروز این قیام مردمی در کشور گرامی داشته شد.قیامی که بنا به فرمایش امام خمینی(ره) مبدا نظام اسلامی است و می بایست نهایت اهتمام را در نکوداشت آن به کار بست که این وظیفه ای همگانی و بر دوش یکایک مردم بویژه مسئولان نظام اسلامی می باشد.
دشت ورامین یکی از مناطق کانونی و پیدایش واقعه۱۵ خرداد در ایران است که نقطه آغاز آن در این دشت، صحن و سرای حضرت امامزاده جعفر بن موسی الکاظم(ع) در شهر پیشوا است که خود این موضوع، بر سنگینی وظیفه و بار مسئولیت مدیران و مسئولان پیشوا خواهد افزود.
امروزه بنا به حضور پر رنگ دستگاه های اجرایی در فضای مجازی و اطلاع رسانی برنامه های خود در آن فضا، به وضوح دیده شد که در پیشوا برای تکریم ۱۵ خرداد برنامه ای خاص غیر از دعای ندبه و راهپیمایی تدارک دیده و اجرا نشده است.
نگاه مردم پیشوا بویژه مدیران و مسئولان آنها به مقوله بزرگداشت قیام ۱۵ خرداد بایستی تغییر کرده و اصلاح گردد و در این میان نباید از نقش مردم به عنوان شهروندانی مطالبه گر و پرسشگر غافل ماند که همین روحیه مطالبه گری مردم در سال ۴۲ بود که آن قیام را در شهری کوچکی چون پیشوا در مقیاسی ملی به مرحله اجرا در آورده و ایران را متعجب نمود که برابر آمار سازمان امنیت پهلوی، جمعیت تظاهرکننده از پیشوا به سوی ورامین در ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ افزون بر۷۰۰ نفر تخمین زده شده که این عدد با تعداد سکنه آن زمان پیشوا، متحیر کننده است.
ادارات فرهنگی شهرستان و مجموعه دوایر اجرایی که رویکرد فرهنگی دارند برای گرامیداشت ۱۵ خرداد چه کارنامه قابل ارائه ای در سطح شهرستان دارند؟
اداراتی چون فرهنگ و ارشاد اسلامی، تبلیغات اسلامی، اوقاف و امور خیریه، شهرداری، فرمانداری، بخشداری ها و دهیاری ها، آموزش و پرورش، دانشگاه ها، حوزه های علمیه، آستان امامزاده جعفر(ع)، مرکز رسیدگی به امور مساجد، سپاه وحوزه ها و پایگاه های مقاومت بسیج و … چه فعالیت در خور شأن و منزلت شهیدان و آفرینندگان این روز تاریخی به اجرا در آوردند؟
البته پاسخ هایی از مدیران این دستگاه ها متصور است که برخی میگویند” اعتبار نداریم” و یا “سالیان پیش برنامه هایی را داشته ایم و بدهکار شده و توان اجرای آنها در سال ۹۶ را نداشتیم” و یا عده ای میگویند “در حد وسع تبلیغ کرده و این روز را گرامی داشته ایم” و یا میگویند “در شهرستان های همجوار برنامه ای بسیار بزرگ اجرا کرده ایم”، و یا پاسخ هایی از این قبیل، اما برای مردم مطالبه گر، این پاسخ ها قانع کننده نیست، البته در کم کاری مردم در عدم حضور پررنگ در مراسم دعای ندبه که اتفاقا بسیاری از مدیران ادارات نیز در آن حضور نداشتند، قابل دفاع نیست وبایستی در مجالهای دیگر بدان پرداخت. مردم پرسشگر خواستار ارائه گزارش ادارات و ارگانها در خصوص عملکردشان در حیطه ۱۵ خرداد هستند.
شورای فرهنگ عمومی شهرستان به عنوان نهادی سیاستگذار و راهبردی، برنامه ها و موضوعات فرهنگی را دنبال می کند که می تواند در تکریم ۱۵ خرداد – که نماد منطقه وشهرستان است، گو اینکه برخی از مناطق در پی ایجاد هویت و نماد هستند اما پیشوا این نماد را دارد- نقشی انکار ناپذیر داشته باشد، مثلا حتی تابلویی در ایوان آستان امامزاده جعفر(ع) وجود ندارد که به موضوع ۱۵ خرداد و نقطه شروع آن اشاره داشته باشد ویا نماد ونشانی از این قیام در سطح شهر و شهرستان. اما خود این شورا مدتی است که تعطیل است.
البته از احساس تکلیف و در صحنه بودن مردم پیشوا باید تشکر کرد که امسال با دهان و زبانی روزه دار، بسیار با کیفیت و حماسی در راهپیمایی حضور یافته و با آرمانهای امام خمینی(ره) و شهیدان ۱۵ خرداد تجدید میثاق کرده وعهدی که نیاکانشان در سال ۴۲با مرادشان بستند، مجدد باخلف صالحش، مقام معظم رهبری بسته وپایبندی خود را به آن نشان دادند.
فضاسازی لازم و در حد استاندارد و استفاده از موضوعات هنری و اسلامی و همچنین، ظرفیت ها و پتانسیل های موجود بومی و غیر بومی، برای حضور اقشار مختلف مردم مثل ورزشکاران، نوجوانان، فرهنگیان و …در راهپیمایی سال ۹۶ انجام نشده بود که می طلبد تصمیم گیران و متولیان این حوزه، از همینک به فکرایجاد و تقویت زمینه های حضور حداکثری همگان و گرو ه های متنوع سنی و شغلی، در تکریم و بزرگداشت ۱۵ خرداد با تدارک و اجرای برنامه های هدفمند و یکپارچه در راستای گرامیداشت و انتقال پیام و مفاهیم این قیام به نسلهای پس از آن به عنوان میراث معنوی مردم منطقه، در سالهای بعدی باشند، که در این میان نبایستی از نقش و وظیفه ذاتی شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی و سایر دستگاه های اجرایی در تبعیت و همگامی با آنها به راحتی و سهولت گذشت.
شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان همچون دیگر ارگانها، نهادی نوپا اما دارای ظرفیتی بالا و حائز اهمیت است که نه فقط ۱۵ خرداد بلکه تمامی مناسبتهای ملی و مذهبی رامورد حمایت قرار داده و با تعاملات ایجادی، برای آنها برنامه ریزی می نماید؛ لذا می طلبد در راستای قوام آن کوشش شده و مدیران ارشد شهرستان به همراه شهرداری، شورای اسلامی شهر ودیگر دستگاه های اجرایی نسبت به قرارگرفتن آن در جایگاه حقیقی اش تلاش و اهتمام ورزیده تا توان ارائه پاسخ صحیح و متقن به مردم مطالبه گر را داشته باشد.
ضرورت تشکیل و راه اندازی دبیرخانه دائمی ۱۵ خرداد و پیگیری ریشه ای و با برنامه امور مربوط به آن توسط شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی شهرستان و با حمایت جدی فرمانداری و ادارات مرتبط بسیار ضروری به نظر می رسد که امید است با تشکیل آن، از این پس شاهد اتفاقات خوبی در این موضوع ملی در سطح منطقه باشیم».
دیدگاه ها :