مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران گفت: بر اساس آمار فائو، راندمان آبیاری ما در کشاورزی کمتر از 40 درصد است یعنی اگر راندمان آبیاری را بالا ببریم میتوانیم منابع آب را جبران کنیم.
به گزارش راوی امروز، علیرضا کارگری در دومین همایش نقطه صفر آبی که در فرمانداری پیشوا برگزار شد، در پاسخ به چرایی ضرورت مصرف بهینه آب گفت: میانگین متوسط بارش در دنیا 860 میلیمتر در سال است و این میانگین در کشور ماه 250 میلیمتر بود که به دلیل تشدید و استمرار خشکسالی به زیر 240 میلیمتر رسیده است.
وی افزود: میانگین متوسط بارش در استان تهران از متوسط کشوری نیز پایینتر و 230 میلیمتر در سال و در دشت ورامین 190 میلیمتر است که در سالهای خشکسالی این عدد به کمتر از 150 میلیمتر رسیده است.
کارگری خاطرنشان کرد: ما در یک منطقه رو به توسعه و با منابع آبی محدود زندگی میکنیم که هرروز جمعیت آن در حال افزایش است و علاوه بر حوزه کشاورزی، آرام به سمت صنعتی شدن پیش میرود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران افزود: پیشوا بزرگترین شهرستان گلخانهای استان تهران است و کشاورزان این منطقه به سمت صنعتی شدن پیش میروند که خود را با این مصارف سازگار کنند.
وی بابیان اینکه به دلیل افت سفرههای زیرزمینی چاههای کشاورزی منطقه عمیق و نیمه عمیق شدهاند، اظهار کرد: پیشوا در انتهای دشت واقعشده است و به دلیل مصارف بیرویه دشت نهتنها سالانه افت سطح آبهای زیرزمینی را شاهد هستیم بلکه بدتر از آن با پدیده فرونشست زمین مواجهایم.
کارگری با اشاره به سهم مصارف آب در دنیا گفت: در دیگر کشورها 22 درصد آب در بخش صنعت، حدود 6 درصد در مصارف شرب و بهداشتی و 72 درصد در بخش کشاورزی مصرف میشود و در کشور ما 2 درصد در بخش صنعت، 65 درصد در شرب و بهداشتی و 92 درصد در بخش کشاورزی استفاده میگردد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران ادامه داد: در استان تهران در بخش صنعت 26 درصد، در شرب 6 درصد و در کشاورزی 68 درصد آب مصرف میشود و این مصرف در بخش کشاورزی عدد بالایی است.
وی گفت: 26 درصد تلفات آبی در بخش شرب و بهداشتی شهری داریم و در جنوب شرق استان تهران این عدد معادل 24 درصد است که نسبت به میانگین کشوری وضعیت بهتری است ولی همچنان یکچهارم آب بهصورت مجاز و غیرمجاز از دست خارج میشود.
کارگری خاطرنشان کرد: بر اساس آمار فائو، راندمان آبیاری ما در کشاورزی کمتر از 40 درصد است یعنی اگر راندمان آبیاری را بالا ببریم میتوانیم منابع آب را جبران کنیم؛ بخشی از این مصارف را باید جابجا کنیم و بهجای استفاده از منابع زیرزمینی و رودخانهها آبی را استفاده کنیم که از بازچرخانی پساب و در فاضلابهای شهری تولید میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران اظهار کرد بر اساس مطالعات صورت گرفته در شهرستان پیشوا، 70 درصد آب شربی که مصرف میشود قابلبرگشت به تصفیهخانه و پساب است.
وی با اشاره به عدد بالای مصرف سرانه آب در پیشوا گفت: میانگین جهانی مصرف آب برای هر نفر 75 لیتر در شبانهروز است که میانگین در ایران 150 لیتر و در پیشوا 210 لیتر یعنی 60 لیتر بیشتر از سرانه کشوری است.
کارگری تصریح کرد: وقتی آب را بیش از الگو مصرف کنیم و فاضلابی که تولید میکنیم دوباره به طبیعت برنگردانیم همخوانی چندانی نمیتوانیم با طبیعت داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب جنوب شرقی استان تهران بابیان اینکه 60 درصد مصارف خانگی درزمینه ظرفشویی و استحمام استفاده میشود، گفت: اگر انضباط آبی را رعایت کنیم و امنیت آبی داشته باشیم حتماً به سمت پیشرفت خواهیم رفت و نباید به سمتی برویم که آب محدودکننده رشد، صنعت، اقتصاد و زندگی شود.
کارگری در پایان گفت: انشعاب فاضلاب 30 درصد از منازل مردم پیشوا وصل شده است که قصد داریم آن را به 100 درصد برسانیم و به سمتی پیش برویم که این منطقه طلایهدار یک شهر نمونه برای مصارف بهینه آب و استفاده 100درصدی از ظرفیت پساب باشد.
دیدگاه ها :