مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران گفت: یکی از شاخصهای سلامت وجود آب بهداشتی و داشتن فاضلاب شهری و روستایی است.
به گزارش راوی امروز، علیرضا کارگری در جلسه هماهنگی ستاد مدیریت بحران شهرستان قرچک که با محوریت مدیریت بحران آب در محل فرمانداری برگزار شد، اظهار داشت: با برنامهریزی که امسال آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران انجام داده است و اقداماتی که در سطح شهرستانهای تابعه صورت گرفته، نگرانی در خصوص کمبود آب نداریم.
وی افزود: شهرستان قرچک تنها شهرستانی است که حوزه روستایی آن در پوشش آب و فاضلاب شهری است، قرچک در یک منطقهای قرارگرفته است که ویژگی خاصی دارد و محدوده منابع آبی دارد.
کارگری بیان داشت: یکی از شاخصهای سلامت وجود آب بهداشتی و داشتن فاضلاب شهری و روستایی است که بتوانیم آن چیزی که پساب است، بتوانیم دوباره به چرخه طبیعت برگردانیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران تأکید کرد: بیاییم در مصارف آب مدیریت کنیم و امید نداشته باشیم از جای دیگری آب بیاید. آب نامحدود است و باید در کاهش مصرف آب برنامهریزی کنیم.
وی تصریح کرد: الگوی مصرف استاندارد در ایران در سطح خانگی و در حوزه شهری 150 لیتر به اعضای هر نفر در شبانهروز است، در شهرستان قرچک این عدد 164 لیتر خانگی است.
کارگری اظهار داشت: الگویی که ما باید در شرایط خشکسالی داشته باشیم در مصارف خانگی 120 تا 140 باید باشد و در این اقلیمی که هستیم، این استاندارد برای حالت عادی بوده است، با اقلیم ما در دنیا این عدد 75 است.
وی تصریح کرد: حمام و ظرفشویی دو مکانی که در منازل آب زیاد مصرف میشود، 30 درصد مصارف آب در حمام است و 30 درصد در ظرفشویی و 40 درصد در جای دیگر استفاده میشود و اگر هر فردی که در حمام و ظرفشویی میخواهد آب مصرف کند شیر آب را نصفه باز کند و این موضوع در بحث صرفهجویی خیلی میتواند به ما کمک کند و 60 درصد مصارف خانگی را میتوانیم به 30 درصد برسانیم.
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران بیان داشت: اداره مخابرات در اولین گام مخابرات به کمک آب و فاضلاب بااطلاع رسانی مناسب بیاید، اگر قرار است کاری انجام شود در شهرستان قرچک و حتی سطح استان از طریق اطلاعرسانی باشد.
کارگری گفت: یکی از کارهایی که میتواند در مدیریت کلان کمک کند، استفاده مجدد از پساب است، پروژه فاضلاب بهخوبی در شهرستان قرچک در حال اجرا است.
وی افزود: پروژه فاضلاب در مرکز شهر قرچک در یک ماه آینده لاین اصلی انجام میشود و لاین غرب شهرستان بهزودی شروع بکار میکند و تصفیهخانه جزء تکالیف شورای برنامهریزی و توسعه استان تهران بوده که در حال اجرا است.
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران اظهار داشت: شهرستانهای مستقر در حوزه آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران در شرایط موجود 80 میلیون مترمکعب در سال آب شهری استفاده میکنند، معادل فاضلابی که هماکنون با تصفیهخانه قرار است انجام شود.
کارگری تصریح کرد: با احداث تصفیهخانه شهرستان قرچک 53 میلیون مترمکعب فاضلاب شهری تصفیه میشود و میتوان این پساب را در مصارف کشاورزی و صنعت استفاده کرد.
وی بابیان اینکه باید در الگوی فضای سبز شهر قرچک تجدیدنظر شود، افزود: در چمن آب بسیار زیادی مصرف میشود و در شرایط کنونی کمآبی که با آن مواجه هستیم درست نیست که از آب شرب برای چمن استفاده شود و شهرداری جهت آبیاری فضای سبز از جای دیگری آب تأمین کند و از آب شرب استفاده نکند.
مدیرعامل آب و فاضلاب جنوب شرق استان تهران در پایان از نیروی انتظامی و دستگاه قضایی خواست با افرادی که آب غیرمجاز استفاده میکنند، برخورد کنند.
دیدگاه ها :