سه مخاطره طبیعی نظیر زلزله، سیل و فرونشست شهر پاکدشت را تهدید می کند.
به گزارش راوی امروز، طبق گزارشی که در سال ۹۴ در روزنامه ایران منتشر شد عنوان شد که میزان فرونشست در دشت (پاکدشت-ورامین) که متوسط سالیانه آن ۱۶ سانتیمتر است در مجموع به ۲متر رسیده که در برخی نقاط شکاف آن به ۳۰ متر هم می رسد!
در مورد سیل با توجه به رودخانه جاجرود و البته خاک رسی با نفوذ پذیری پایین در شمال شهر هر بارش تندی می تواند منجر به جریان سیل شود.
جهت شیب شهر پاکدشت از شمال شرق به جنوب غرب است و این جهت باید در طرح های توسعه شهری لحاظ شود.
اما در حال حاضر خطر سیل با بارش شدید پاکدشت را تهدید می کند و مهمترین و بزرگترین خطری که پاکدشت را تهدید می کند زلزله است.
در ۸سال گذشته پاکدشت ۴زلزله خفیف را در تاریخ های ۲۵ مهر ۸۸ و دو زلزله در ۲۹ اردیبهشت ۹۱ و آخرین آن ۱۶ خرداد سال ۹۵ بود که همگی کمتر از سه ریشتر بودند.
خطر زلزله را در پاکدشت باید جدی گرفت زیرا تعداد گسلهای اصلی مانند گسل های شمال و جنوب ری، پارچین، کهریزک و… و حداقل ۷ گسله فرعی در نزدیکی این شهر قرار دارند.
خطر زلزله در پاکدشت وقتی جدی تر میشود که می بینیم در این شهر بیش از ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده وجود دارد که بیش از ۵۵ هزار نفر در آن ساکن هستند و در حدود ۲۱۰ هکتار سکونت گاه غیر رسمی که جمعیت ساکن در آن به بیش از ۴۰هزار نفر می رسد!
این در حالی است که بافت فرسوده و سکونت گاه های غیر رسمی در این شهر دائما در حال باز تولید هستند.
فقط در منطقه خاتون آباد بیش از ۷۵ هکتار بافت فرسوده داریم و عمده سکونت گاه های غیر رسمی در حصار امیر مشاهده می شود…
با توجه به مطالب عنوان شده امیدوارم قبل از بروز هر بحرانی به پیشگیری بپردازیم.
* دکتر احمد اسدی
دیدگاه ها :