بیاعتمادی، پیامدهای عاطفی زیادی بهدنبال دارد و باعث میشود فرد نتواند بهسادگی به دیگران اعتماد کند، خودش را مقصر و سادهلوح بداند و مدام از خود سؤال کند که چرا در ارتباطاتش دچار اشتباه میشود.
بیاعتمادی، پیامدهای عاطفی زیادی بهدنبال دارد و باعث میشود فرد نتواند بهسادگی به دیگران اعتماد کند، خودش را مقصر و سادهلوح بداند و مدام از خود سؤال کند که چرا در ارتباطاتش دچار اشتباه میشود.
به گزارش راوی امروز، ببهگفته کلی کمپبل، دکتری روانشناسی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا دلایل بیشماری وجود دارد که افراد همدیگر را فریب میدهند اما او به این نکته اشاره میکند که لزوما نباید فقط افراد فریبدهنده را مقصر دانست. چون در این چرخه کسی هم که بهراحتی فریب میخورد بسیار مهم است. بنابراین باید کار هر دوی آنها را مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار داد. این روزها افراد زیادی در زمینه سلامت در شبکههای مجازی فعالیت میکنند و باید مهارتمان را بالا ببریم تا اصل را از فرع تشخیص دهیم و در دام پزشکنماها نیفتیم. درباره اینکه چرا و چگونه جذب حرفهای فریبنده میشویم و تحتتأثیر تبلیغات دروغین قرار میگیریم با دکتر مهدی اسکندری، رواندرمانگر خانه روانشناسی تجربه گفتوگو کردهایم.
۱٫ چرا برخی فریب تبلیغات دروغین در حوزه سلامت را میخورند؟
در درست یا غلط بودن انتخابهایمان عواملی مانند نیاز، کمهوشی، بیاطلاعی، دروغگویی، اضطراب، طردشدگی و ایدهآلسازی فرد پیشنهاددهنده، نقش ویژهای دارند. البته ناگفته نماند که قرار گرفتن در موقعیت فریب میتواند بهصورت اتفاقی باشد اما درصورتی که موقعیت فریب به کرات ایجاد و تبدیل به رفتاری عادتگونه (برای فریبکار یا فریبخورده) شود، موضوع اختلال شخصیت مطرح میشود. قرار گرفتن در موقعیت فریب نشانه وجود شخصیت ضعیف و شکننده در این افراد است که باید علت آنها را در کودکی و چگونگی رابطه آنها با والد جستوجو کرد.
۲٫ افراد فریبکار و اغواگر چه شخصیتی دارند؟
افراد فریبدهنده و اغواگر اغلب شخصیت ضداجتماعی دارند و اتفاقات تلخی را از دوران کودکی تجربه کردهاند. این تجارب تلخ باعث شده تا برای رسیدن به هدف خود از هر روشی استفاده کنند. این افراد معمولا از فریب دادن دیگران نیز احساس گناه نمیکنند و کودکیشان اغلب با سرخوردگی و محرومیت سپری شده؛ ضمن آنکه در بسیاری موارد هم پدر و مادرشان از روی ناآگاهی آنها را آزار میدادهاند. به این ترتیب، عدمامنیتی که این افراد در کودکی تجربه کردهاند باعث شده تا رسیدن به آرامش و امنیت مالی و روانی حاصل از مالاندوزی، تنها هدف آنان برای جبران عقدههای زمان کودکیشان باشد. افراد فریبدهنده بر اثر تجربههای آزاردهنده کودکی و قرار گرفتن در فضای ارتباطی ناایمن با والدین خود، بیاعتمادی را تجربه کردهاند که باعث پنهانکاری و دروغگویی آنان شده است. در چنین موقعیتهایی افراد برای فرار از فضاهای ناامن روانی، با فریب دیگران خود را ایمن تصور میکنند. نیازهای روانی و عاطفی این افراد در دوران کودکی ارضا نشده و رویارویی آنها با تجربه تلخ فریب و عدمهمراهی روانی و عاطفی والدین، از آنان افرادی با شخصیت ضداجتماعی و خودشیفته (نارسیستیک) ساخته است.
دیدگاه ها :