خانه » اجتماعی و حوادث » همه چیز درباره‌ مضرات و‌ مدت زمان استفاده‌ کودکان از «موبایل»
  • سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳ - 2024 24 December

اجتماعی و حوادث // 1 جولای 2023  ,  09:15  // کد خبر : 75462
یادداشت/ همه چیز درباره‌ مضرات و‌ مدت زمان استفاده‌ کودکان از «موبایل»

«دینا حقی» خبرنگار پایگاه اطلاع‎رسانی «راوی امروز» طی یک پروژه تحقیقی، همه چیز درباره‌ مضرات و‌ مدت زمان استفاده‌ کودکان از «موبایل» نوشته است.

«دینا حقی» خبرنگار پایگاه اطلاع‎رسانی «راوی امروز» طی یک پروژه تحقیقی، همه چیز درباره‌ مضرات و‌ مدت زمان استفاده‌ کودکان از «موبایل» نوشته است.

به گزارش راوی امروز، حقی در یادداشت تحقیقی خود آورده است:

«استفاده طولانی مدت و نادرست از گوشی همراه و وسایلی که دارای امواج الکترومغناطیسی هستند، برای همه‌ رده‌های سنی مضر بوده و عوارض زیادی به همراه دارد.

اما پزشکان معتقد‌ند در کودکان به دلیل کوچک بودن مغز و جمجمه، این عوارض بیش‌تر و عمیق‌تر است و تبعات زیان‌بار کوتاه و بلندمدتی در سلامت جسمی و روانی فرد خواهد گذاشت.

دوپامین، سروتونین، هیستامین، ملاتونین و آدرنالین، از جمله نوروترانسمیتر یا ناقل‎های عصبی (به انگلیسی: Neurotransmitter) هستند که در برخی متون فارسی با عنوان انتقال‌دهنده عصبی و میانجی عصبی نیز از آن یاد شده‌ و همگی بر اثر امواج موبایل و الکترومغناطیسی در مغز کودکان تغییر می‌کنند.

مطالعات نشان داده است مقدار ترشح دوپامین، آدرنالین و هیستامین بر اثر امواج موبایل افزایش پیدا می‌کند و همچنین مقدار سروتونین و ملاتونین کم‌تر می‌شود.

دوپامین در مغز باعث ایجاد انگیزه و شادی در افراد می‌‌شود که تغییر در میزان ترشح آن باعث بروز بیماری‌هایی همچون اختلال دو قطبی، اسکیزوفرنی و انواع افسردگی‌ها می‌شود.

سروتونین عامل مهمی در تنظیم اخلاق و اضطراب است و کاهش آن موجب اختلال در خُلق و خو و اختلالات استرسی می‌شود.

ملاتونین هورمون بسیار مهمی در تنظیم ریتم شبانه روز و خواب است و تغییر آن منجر به تغییر در سیکل خواب خواهد شد که همین امر به تنهایی مضرات جسمی و روانی زیادی به دنبال دارد.

محققان بر این باور هستند که این تغییرات موجب ایجاد اختلالات خواب، افسردگی، روانشناختی، تغییر الگوی تفکر و توجه و همچنین افزایش رفتارهای پرخاشگرانه در کودکان می‌شود.

همچنین استفاده طولانی مدت و مدیریت نشده از گوشی همراه به دلیل کاهش تحرک، باعث چاقی و افزایش بی‌رویه وزن کودک می‌شود.

به توصیه سازمان بهداشت جهانی، استفاده از گوشی همراه و وسایلی که دارای امواج الکترومغناطیسی هستند، برای کودکان زیر شش سال ممنوع بوده و برای کودکان بالای شش سال نیز با محدودیت‌هایی همراه است.

روان‎شناسان و پزشکان اطفال معمولاً توصیه می‌کنند که کودکان زیر ۲ سال، از هر نوع صفحه نمایشی دور نگه داشته شوند.

یکی از دلایل این توصیه، مضرات موبایل برای چشم کودکان است.

در بازه سنی ۲ تا شش سالگی، حداکثر یک ساعت تماشای صفحه نمایش یا بازی با گوشی همراه، توصیه می‌شود اما باید تحت نظارت دقیق والدین انجام شود تا محتوای آموزشی و متناسب با سن کودک انتخاب شود.

همچنین مدت زمان استفاده از موبایل و تماشای تلویزیون برای بچه‌های ۷ تا ۹ سال حدودا ۹۰ دقیقه تا ۲ ساعت، میزان مناسب استفاده از موبایل برای کودکان ۱۰ ساله و بزرگ‌تر، حدودا ۲ تا سه ساعت در روز‌های عادی و زیر ۴ ساعت در روزهای آخر هفته‌ و تعطیلات، توصیه می‌شود.

لازم به ذکر است، با توجه به آنلاین و برخط شدن مدارس و آموزش‌های مجازی، این زمان‌ها بدون در نظر گرفتن کلاس‌های آنلاین و انجام تکالیف درسی، صرفاً جهت اوقات فراغت کودکان تعیین شده است.

به گفته کارشناسان، بهترین سن خرید موبایل برای کودکان، معمولاً ۱۳ سالگی به بعد شناخته می‌شود که البته این موضوع، یک تصمیم خانوادگی است که به عوامل متعددی بستگی دارد و شما باید بر اساس آن‌ها تصمیم بگیرید».

دینا حقی/ خبرنگار



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار