خانه » اجتماعی و حوادث » کلاهبرداری اینترنتی؛ روش های جدید فیشینگ
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

اجتماعی و حوادث // 22 دسامبر 2020  ,  09:29  // کد خبر : 58213
کلاهبرداری اینترنتی؛ روش های جدید فیشینگ

امروزه فضای مجازی به دلیل در دسترس بودن و گستردگی استفاده مردم از آن به عرصه ای برای فعالیت مجرمان سایبری تبدیل شده است که باید با آگاهی بخشی به کاربران این فضا نسبت به خطرات احتمالی آن هشدارهای لازم ارائه شود.

امروزه فضای مجازی به دلیل در دسترس بودن و گستردگی استفاده مردم از آن به عرصه ای برای فعالیت مجرمان سایبری تبدیل شده است که باید با آگاهی بخشی به کاربران این فضا نسبت به خطرات احتمالی آن هشدارهای لازم ارائه شود.

به گزارش راوی امروز، در این مطلب با روش های جدید فیشینگ و کلاهبرداری اینترنتی آشنا خواهید شد.

روشهای جدید فیشینگ

لینک های زیر امن میباشد.
فقط جهت اطلاع شما عزیزان طراحی شده.
خودتان کلیک کنید متوجه میشوید که چقدر ماهرانه ، هکرها میتوانند شما را به گول بزنند.

چند لحظه به این 2 آدرس نگاه بندازید و ببین تفاوتی می‌بینید؟

Apple.com
Αpple.com

متوجه تفاوت‌شون شدید؟ احتمالا نه. چون هر دو به لحاظ گرافیکی شبیهن، اما وقتی روشون بزنی می‌بینی که سایت‌های مختلفی باز میشن. چون اولی از A حروف انگلیسی و دومی از A حروف یونانی استفاده کرده.

گاهی وقت‌ها هکرها یا به اصطلاح تخصصی‌تر کسانی کار فیشینگ برای دزدیدن اطلاعات حساس شما از جمله مشخصات کارت‌های بانکی، مشخصات ورود به حساب اینترنت بانک‌ها یا حتی مشخصات ورود به اکانت‌های شما مثل اینستاگرام و ایمیل انجام میدن آدرس‌های اینترنتی مشابه میسازن و شما رو به طرق مختلف به سمت آدرس اشتباه هدایت می‌کنند تا مشخصات‌تون رو اونجا وارد کنید و تقدیم هکر کنید. مثلا به شما ایمیلی می‌فرستند که لازمه وارد حساب اینستاگرامتون بشید و تنظیماتی رو تغییر بدید. اما صفحه‌ای که برای ورود مشخصات به اون هدایت میشید، سایت اصلی اینستاگرام نیست و نسخه شبیه‌سازی شده اون صفحه‌ست. یا مثلا برای انجام یک پرداخت اینترنتی، به سمت درگاه پرداختی هدایت میشید که روی آدرس اصلی نیست و روی آدرس مشابهیه که ورود اطلاعات کارت‌تون در اونجا به قیمت دادن اطلاعات کارت بانکی به فرد هکر تموم می‌شه. گاهی اوقات تشخیص این تفاوت‌ها با دقت زیاد در آدرس به صورت چشمی ممکنه.

مثلا:

bankmellat.com
bankrnellat.com
(استفاده از n و r به جای m)

یا

Shaparak.IR
Shaparak.lR
(استفاده از L کوچک به جای i بزرگ)

اما گاهی این تفاوت‌ها اصلا با چشم قابل تشخیص نیست، مشابه نمونه‌ای که در اول پیام گفتیم.

امیدواریم این اقدام باعث بشود هیچ‌وقت دچار دردسر در اینترنت نشوید.

*میلاد زارعی



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار