خانه » اجتماعی و حوادث » اگر کرونا گرفتیم با نوزاد در خانه چه کنیم؟
  • شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 11 January

اجتماعی و حوادث // 5 نوامبر 2020  ,  08:13  // کد خبر : 56561
اگر کرونا گرفتیم با نوزاد در خانه چه کنیم؟

آمارها می‌گوید ۵۳ درصد کودکان زیر۱۲سال و ۴۰درصد کودکان ۱۲تا ۱۷سال که به کرونا مبلا شده‌اند، ویروس را به دیگران منتقل کرده‌اند.

به گزارش راوی امروز، حالا دیگر تقریبا آن گذاره اولیه که می‌گفت کودکان زیر ۸سال و نوزادان به کرونا مبتلا نمی‌شوند در بین مردم رنگ باخته است. اگرچه تحقیقات و مشاهدات نشان می‌دهد کودکان کرونا را با علائم خفیف‌تر بروز می‌دهند و میزان بستری آنها بدون علائم زمینه‌ای هم کم است اما از آنجایی که کرونا هنوز هم ناشناخته است، تمام پروتکل‌های بهداشتی را باید درباره کودکان هم رعایت کرد و همچنین به یاد داشت که برخی کودکان حتی قربانی کرونا هم شده‌اند. آمارمرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها آمریکا می‌گوید ۵۳درصد کودکان زیر۱۲سال و ۴۰درصد کودکان ۱۲تا ۱۷سال که به کرونا مبتلا شده‌اند، ویروس را به دیگران منتقل کرده‌اند.  

این روزها که آمار ابتلا به کرونا و همچنین بیماری‌هایی که علائم مشابه با کرونا مثل سرماخوردگی، آنفولانزا و آلرژی دارند بیشتر شده است مهم است که بدانیم اگر به کرونا مبتلا شدیم باید در قرنطینه خانگی چه نکاتی را نسبت به کودکان و شیرخواران رعایت کنیم.

کودکان را از مبتلایان جدا کنیم

اینکه کودک بپذیرد که برای مدتی باید از پدر و مادر و یا خواهر و برادر خود در عین زندگی در یک خانه جدا باشد، بستگی به نوع شخصیت او و همچنین همکاری دیگر اعضای خانواده دارد. در ابتدا تلاش کنید کودک را از فرد یا افراد مبتلا دور کنید و مانع تماس و ورود او به اتاق فرد مورد قرنطینه بشوید.

اگر کودک برای فهم مسئله قرنطینه دچار مشکل بود و یا نوزادی بود که به فرد مبتلا و مخصوصا مادر برا شیردهی وابستگی داشت شرایط رعایت کمی سختتر می‌شود. تماس‌های غیرضروری با این کودکان را به حداقل برسانید. برای شیردهی و یا تماس ضروری فرد مبتلا باید حتما از ماسک استفاده کند و از در اصطلاح «نفس به نفس» کودک ندهد. اگر نوزاد شما از ماسک می‌ترسد یا به آن واکنش نشان می‌دهد روی ماسک خود نقشی بکشید و یا از انواع رنگی و بچه‌گانه آن استفاده کنید. سطوحی که فرد مبتلا با آن در تماس است را قبل از تماس کودک با آنها، ضدعفونی کنید. همه اینها در عین این است که کودک هم باید مانند افراد مبتلا، حتی اگر هیچ علامتی ندارد مدت مشخص قرنطینه را سپری کرده و به هیچ عنوان از خانه خارج نشود.

وقتی کودکان علائم را بروز می‌دهند

تحقیقات می‌گوید در حالت عادی کودکان ممکن است علائمی را مثل سرماخوردگی از خود بروز بدهند. معمولا داروهای مربوط به سرماخوردگی کودک مثل قطره و شربت استامینوفن و یا سرماخوردگی در خانه‌ها وجود دارد. می‌توان استفاده از این داروها را با دوز مناسب برای کودک طبق آنچه پزشک او قبلا توصیه کرده و یا دستورالعمل دارو گفته است شروع کرد.

اگر مادر کودک شیرخواره مبتلا به کروناست؛ باید بداند که مصرف برخی داروها برای شیردهی اصلا مناسب نیست و تاثیر سوء بر روی نوزاد دارد. به همین خاطر برای مصرف داروهای معمول سرماخوردگی و کرونا برای مادران شیرده باید اول با پزشک مشورت بشود.

در صورت لزوم به پزشک مراجعه کنید

 اگر در خانواده‌ای فرد مبتلا به کرونا حضور دارد و وی یا باقی افراد لازم است به پزشک مراجعه کنند باید پروتکل‌های بهداشتی را بیش از گذشته رعایت کنند. استفاده از ماسک ضروری است. بهتر است از ماشین شخصی برای رفتن به دکتر استفاده کنیم. اما حتی اگر ماشین شخصی در دسترس نیست، در طول مسیر نباید از ماشین پیاده نشویم. همچنین شیشه ماشین در سمتی که فرد مبتلا می‌نشیند و شیشه دیگر ماشین طوری که هوا از خارج بشود باید باز باشد تا دیگر افراد در خودرو مبتلا نشوند. 

کودکان چه علائمی از کرونا را نشان می‌دهند

نکته مهم این است که در صورت ابتلای یک نفر از اعضای خانواده دارای کودک و نوزاد به کرونا، باید وضعیت نوزاد و کودک را مرتب بررسی کرد. تب باید با دارو و یا روش‌های مناسب دیگر کنترل بشود. مراقبان باید تنفس کودک را کنترل کرده و اگر متوجه تنگی نفس، تنفس سریع و شدید و خشکی گلو شدند اقدامات لازم را انجام بدهند.

کودکان و نوزادان در صورت بیماری معمولا علائمی مثل کاهش ادرار، به هم خوردن نظم غذایی و بی‌اشتهایی و اختلال در خواب مثل بی‌حالی و خواب بیش از اندازه بروز می‌دهند. همه اینها می‌تواند علائم ابتلای به کرونا باشد. اگر روش‌های خانگی و داروهای معمول برای کم شدن و یا رفع این علائم جواب نداد باید کودک را با رعایت آنچه از پروتکل‌های بهداشتی افراد مبتلا گفته شد به پزشک برسانید.

به صورت کلی باید سه گذاره را درباره کودکان و نوزادان و کرونا جدی بگیریم.  کودکان و نوزادان هم مانند بزرگسالان به این بیماری مبتلا می‌شوند. کودکان و نوزادان حتی در صورت نداشتن علائم وقتی در تماس با فرد مبتلا بوده‌اند، ناقل به حساب می‌آیند و باید روشهای قرنطینه درباره آنها اعمال بشود. علائم خفیف کودک را در خانه کنترل کنیم و در صورت بروز شدید علائم او را به پزشک برسانیم.

منبع: فارس



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار