علیرضا مهدیزاده از پیشکسوتان رسانهای استان تهران، عملکرد جمع کثیری از مسئولان، ائمه جمعه و جماعات در امر الگو دادن به مردم با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را در نقدی صریح، بهشدت موردانتقاد قرار داد.
علیرضا مهدیزاده از پیشکسوتان رسانهای استان تهران، عملکرد جمع کثیری از مسئولان، ائمه جمعه و جماعات در امر الگو دادن به مردم با عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی و عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی را در نقدی صریح، بهشدت موردانتقاد قرار داد.
به گزارش راوی امروز، مهدیزاده در نقد خود نوشته است:
«درحالیکه یک معتاد مدعی شد که «معتادان نمیگیرند» و تعداد زیادی فالوئر هم جمع کرد و حالا به سمت میلیونر شدن از طریق فضای مجازی هم پیش میرود، سؤال مهمی مطرح است که «آیا مسئولان و روحانیان هم کرونا نمیگیرند»؟!
برای رسیدن به پاسخ این سؤال، بررسی و نتیجهگیری از نوع عملکرد این دسته افراد جامعه، چند نکته بیان میشود:
1- خداوند در قرآن کریم فرموده: « عالم بیعمل همانند الاغی است که بار کتاب حمل میکنند و کوچکترین بهرهای از این حمل بار عایدشان نمیشود» و از سویی علی(ع) در حکمت 366 نهجالبلاغه فرموده: « بايد كه علم با عمل همراه باشد. پس، هر كه آموزد، بايد كه به كار بندد. علم، عمل را فرامیخواند، اگر پاسخ داد، میماند وگرنه، ازآنجا رخت برمیبندد».
2- روايتى از اميرمؤمنان على(ع) است که «شباهت مردم به اميران و حکمفرمایانشان بيشتر از شباهت به پدرانشان است» و ممكن است گروهى چشم و گوش بسته به دنبال امرا حركت كنند و دين و دل در گرو فرمان آنها دهند و شاهد مثال خوب ضربالمثل مشهوری باشند كه «مردم بر دين پادشاهان و زمامدارانشان هستند».
3- مقام معظم رهبری 13 اسفند 1398 مردم را(که البته مسئولان و روحانیان نیز جزئی از مردماند)، به رعایت توصیهها و دستورالعملهای مسئولان امر در خصوص پیشگیری و جلوگیری از آلودگی به ویروس کرونا توصیه کرده و فرمودند: «از این دستورها نباید تخطی شود، چراکه خداوند ما را موظف کرده است در قبال سلامت خود و دیگران احساس مسئولیت کنیم».
4- اکثریت مراجع تقلید نیز بر ضرورت عمل به توصیههای بهداشتی و پزشکی و بهویژه دوری از اجتماعات و رعایت فاصلهگذاریهای توصیهشده، برای مقابله با شیوع بیماری کرونا و حفظ سلامتی انسانها تأکید کرده و این رعایت را واجب دانستهاند.
5- جمع کثیری از مسئولان قانونگذار، اجرایی و حتی قضایی شهرستانی، استانی و کشوری که حاکماند و امرا، همچنین روحانیان از ائمه جمعه و جماعات که همگی الگوهای سیاسی، مذهبی و فرهنگی مردم هستند، در ایام کرونایی که خودشان هم توصیه به رعایت پروتکلهای بهداشتی و توصیههای فاصلهگذاری و… میکنند، نه دستکشی در دست دارند و نه ماسکی به صورت!
6- مردم وقتی عکسها و فیلمهای حضور بی ماسک و دستکش و بدون رعایت فاصلهگذاریها را میبینند، برایشان سئوالاتی پیش میآید:
آیا حالا که «معتادان نمیگیرند» پس «مسئولان و روحانیان هم کرونا نمیگیرند»؟!
آیا مسئولان و روحانیان عالِم بیعملاند که مانند تشبیهات قرآن و روایات هستند؟!
آیا مسئولان و روحانیان نه پیرو ولایتفقیهاند و نه مقلد مراجع تقلید؟!
آیا مسئولان و روحانیان الگوی خوبی برای مردم هستند و توقع مسئولان این است که اقشار جامعه مانند آنان بدون رعایت اصول بهداشتی و ایمنی، جان خود را به خطر بیندازند؟!
7- ایکاش در نظام اسلامی، حداقل کسانی که مسئولاند و از بیتالمال ارتزاق میکنند و کسانی که مدعی شرع و خطابههای شرعی هستند، مردم را نادان و بیتوجه به رفتارشان ندانند و برای دلنشین بودن سخنانشان، رفتار خود را بر مبنای اصول اسلامی، اجتماعی و حاکمیتی تعریف کنند تا باعث وهن و افت منزلت جمهوری اسلامی ایران نشوند».
دیدگاه ها :