خانه » اجتماعی و حوادث » ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس
  • یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 12 January

اجتماعی و حوادث // 2 ژانویه 2019  ,  16:26  // کد خبر : 29443
ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس

برای افزایش اعتماد بنفس باید هرگونه محدودیتی را که خودتان برای خود درست کرده‌اید یا دیگران برای شما تراشیده‌اند کنار بزنید. در طول زندگی، پدر و مادر، معلمان و بقیه‌ی جامعه از ما انتظاراتی دارند و به ما دیکته می‌کنند چگونه باید باشیم و چگونه باید عمل کنیم.

به گزارش راوی امروز، زندگی کردن بدون اطمینان به وجود خود، توانایی‌‌ها و دانشی که دارید بی‌چون و چرا به فرسودگی و شکست خواهد انجامید. پیش از اینکه دیگران شما را باور کنند خود شما باید خودتان را باور داشته باشید.

اگر از موفق‌ترین افراد هم بپرسید به شما خواهند گفت که اعتماد بنفس و احساس سربلندی نسبت به خودتان، پیش مقدمه‌های موفقیت در هر هدفی هستند. اما چیزی که احتمالا به شما نخواهند گفت این است که چگونه به این سطح از اعتماد بنفس دست پیدا کنید. با ما باشید تا هفت ترفند ِ رسیدن به اعتماد بنفس لازم را به شما بگوییم.

محدودیت‌های فردی‌تان را کنار بزنید

برای افزایش اعتماد بنفس باید هرگونه محدودیتی را که خودتان برای خود درست کرده‌اید یا دیگران برای شما تراشیده‌اند کنار بزنید. در طول زندگی، پدر و مادر، معلمان و بقیه‌ی جامعه از ما انتظاراتی دارند و به ما دیکته می‌کنند چگونه باید باشیم و چگونه باید عمل کنیم.

این تصوراتی که در ذهن ما کاشته می‌شود می‌تواند ما را به موجوداتی تبدیل کند که نتوانیم کارهایی را انجام دهیم. تبدیل به آدمی می‌شویم که از برخی از فرصت‌ها و موقعیت‌ها فرار می‌کنیم، فقط به این دلیل که احساس می‌کنیم محدودیت‌هایی برای‌مان تعیین شده است.

ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس

برای بیرون آمدن از این دام، باید نسبت به چیزهای جدید پذیرا باشیم و تجربیات متفاوت را امتحان کنیم. به حرفه‌ها و تعهداتی را که آنها را راحت نمی‌دانید بررسی کنید. فقط با جرات به خرج دادن و گذشتن از محدودیت‌هاست که می‌توانید به اعتماد بنفس لازم برسید. پس از منطقه‌ی امن‌تان خارج شوید!

خاطرات خود را کنترل کنید

سیستم حافظه‌ی مغز انسان، انتخابگر است. تمام جزئیاتی که در مورد زندگی‌تان به گونه‌ای در ذهن‌تان ثبت می‌شود که با تصوری که از خود دارید، ارزش‌ها و باورهای‌تان مرتبط است. از این رو اگر خود باوری‌تان ضعیف باشد، مغز شما اطلاعات را جوری ذخیره می‌کند که اعتماد بنفس ضعیف‌تان را تائید کند و با آن متناسب باشد. حالا به راحتی می‌توانید این خاطرات را واقعی تلقی کنید در حالیکه واقعیت ندارند!

اگر تجربیات گذشته‌ی خود را همانطوری که هستند، بدون شاخ و برگ دادن به آن تلقی کنید، و نه به عنوان واقعیتی تلخ، کمک‌تان می‌کند از محدودیت‌هایی که برای خودتان گذاشته‌اید رها شوید. برای غلبه بر خاطرات ناراحت کننده‌تان یکبار بنشینید و آنها را مرور کنید، سپس سعی کنید حوادث را از نقطه نظری مثبت‌تر ببینید. همچنین می‌توانید از یک نفر دیگر هم بخواهید نظرش را بگوید. شاید شگفت زده شوید اگر ببینید چیزی که شما را با ترس و محدودیت، عقب نگه داشته آنقدرها هم که فکر می‌کردید بزرگ و سخت و شکست ناپذیر نبوده است.

به خود ِ درون‌تان گوش دهید و با او حرف بزنید

احمقانه به نظر می‌رسد، نه؟!

اما ترفندی است که جواب می‌دهد. گفتگو کردن با خودتان به شما کمک می‌کند تمرکز کنید، هوشیار باشید و حافظه‌تان را تقویت کنید. از همه مهمتر، این مونولوگ‌ها در مواجهه با موقعیت‌های دشوار واقعا به دادتان می‌رسند.

ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس

یکی از جاهایی که گفتگوی مثبت با خود کاربرد و فایده دارد، شامل یگان ویژه‌ی پلیس و نیروی ویژه دریایی می‌شود. در این تیم‌ها از افراد خواسته می‌شود با خود مثبت حرف بزنند تا بر ترس‌هایی که از سیستم لیمبیک ناشی می‌شوند غلبه کنند. سیستم لیمبیک، بخشی از مغز انسان است که به مواجهه با اضطراب کمک می‌کند. گفتگو با خود بر واکنش‌های نوروبیولوژیکی فرد اثر می‌گذارد. مثلا اگر به خودتان بگویید می‌توانید بر مشکل خاصی غلبه کنید، مغز شما واکنش مثبتی نسبت به آن چالش نشان خواهد داد. در نتیجه، با غلبه بر مشکل، به اعتماد بنفس می‌رسید.

خوشبین باشید

انسان تمایل دارد به چیزهای منفی که در زندگی می‌بیند توجه کند. اطلاعات مثبت خیلی زود از ذهن محو می‌شوند، اما تجربیات و اطلاعات منفی تا مدتها در ذهن باقی می‌مانند. و این منفی گرایی می‌تواند اعتماد بنفس فرد را نابود کند و حتی منجر به افسردگی شود. اگر به این افکار منفی جولان بدهید، تمام جوانب زندگی‌تان را تحت تاثیر قرار خواهند داد.

چند نکته‌ی مفید برای غلبه بر منفی بینی:

. به ازای هر فکر یا حادثه منفی، پنج فکر مثبت برای جبران پیدا کنید

. به هر حادثه یا تصور مثبتی دست کم 20 ثانیه فکر کنید

. احساسات بد و خوب‌تان را بشناسید

. افکار منفی‌تان را سرکوب نکنی

. در افکار منفی‌تان غرق نشوید، زود از آنها بگذرید

ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس

دقیق و کنجکاو باشید

کنجکاوی برای به دست آوردن اعتماد بنفس و موفق شدن لازم است. اگر دقیق و کنجکاو باشید، نسبت به ایده‌ها و اطلاعات جدید ذهن باز خواهید داشت. در نتیجه، مغز و فکرتان رشد می‌کند. شما می‌توانید با رفتن به دنبال تجربیات و دانش جدید، کنجکاوی و دقت‌تان را بالا ببرید.

کنجکاو بودن فواید زیادی دارد، مثلا کمک‌تان می‌کند ذهن فعالی داشته باشید، مشاهدات‌تان موشکافانه‌تر خواهد بود، فرصت‌های جدید به شما رو خواهند کرد و از همه مهمتر، کنجکاوی شما یک واکنش ماجراجویانه در وجودتان خلق می‌کند که کمک‌تان خواهد کرد اعتناد بنفس پیدا کنید و نسبت به تاز‌ه‌ها، پذیراتر باشید.

بر تردیدهایی که نسبت به خود دارید غلبه کنید

عدم اطمینان به خود باعث می‌شود همیشه قربانی ذهن خود باشید و نتوانید چالش‌های زندگی‌تان را تحمل کنید. بنابراین به دیگران اجازه می‌دهید مسیر و امور زندگی‌تان را به شما دیکته کنند و به جای شما تصمیم بگیرند. اما واقعیت این است که تنها کسی که مانع شماست خودتان هستید.

برای غلبه بر شک و تردیدها نسبت به خودتان، بهترین دوست خودتان باشید و با انجام هر کاری که لازم است کنترل زندگی‌تان را در دست بگیرد. برای مواجهه با هر چه سر راهتان قرار می‌گیرد، بدون تردید نسبت به توانمندی‌های‌تان، آماده و مجهز باشید.

ترفند‌های ذهنی برای افزایش اعتماد بنفس

با ترس‌های‌تان روبرو شوید

اگر ابتدا ترس‌های‌تان را شناسایی نکنید و با آنها روبرو نشوید نمی‌توانید اعتماد بنفس‌تان را تقویت کنید. ترس‌های ما توسط هیجانات و افکار ما تغذیه و هدایت می‌شوند و ریشه در چیزهایی دارند که ما با آنها راحت نیستیم. انکار کردن و نادیده گرفتن چیزی که شما را می‌ترساند کمکی به عبور از آنها نخواهد کرد.

پس برای غلبه بر ترس‌های‌تان باید به آنها نزدیک‌تر شوید. اول منبع ترس‌های‌تان را شناسایی کنید و سپس رویکرد مناسب هر کدام را در پیش بگیرید.

تقویت اعتماد بنفس به زمان و پیگیری نیاز دارد. عمل کردن به توصیه‌هایی که ارائه دادیم کمک‌تان می‌کند بهتر تصمیم بگیرید، توانایی‌های‌تان را بشناسید و مسیر زندگی‌تان را با موفقیت جلو بروید. اعتماد بنفس هم در زندگی شخصی و هم در زندگی اجتماعی و حرفه‌ای، شرط لازم کامیابیست.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار