مکانهایی در کشور وجود دارند که شبیه سیارات دیگر هستند. مثلا تپه مریخی دامغان، کوههای مریخی چابهار، دریای ستارگان قشم و یا گذر پریان کرمان که همین این جاذبههای گردشگری فرصت بسیار مناسبی برای رونق گردشگری فضاپایه به شمار میآیند.
به گزارش راوی امروز، در این گزارش به معرفی این چهار جاذبه گردشگری متفاوت کشورمان میپردازیم.
تپههای مریخی استان سمنان
تپههای مریخی استان سمنان که در روستاهای رشم دامغان و همچنین روستای پاده شهرستان آرادان قرار گرفتهاند به دلیل پوشیده شدن با خاک رس و رنگ سرخ و زردی که دارند با نام تپه مریخی از آنها یاد میشود.
این تپهها حاصل فرسایل هستند و اغلب در خاک آنها نمک فراوان نیز وجود دارد. روستای رشم در ۱۳۰ کیلومتری جنوب شهرستان دامغان و روستای پاده در ۱۵ کیلومتری غرب گرمسار قرار دارد.
بهترین وقت برای سفر به این مناطق زمانی است که هوا معتدل است و فصل گرما تمام شده است.
کوههای مریخی چابهار
کوههای مریخی یا مینیاتوری چابهار در مسیر چابهار به گواتر قرار دارند. این کوهها در اثر فرسایش سرزمینهای مرتفع به وجود آمدهاند بنابراین شکل بسیار خاص و ویژهای دارند. این کوهها به دلیل اینکه در گذشته بسیار دور در زیر آب قرار داشتند اکنون فسیلهای جالبی از موجودات دریایی را در خود دارند. بر تن این کوهها شیارهای جالبی به وجود آمده که ارتفاع آنها از ۵ متر تا ۱۰۰ متر متغیر است. بیشتر کوههای مریخی چابهار به رنگ خاکستری روشن هستند.
دره ستارگان قشم
در ساحل جنوبی قشم بعد از روستای برکه خلف مجموعهای از مجسمههای بزرگ طبیعی ماسهای و سنگی پدیدار میشوند، این مجسمهها که اغلب شیارهای بسیار عمیقی در خود دارد در اثر فرسایش میلیونها ساله زمین به وجود آمدهاند اما یک باور قدیمی میگوید که با سقوط یک ستاره این تکه از زمین به این شکل در آمده اما واقعیت این است که ستارهها نه در زمین بلکه در آسمان شب دره ستارگان هستند. تماشای آسمان سحرانگیز این آسمان در تکهای سحرانگیزتر از زمین تجربهای شگفتانگیز برای گردشگران خواهد بود.
گذرپریان در میان کلوتهای شهداد
مگر میشود از شگفتیها گفت و کلوتهای شهداد کرمان در آن جایی نداشته باشند، کلوتها از دور شبیه شهری متروک با برج و باروهای بزرگ هستند اما از نزدیک که نگاه کنیم این ساختمانهای عظیم در دل بیابان لوت سازههایی طبیعی هستند که بازهم فرسایش دلیل اصلی ایجاد آنهاست.
این سازههای عجیب و بزرگ در دل کویر آنقدر سحرانگیز است که در میان عامه به گذر پریان نسبت داده میشود اما تنها چیزی که از میان این کلوتها گذر میکند آرامش است و اگر دم دمهای سحر به این منطقه بروید پرتوهای نور خورشید است که یکی یکی کلوتها و گذرهای طبیعی به وجود آمده در میان آنها را روشن میکند.
شهداد در ۸۷ کیلومتری شمال شرق کرمان قرار دارد.
دیدگاه ها :