خانه » گوناگون » مصرف این مواد غذایی برای سلامت قلب و عروق
  • شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 11 January

گوناگون // 28 سپتامبر 2023  ,  15:30  // کد خبر : 77404
مصرف این مواد غذایی برای سلامت قلب و عروق

بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله عارضه‌هایی هستند که می‌توانند تاثیر غیرقابل انکاری بر روی امید به زندگی در جوامع مختلف بگذارند.

بیماری‌های قلبی و عروقی از جمله عارضه‌هایی هستند که می‌توانند تاثیر غیرقابل انکاری بر روی امید به زندگی در جوامع مختلف بگذارند.

به گزارش راوی امروز، این بیماری‌ها در کنار عوامل دیگری همچون بیماری سرطان از جمله دلایل اصلی مرگ و میر در کشورهای مختلف هستند. این در حالی است که پایبندی به یک رژیم غذایی مناسب و متعادل می‌تواند سهم قابل توجهی در پیشگیری از این بیماری‌ها داشته باشد.

به گفته دانشمندان رژیم غذایی انسان بر روی عوامل مهمی مانند مانند فشار خون، میزان کلسترول خون، سطح تری‌گلیسرید و تورم و التهاب که در بیماری‌های قلبی و عروقی نقش بازی می‌کنند تاثیر می‌گذارد. 

در اینجا به برخی از مواد غذایی که مصرف آنها به پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی کمک می‌کند اشاره شده است.

سبزیجات برگدار و سبز

سبزیجات برگدار و سبز مانند اسفناج، کلم برگ و کلم سبز به عنوان موادی غنی از نظر سطح ویتامین و مواد معدنی شناخته می‌شوند. این گروه از سبزیجات سرشار از ویتامین کا است که به حفاظت از عروق و بهبود انعقاد خون کمک می‌کند.

از سوی دیگر وجود نیترات‌های غذایی در سبزیجات برگدار و سبز برای کاهش فشار خون و بهبود ضخامت عروق مفید است.

انجمن قلب آمریکا بر این باور است که مصرف سبزیجات برگدار و سبز بیش از هر گروه از مواد غذایی دیگر با کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی در ارتباط است.

غلات سبوس‌دار

غلات سبوس‌دار مانند برنج قهوه‌ای، جو و گندم کامل برخلاف کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده برای قلب و عروق مفید هستند. 

نتیجه چند تحقیق پزشکی مختلف نشان داده است افرادی که غلات سبوس‌دار مصرف می‌کنند در معرض خطر کمتری از نظر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی هستند. 

توت‌ها

انواع توت‌ها مانند توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت و تمشک دارای گروهی از مواد مغذی هستند که نقش مهمی در سلامت قلب دارند.

این مواد غذایی می‌توانند هم به عنوان میان‌وعده غذایی و هم به عنوان دسر به توازن بیشتر در رژیم غذایی افراد کمک کنند. 

مصرف توت فرنگی، زغال اخته، شاه توت و تمشک می‌تواند به طور همزمان بر روی چند عاملی که منجر به ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند تاثیرگذار باشد. 

آووکادو

آووکادو از جمله خوراکی‌هایی است که مصرف آن به کاهش سطح کلسترول و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک می‌کند. دانشمندان بر این باور هستند که دو بار مصرف آووکادو در هفته می‌تواند تا ۱۶ درصد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد. 

مصرف آووکادو علاوه بر کاهش سطح کلسترول منجر به کنترل میزان تری‌گلیسرید و بهبود عملکرد عروق بدن نیز می‌شود.

آووکادو سرشار از پتاسیم، به عنوان ماده‌ غذایی حیاتی برای سلامت قلب است.

ماهی و روغن ماهی

ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون، ماهی تن، ماهی خال‌خالی و ماهی ساردین به دلیل وجود «امگا ۳» به عنوان مواد غذایی مفید برای سلامت قلب و عروق شناخته می‌شوند. 

مصرف این گروه از ماهی‌ها در درازمدت به کاهش سطح کلسترول، تری‌گلیسرید، قند خون و فشار خون کمک می‌کند. دانشمندان بر این باور هستند که مصرف ماهی در درازمدت منجر به بهبود سلامت قلب، بهبود علائم افسردگی و افزایش امید به زندگی می‌شود.

مصرف روغن‌ماهی به کسانی که به هر دلیلی ماهی‌های چرب مانند ماهی سالمون مصرف نمی‌کنند در کسب «امگا ۳» کمک می‌کند.

گردو

گردو سرشار از برخی مواد معدنی مانند منیزیم است. بررسی‌ها نشان داده است که مصرف چند بار گردو در یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی منجر شود. 

به گفته دانشمندان مصرف گردو به کاهش کلسترول خون، تنظیم فشار خون و کاهش خطر سکته قلبی و مغزی کمک می‌کند.

از دیگر مواد غذایی که مصرف آنها می‌تواند برای سلامت قلب و عروق مفید باشد می‌‌توان به انواع لوبیا، بادام، تخم شربتی، تخم کتان، روغن دانه کنف، سیر، سویای سبز (ادامامه)، روغن زیتون و چای سبز اشاره کرد. 

کدام مواد غذایی برای سلامت قلب و عروق مضر هستند؟

فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس، ژامبون و بیکن به دلیل وجود نمک و مواد نگهدارنده برای قلب و عروق مضر هستند. این محصولات می‌توانند باعث افزایش فشار خون شوند. 

گوشت قرمز از دیگر مواد غذایی است که می‌تواند برای قلب و عروق مضر باشد. مصرف بیش از ۵۰۰ گرم گوشت قرمز در هفته توصیه نمی‌شود. 

کیک‌ها و شیرینی‌ها که اغلب سرشار از چربی‌های مضر و قند زیاد هستند نیز برای سلامت قلب و عروق مضر هستند. با این حال تنها مصرف افراطی و طولانی مدت این خوراکی‌ها است که می‌تواند برای قلب و عروق بدن مشکل ایجاد کند. 

سیب‌زمینی سرخ کرده و دیگر مواد سرخ شده به دلیل چربی زیاد می‌توانند برای قلب و عروق مضر باشند. از سوی دیگر در بسیاری از موارد سیب‌زمینی‌های سرخ شده نمک زیادی دارند. نمک زیاد از آنجا که می‌تواند منجر به افزایش فشار خون شود برای قلب و عروق مضر است.

دانشمندان همچنین توصیه می‌کنند که افراد برای حفظ سلامت قلب و عروق خود در آشپزی به جای کَره از روغن زیتون استفاده کنند. مصرف زیاد کَره به دلیل وجود چربی‌های اشباع‌شده می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار