دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر استان تهران با انتقاد از نادیده گرفتن جوانان هنرمند شهرستانهای استان تهران، گفت: امکانات و زیرساختهای لازم برای هنرهای نمایشی در این منطقه در حد یک استان محروم است.
به گزارش راوی امروز، بیست و دومین جشنواره تئاتر استان تهران به میزبانی ورامین برگزار و با استقبال بسیار خوبی از سوی شهروندان و به ویژه علاقمندان به هنر تئاتر همراه شد.
این بار نیز یک رخداد مهم فرهنگی در سطح شهرستانهای استان تهران با بی مهری و کم توجهی مسئولان شهرستانی مواجه شده و نگاه سیاسی رؤسای ادارات به مقوله فرهنگ و هنر را پررنگ تر از گذشته کرد.
برگزاری بیست و دومین جشنواره تئاتر استان تهران در ورامین و عدم حضور مسئولان در حتی یکی از نمایشها یا مراسم مربوط به آن نشان داد که هنر و بطور خاص تئاتر همچنان در بین مسئولان شهرستانی و استانی از اهمیت و جایگاه خوب و شایسته ای برخوردار نیست.
باوجود همه تنگناهای مالی، تئاتر شهرستانها هنوز زنده است
در همین رابطه امیرحسین شفیعی دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر استان تهران معتقد است در سطوح مدیریتی شهرستانهای استان تهران حمایت مناسبی از موضوعات فرهنگی و هنری صورت نمی گیرد و قصه پرغصه نادیده گرفتن جوانان هنرمند همچنان ادامه دارد.
وی می گوید: با وجود همه تنگناهای مالی و بی توجهی مسئولان شهرستانها، انجمن هنرهای نمایشی همچنان در حال تلاش و فعالیت است تا تئاتر را در این مناطق زنده نگه دارد.
شفیعی با بیان اینکه انجمن هنرهای نمایشی در همه شهرستانها دارای شعبه است، می افزاید: این انجمنها در طول سال و به صورت مداوم فعالیت کرده و همه برنامه ریزی های مربوط به تئاتر در هر شهرستان بر عهده انجمن هنرهای نمایشی آن شهرستان است که آنها نیز زیرمجموعه انجمن هنرهای نمایشی استان تهران هستند.
امکانات تئاتر استان تهران در حد یک استان محروم است
وی در خصوص پیشرفتهای صورت گرفته در حوزه هنر تئاتر در شهرستانهای استان تهران، تصریح می کند: در هفت ماهی که من به این انجمن آمده ام، سعی کردیم برنامه ریزی مناسبی در جهت اجرای آثار نمایشی و توجه به گیشه این نمایشها و ایجاد آثار شاخص انجام دهیم؛ چراکه شهروندان شهرستانها نیز حق دارند آثاری خلاق و با کیفیت را ببیند.
شفیعی ضمن ابراز تأسف از امکانات بسیار ناچیز جوانان تئاتری در شهرستانهای استان تهران، اذعان می کند: بخش سخت افزاری تئاتر در این مناطق بسیار ضعیف است، به طوری که حتی می توان آن را با یک استان محروم مقایسه کرد.
وی در این باره می افزاید: شهرستانهای استان تهران عموماً سالنها و زیرساختهای مناسب و حمایتهای مدیریتی لازم را ندارند ولی با این حال تئاتر درون آنها نفس می کشد و چراغش روشن است.
دماوند بیشترین فعالیت تئاتری را در استان دارد
شفیعی با اشاره به مشکلات بسیار زیاد و جانفرسای هنر تئاتر در شهرهای استان تهران، اعلام می کند: با وجود همین شرایط بسیار بد، در حال حاضر همه شهرستانهای استان تهران تئاتر دارند.
وی با بیان اینکه یک زمانی ورامین بهترین شهرستان استان در حوزه تئارو هنرهای نمایشی بود، تصریح می کند: ولی در حال حاضر دماوند در زمینه تئاتر بسیار فعال است، پاکدشت جزو شهرستانهای خوب است، بهارستان هم فعالیت دارد و پیشوا هم فعالیتهای خوبی در تئاتر داشته است.
نگاه رؤسای ادارات ارشاد به هنر «سیاسی» است
شفیعی درخصوص راهکارهای حل مشکلات در حوزه تئاتر، می گوید: اولین مشکل ما این است که دید رؤسای ادارات ارشاد فرهنگی نبوده و سیاسی است که این مسئله باید حل بشود و باید بدانند تئاتر، سینما و هنر از جمله چیزهایی است که باید به آنها توجه فراوانی شود.
وی با تاکید براینکه فرمانداران شهرستانهای استان تهران در این حوزه بسیار ضعیف عمل کرده و می کنند، معتقد است: دولتهای مختلف رفتند و آمدند ولی هیچ اتفاق مثبتی برای تئاتر شهرستانها رقم نخورد و شرایط روز به روز هم بدتر شد.
مسئولان کار فرهنگی را فقط در حد «امر به معروف» می دانند
شفیعی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از هنرهای نمایشی تصریح می کند: اینکه فقط هنرمند بتواند با عشق کار کند، فایده ای ندارد، برای تولید محتوا، اندیشه و تفکر در هنر تئاتر باید حمایت صورت گیرد. دولت موظف است و باید حمایت کند.
شفیعی با تاکید براینکه شهرداری ها باید از کارهای فرهنگی سخیف خود دست بردارند، می افزاید: اینگونه نیست که یک روحانی در پارک مردم را امر به معروف کند و اسم این کار را فرهنگی بگذارند. این کار فرهنگی نیست. تولید اندیشه نیست. فعالیت فرهنگی یک روحانی در قالب مساجد باید انجام شود. درحوزه تئاتر و هنر باید تولید اندیشه داشته باشیم. حالا اینکه این کار انجام می شود یا نه باید قضاوت کنیم.
وی با اشاره به تلاش دولت برای مقابله با نفوذ فرهنگی غرب، تاکید می کند: وقتی که قرار است با رسانه های غربی که قصد نفوذ و اقدام علیه منافع جمهوری اسلامی را دارند مبارزه کنیم، دیگر نباید وعده هایمان فقط در حد حرف باشد.
شفیعی ادامه می دهد: مسجد می تواند به عنوان مسجد و در جایگاه خود فعالیت کند و هنرمند هم باید در جایگاه خود تولید اندیشه داشته باشد. هر کدام در جای خود باید به نحو احسن دیده شوند.
ورامین ظرفیت بالایی در تئاتر دارد اما امکانات «هیچ»
وی با بیان اینکه ورامین ظرفیت برگزاری این سطح از برنامه های هنری را دارد، می افزاید: با شناختی که من از منطقه دارم علاقمندان تئاتر در این ۴ شهرستان بسیار زیاد هستند. تلاش کردیم که این اتفاق امسال در ورامین رقم بخورد چون ظرفیت برگزاری این سطح از برنامه های هنری را دارد.
شفیعی با اشاره به اینکه اگرچه هر ۴ شهرستان از نظر امکانات سخت افزاری ظرفیت محدودی دارند، می افزاید: ولی تلاش کردیم با توجه به علاقمندی مردم و مخاطبان تئاتر و همچنین هنرمندانی که علاقه به فعالیت در زمینه تئاتر دارند، برنامه را در این شهرستان برگزار کنیم.
* سمیه تاجیک
دیدگاه ها :