کرونا و آبله میمون را فراموش کنید زیرا آنفلوآنزای جدید گوجهفرنگی در کمین افراد است و میتواند رنگ اندام بیماران را تغییر دهد.
کرونا و آبله میمون را فراموش کنید زیرا آنفلوآنزای جدید گوجهفرنگی در کمین افراد است و میتواند رنگ اندام بیماران را تغییر دهد.
به گزارش راوی امروز، در حالی که جهان همچنان با شیوع کووید و آبله میمون مبارزه میکند، اکنون ویروس دیگری شناسایی شده است. آنفلوآنزای گوجهفرنگی به صورت تاولهای قرمزرنگی روی پوست افراد آلوده ظاهر میشود و علائمی شبیه به کووید از جمله تب، خستگی و بدندرد دارد(البته این ۲ ویروس با یکدیگر مرتبط نیست).
علائم دیگر این آنفلوآنزا استفراغ، اسهال، بثورات پوستی و کمآبی است و در موارد بسیار نادر تغییر در رنگ اندام گزارش شده است.
بر اساس نتایج مطالعه جدید منتشر شده در مجله پزشکی لانسنت(Lancet)، آنفلوآنزای گوجهفرنگی برای اولین بار در ایالت کرالای کشور هند در ششم ماه مه سال جاری شناسایی شد و تا ۲۶ جولای بیش از ۸۲ مورد عفونت کودکان پنج ساله یا کمتر به بیمارستانهای دولتی محلی گزارش شده است و ۲۶ کودک دیگر تا سن ۱۰ سالگی نیز مشکوک به ابتلا هستند.
کسانی که به این ویروس مبتلا میشوند، به مدت پنج تا هفت روز قرنطینه میشوند.
این نشریه آورده همانطور که با ظهور احتمالی موج چهارم کووید ۱۹ روبهرو هستیم، ویروس جدیدی به نام آنفلوآنزای گوجهفرنگی یا تب گوجهفرنگی در ایالت کالای هند در کودکان زیر پنج سال ظاهر شده است.
عفونت ویروسی نادر در حالت اندمیک است و غیر تهدیدکننده زندگی در نظر گرفته میشود؛ با این حال به دلیل تجربه وحشتناک بیماری همهگیر کووید ۱۹ مدیریت هوشیار برای جلوگیری از شیوع بیشتر مطلوب است.
تا کنون عفونت در مناطق کرالا، تامیلنادو و اودیشای هند مهار شده است. همچنین به نظر میرسد ویروس در این مرحله فقط کودکان را تحت تاثیر قرار داده اما اداره بهداشت کرالا در حال انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از گسترش ویروس بسیار مسری تب گوجهفرنگی است.
همچنین نگرانیهایی در مورد عواقب ناشی از گسترش احتمالی این بیماری به بزرگسالان وجود دارد.
در این گزارش ذکر شده که کودکان در معرض خطر بیشتری در ابتلا به آنفلوآنزای گوجهفرنگی قرار دارند زیرا عفونتهای ویروسی در این گروه سنی شایع و احتمال شیوع آن از طریق تماس نزدیک است. کودکان خردسال نیز از طریق لمس سطوح آلوده همچنین قرار دادن مستقیم اشیاء در دهان مستعد ابتلا به این عفونت هستند.
دکتر سابهاش چاندرا گفت: این یک بیماری کشنده نیست اما مسری است و میتواند از فردی به فرد دیگر سرایت کند؛ اگرچه راههای واقعی گسترش عفونت هنوز در حال بررسی است.
بیمارانی که به تب گوجهفرنگی مبتلا میشوند، باید مایعات زیادی بنوشند و استراحت کنند زیرا برای سایر تبهای ویروسی نیز توصیه میشود که بدن هیدراته باقی بماند و استراحت نیز در مبارزه با آن لازم است.
دیدگاه ها :