خانه » اجتماعی و حوادث » تسهیل ازدواج جوانان با تسهیل و تشویق واقعی
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

اجتماعی و حوادث // 1 جولای 2022  ,  08:30  // کد خبر : 71032
یادداشت راوی/ تسهیل ازدواج جوانان با تسهیل و تشویق واقعی

دینا حقی خبرنگار پایگاه خبری «راوی امروز» به مناسبت روز ازدواج در یادداشتی به مسئله‌ی تسهیل ازدواج جوانان و تشویق آن‌ها به این امر پرداخته است.

دینا حقی خبرنگار پایگاه خبری «راوی امروز» به مناسبت روز ازدواج در یادداشتی به مسئله‌ی تسهیل ازدواج جوانان و تشویق آن‌ها به این امر پرداخته است.

به گزارش راوی امروز، حقی در این یادداشت نوشته است:

«در حال حاضر شاهد آن هستیم که سن ازدواج روزبه‌روز بالاتر می‌رود و جوانان از مسئله‌ی ازدواج و تشکیل خانواده در هراس هستند. با نگاهی منطقی به این موضوع، اولین مسئله و می‌توان گفت بزرگترین معضل در مسیر ازدواج جوانان؛ مسائل مالی و هزینه‌های گزاف، از مرحله اول خواستگاری تا تهیه‌ی مسکن و مخارج زندگی مشترک است.

قانون تسهیل ازدواج جوانان متشکل از ۱۳ ماده و چهار تبصره است، که در آذرماه سال ۸۴ در مجلس شورای اسلامی تصویب و در ماه بهمن همان سال، به تایید شورای نگهبان رسید. این قانون جامع و کامل است که با اجرای صحیح و کامل آن می‌توان بسیاری از مشکلات جوانان را برطرف و حمایت کند. متاسفانه با گذشت بیش از ۱۵ سال از تصویب این قانون همچنان بسیاری از بندهای آن عملی نشده است.

ازدواج آسان سنت پیامبر اسلام (ص) است. بهترین راهکار در این راستا تشویق جوانان به ازدواج آسان است اما این تشویق ها نباید به گونه‌ای باشد که به شأن و شخصیت دختر و پسر لطمه‌ای وارد کند.

خانواده اصلی‌ترین رکن در ازدواج و زندگی جوانان است و تاثیر بسیار زیادی در روند ازدواج و تشکیل خانواده‌ی فرزندان دارد. یک جوان که از ابتدا در کانون گرم خانواده و همراه با والدین رشد کرده است، و در سنین جوانی همچنان از نظر مالی و عاطفی مستقل نشده و وابسته به والدین است، توانایی تشکیل و اداره خانواده و زندگی مشترک را ندارد.

پس والدین در اولین گام باید فرزندان خود را به گونه‌ای تعلیم و تربیت کنند، که در سنین جوانی در زمینه‌ی اشتغال، عاطفی و بلوغ فکری به یک استقلال نسبی رسیده باشند؛ پس از آن خانواده موظف است انگیزه‌ی لازم جهت ازدواج را در جوانان ایجاد کند‌.

مسئله‌ی دیگری که باعث ایجاد ترس و فرار جوانان از ازدواج شده است؛ طلاق و اختلافات خانوادگی است که لازمه‌ی پیشگیری از این معضل و همچنین داشتن یک زندگی موفق و آرام، کسب مهارت های زندگی است.

مهارت‌های زندگی پایه و اساس هر زندگی، چه برای دختران و چه پسران است، که متاسفانه در خانواده‌ها و سطح جامعه توجه کمتری به آن می‌شود.می‌بایست با استفاده از ظرفیت‌های آموزشی در بستر فضای مجازی، صدا و سیما، کتاب‌های آموزشی و … آموزش‌هایی در خصوص مهارت‌های زندگی، به خانواده‌ها و به خصوص نوجوانان و جوانان داده شود، تا با گذشت زمان شاهد افزایش آمار ازدواج جوانان و کاهش نرخ طلاق و همچنین بهبود کیفیت زندگی در خانواده‌ها باشیم».

دینا حقی/ خبرنگار


دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار