یک روانشناس، در خصوص نحوه همزیستی زوجین با یکدیگر توضیحاتی داد.
یک روانشناس، در خصوص نحوه همزیستی زوجین با یکدیگر توضیحاتی داد.
به گزارش راوی امروز، الهام دهنوی روانشناس در یک گفت و گوی رادیویی، در رابطه با هنر همزیستی زوجین اظهار کرد: مردان و زنان همیشه با یکدیگر تفاوت دارند و این یک موضوع طبیعی است، چراکه باید این تفاوتها وجود داشته باشد، زیرا چیزی است که در وجود همه ما و لازمه زندگی است. وی بیان کرد: موضوع مهمی که وجود دارد این است که زوجین باید این هنر را داشته باشند که با وجود تفاوتها بتوانند با یکدیگر زندگی کنند که من به این هنر، هنر همزیستی میگویم و یکی از لازمههای یادگیری هنر همزیستی این است که اول، تفاوتهای خود با جنس مخالف را بدانم که بتوانم زندگی همزیستانهای با طرف مقابل خود داشته باشم؛ یکی از تفاوتهایی که باعث به وجود آمدن مشکلاتی در این روابط میشود. این روانشناس تصریح کرد: اگرچه زنان اغلب, در گذشته و آینده زندگی میکنند، امّا مردان در زمان حال زندگی میکنند و متاسفانه باید بگویم که این موضوع باعث به وجود آمدن یک بمب در زندگی زناشویی میشود که اگر زوجین مهارتی نداشته باشند، این موضوع، روابط را دچار اشکال میکند که باید گفت بمب در اینجا یعنی شروع مشاجره و دعوا و اختلاف خانوادگی. یعنی هر بار در مشاجرهها یک اتفاق ناخوشایندی میافتد همزمان، همه فایلهای مربوط به آن اتفاق بد گذشته برای زن تداعی میشود و این خاصیت ذهن زنان است و فرهنگی هم نیست و یک موضوع ذهنی روانی است و ربطی به فرهنگ ندارد و صرفا به جنسیت و ذهن و روان ارتباط دارد.
دهنوی گفت: درواقع, این ویژگی همین بمب است که ایجاد مشکل میکند و فرد باید آن را تعدیل کند و این یک موضوع طبیعی است که اگر کنترل نشود میتواند آسیبهایی را به همراه داشته باشد و به همین منظور, باید آنها را مهار و مدیریت کرد که گام اول شناخت است.
وی ادامه داد: گاهی اوقات، زنان میگویند چرا مردان، اشتباههای خود را تکرار میکنند که ما مجبور باشیم به روی آنها بیاوریم و البته باید گفت بدین صورت نیست که زنان اصلا اشتباه نمی کنند، چراکه همه ما انسان هستیم و اشتباه میکنیم، اما باید بدانیم همان طور که آقایان, سالروز تولد و عقد و ازدواج و مناسبتهای این چنینی را فراموش میکنند در ذهن خود، قابلیت حفظ را ندارند و اشتباههای طرف مقابل خود را هم فراموش میکنند.
این روانشناس با اشاره به راهکارهایی برای این منظور افزود: در چنین شرایطی, زن برای مدتی جای خود را با همسرش عوض کند و خود را جای او بگذارد و بداند که هر انسانی، اشتباهی را مرتکب میشود و اگر یک فردی بخواهد یک سره در تمامی بحثها این موضوع را به روی فرد مقابل بیاورد که فلان زمان فلان کار را کرده ای، حس تحقیرشدگی به فرد دست میدهد. به طور مثال یک بازجو را در نظر بگیرید که یک فرد را بازجویی میکند, وقتی چندین بار به آن فرد تکرار کند که چرا چنین کاری را انجام دادهای و مرتکب این جرم شده ای؟ طرف با خودش میگوید این موضوع را بپذیرم و به آن اعتراف کنم تا دست از سرش بردارد و رهایش کند و به همین دلیل, در چنین شرایطی, به طرف مقابل خود میگوید: ” باشه هر چه تو میگی ” و دلیل آن هم این است که در آن لحظه میخواهد طرف مقابل ساکت شود.
دهنوی مطرح کرد: ممکن است مرد به خاطر تکرارهای بیش از حد زن، آن موضوع را بپذیرد و حتی عذرخواهی هم کند، اما درواقع, در ذهن خود حس خشم دارد، چراکه زن به طور مرتب موضوع را به روی مرد میآورد و حال او و خودش را بد میکند و مرد هم از تکرار اتفاقهای بد گذشته که بارها تکرار شده و تاوان هم داده است، عصبانی میشود، اما پس از آن, زن حالش خوب می شود.
وی تاکید کرد: زندگی که چنین آشفته باشد, نه تنها در گذشته بلکه در آینده نیز جز افسردگی, چیز دیگری برای زنان ندارد، چراکه مرور زندگی گذشته برایشان افسردگی به همراه دارد و زندگی آینده هم اضطرابهایی به دنبال دارد و افسردگی و اضطراب برای زنان، پیامدی جز بیماری ندارد؛ به طوری که وقتی مراجعان مراکز درمان پزشکی را نگاه می کنیم, میبینیم که به طور معناداری تعداد زنان بیشتر است و این نشان میدهد که اگرچه، این تفاوت لازمه زندگی است، اما واقعا حال خوب زندگی افراد را خراب میکند.
دهنوی اظهار کرد: زوجین باید بدانند که با غرغر کردن و باز کردن فایلهای گذشته، هیچ چیز را حل نمیکنند و باید مشکل را برطرف کنند، چراکه غرغر کردن برای این منظور راهکار مناسبی نیست، بنابراین بهترین راهکار برای آن ها این است که به حالت خودآگاهی برسند و به خود بگویند که این مشکل برای گذشته بوده است و طرف مقابلشان, دیگر این مشکل را تکرار نکرده و اگر هم تکرار کرده, اشتباه بوده است و این مشکل برای همه به وجود میآید و حتی خودشان هم مرتکب اشتباه می شوند.
این روانشناس گفت: مردان باید توجه کنند که این ویژگی, یعنی باز کردن فایلهای گذشته, یک ویژگی ذهنی و بیولوژیکی زنان است که مردان باید در آن لحظه یک وقفه بدهند و با خود بگویند که یک اتفاقی افتاده و ممکن است که یا من اشتباه کرده یا اشتباه نکرده باشم که در صورت اشتباه، عذرخواهی میکنم، اما در مورد اتفاق ده سال پیش، پاسخگو نیستم، چون آدم ده سال پیش نیستم و آگاهی و رشدی که الان دارم متفاوت از ده سال پیش است و نباید برای اشتباه ده سال پیش, به طور مرتب توضیح دهد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: گفت و گو کردن در این خصوص بسیار مهم است، چرا که باعث میشود افراد در دل خود کینه نگه ندارند و باید روش و حالت گفت وگو کردن را یاد بگیرند و در این میان, باید بدانند که هر بار سکوت کردن برای این موضوع باعث فاصله گرفتن میشود و همین فاصلهها نیز باعث میشود که فرد مقابل دیده نشود.
دیدگاه ها :