وزیر ارتباطات میگوید با ورود پهنای باند جدید وضعیت شبکه ارتباطی کشور بهتر شده و بهزودی بستههای شبانه برای استفاده کاربران بازمیگردند.
وزیر ارتباطات میگوید با ورود پهنای باند جدید وضعیت شبکه ارتباطی کشور بهتر شده و بهزودی بستههای شبانه برای استفاده کاربران بازمیگردند.
به گزارش راوی امروز، وزیر ارتباطات میگوید با ورود پهنای باند جدید وضعیت شبکه ارتباطی کشور بهتر شده و بهزودی بستههای شبانه برای استفاده کاربران بازمیگردند. درحالیکه چندین روز است وضعیت اینترنت کشور بهویژه در زمان پیک ترافیک مصرف دچار مشکل است، اکنون خبرها حکایت از احتمال بهبودی تدریجی آن دارد. وزیر ارتباطات هم در گفتوگویی اعلام کرده که بهزودی بستههای شبانه اینترنت به خدمات سرویسدهندگان اینترنت برمیگردد تا شاید اوضاع شبکه ارتباطی کشور بهتر شود.
محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات اعلام کرده که از شنبه شب وضعیت اینترنت کشور با ورود پهنای باند جدید بهتر شده است و بهتدریج مشکلات در این رابطه کمتر میشود.
پیمان قرهداغی، مدیرکل دفتر حفاظت از حقوق مصرفکننده رگولاتوری چندی پیش اعلام کرده بود که از چند هفته قبل، مسیر ارتباطات بینالملل زیرساخت از طریق قطر، با قطعی همراه بوده و ۸۵۰گیگابیت از ظرفیت اینترنت زیرساخت از دست رفته است. همین مسئله باعث شده بود تا در ساعت پیک مصرف یعنی ساعت ۲۱ به بعد، کیفیت و سرعت اینترنت کاربران دچار مشکلات بسیاری شود.
منابع آگاه اعلام کردهاند که وزارت ارتباطات تقاضای پهنای باند کرده، اما در ابتدای امر شورایعالی فضایمجازی با این مسئله موافقت نکرده است. بهگفته این منابع با وجود اینکه وزارت ارتباطات تعهد کرده بود هیچ هزینه اضافهای برای عرضه اینترنت نگیرد و با هزینه سرفصل قبلی اینترنت به فروش برسد، اما با رزرو ۸۵۰ گیگ ظرفیت پهنای باند موافقت نشد. در نهایت با افزایش ظرفیت ۴۰۰ گیگابیتی موافقت شد که همین مسئله در روزهای اخیر چالش بهوجود آورده است.
براساس گزارشهای منتشر شده این پهنای باند رزرو اکنون در حال اضافه شدن به شبکه ارتباطی کشور است. وزارت ارتباطات در تلاش است که ۴۰۰ گیگابیت ظرفیتی که مجوزش را گرفته قبل از عید و در هفتهجاری به شبکه ارتباطی کشور اضافه کند.
برای مواقع اینچنینی همه کشورها پهنای باند رزرو دارند که وقتی یکی از مسیرها دچار مشکل میشود از مسیر دیگری پهنای باند موردنیاز کشور تامین شود.
مشکل بستههای شبانه
علاوه بر مشکل پهنای باند، حذف بستههای شبانه اینترنت هم در ماههای گذشته برای شبکه ارتباطی مشکلساز بوده است. بستههای شبانه با ترافیک رایگان باعث میشد تا بسیاری از کاربران دانلودهای حجیم خود را به یک بامداد تا ۷صبح موکول کنند و این مسئله فشار ترافیک دانلود را کمتر میکرد.
چندی پیش وزیر ارتباطات در این رابطه گفته بود: واقعیت این است که اعتراضهایی از سوی مراجع فرهنگی در کشور در رابطه با بستههای شبانه مطرح شد و ما ابلاغیهای دریافت کردیم که میگفت کاربران به سمت بستههای اینترنت رایگان شبانه سوق پیدا نکنند. چرا که تأثیر منفی روی دانشآموزان و دانشجویان داشت و آنها را شب بیدار نگهمیداشت و صبح نمیتوانستند سر کلاس حاضر شوند.
آذریجهرمی روز گذشته در گفتگو با ایرنا اعلام کرده که «از حدود یکسالونیم پیش منع ارائه بستههای اینترنت شبانه به اپراتورهای تلفن همراه ابلاغ شد که بهدلیل شیوع بیماری کرونا بهصورت جدی اجرایی نشده بود.» جهرمی تأکید کرده که به مراجع فرهنگی گفته که دانشجویان و دانشآموزان صرفا با اینترنت بیدار نمیمانند و «اگر اینترنت نباشد با چیز دیگری بیدار میمانند و ماهواره میبینند.» او خبر داده با پیگیریهای انجام شده ارائه بستههای اینترنت شبانه توسط اپراتورهای تلفن همراه از سر گرفته میشود.
نیاز به پهنای باند بیشتر
منابع آگاه میگویند کشور بدونشک به پهنای باند بسیار بیشتری نیاز دارد، اما نهادهای بالادستی فعلا مجوز این مسئله را صادر نکردهاند. این در حالی است که هر بار قطعی یکی از مسیرهای تامین پهنای باند اینترنت کشور تبدیل به یک بحران میشود.
در چنین شرایطی لازم است که شبکه ارتباطی کشور دارای پهنای باند رزرو با اندازه کافی باشد تا در موقعلزوم مورداستفاده قرار بگیرد. همچنین دوران کرونا باعث شده تا میزان مصرف اینترنت کشور بهصورت بیسابقهای افزایش پیداکند و این ماجرا لزوم پهنای باند بیشتر را نشان میدهد.
به خاطر مانور نیروهای دریایی ناتو بعید است تا ۱۵ فروردین امکان تعمیر مسیر قطع شده زیر دریا میسر شود. برای مواقع اینچنینی همه کشورها پهنای باند رزرو دارند که وقتی یکی از مسیرها دچار مشکل میشود از مسیر دیگری پهنای باند موردنیاز کشور تامین شود
منبع:برترین ها
دیدگاه ها :