از زمان شدت گرفتن فعالیت گروههای تروریستی در منطقه خاورمیانه شاید کمتر روزی باشد که در پهنهای به گستردگی افغانستان و پاکستان تا عراق و شام، خیابانی از یک شهر شاهد صدای انفجار تروریستی و انتحاری نباشد.
“کمربند” و “خودروی انتحاری” دو ابزار مهم تروریستها برای وحشتافکنی و ضربه زدن به جمعیتهای مردمی و ارتشها و نیروهای دولتی است.
از کمربند یا جلیقه انتحاری بیشتر برای عملیاتها علیه غیر نظامیان و کشتار مردم بی دفاع و وحشت افکنی در شهرها و جوامع هدف استفاده میشود در حالی که از خودروی انتحاری بیشتر برای اهداف و مقاصد نظامی – تروریستی استفاده میشود.
در عملیاتهای نظامی داعش در سالهای گذشته، خودروی انتحاری جایگاه مهمی دارد و در بسیاری موارد عوامل انتحاری داعش سوار بر این خودروها معابر را برای این گروه تروریستی باز کرده و به مراکز تجمع نیروهای مقابل ضربه وارد کردهاند.
هر چند که ممکن است حتی از خودروی انتحاری برای کشتار مردم غیر نظامی نیز استفاده شود که از جمله مهمترین و مهیبترین آنها حمله انتحاری ماه گذشته به منطقه وزیر اکبر خان کابل با استفاده از یک تانکر بزرگ سوخت رسان بود که در جریان آن صدها نفر کشته و زخمی شدند.
گروه تروریستی داعش بیشترین عملیاتهای انتحاری را انجام داده است و در این راه بیشترین استفاده را از” ماشینهای انتحاری” کرده است؛ خودروهای معمولی که از سوی این گروه تروریستی برای این هدف تجهیز میشوند.
تصاویر زیر یک پارکینگ خودروهای انتحاری داعش را نشان میدهد که پس از آزادسازی شهر موصل عراق از اشغال این گروه، به دست ارتش و دولت عراق افتاده است.
منبع: عصرایران
دیدگاه ها :