کمردرد و گردندرد، آرتریت که میتواند زندگی روزمره را با چالش روبهرو کند، احساس درد در زانوها که برداشتن هر گام را دشوار میسازد، مساله هرچه که باشد، درد مزمن میتواند حتی انجام فعالیتهای ساده را نیز مختل کند.
به گزارش راوی امروز، درد مداوم به خودی خود آزاردهنده است اما پژوهشی جدید نشان داده است افرادی که با درد مزمن زندگی می کنند ممکن است با مساله ای جدیتر نیز مواجه شوند.
مطالعه ای که در نشریه Pain Medicine منتشر شد، ارتباط بین درد مزمن و افزایش احتمال تجربه حمله قلبی یا سکته مغزی را نشان داده است. در این مطالعه شرایط ۵۲,۸۴۲ نفر در بازه زمانی ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۵ دنبال شد که ۱۷,۶۱۴ نفر از آنها داروهای مسکن (چه بدون نسخه یا تجویزی) برای حداقل سه ماه مصرف می کردند و ۳۵,۲۲۸ نفر فاقد درد مزمن بودند.
نتایج برای افرادی که با درد مزمن مواجه بودند شوکه کننده بود …
طی دوره مطالعه، افرادی که از درد مزمن رنج می بردند در مقایسه با آنهایی که به درد مزمن مبتلا نبودند، ۲۰ درصد احتمال بیشتری داشت یک حمله قلبی را تجربه کنند و همچنین احتمال تجربه سکته مغزی برای آنها ۳۰ درصد بیشتر بود.
به گفته پژوهشگران، دلیل ارتباط بین درد مزمن و خطر رویدادهای قلبی می تواند با این حقیقت که درد بلند مدت به مشکلاتی منجر می شود که افت سلامت قلب را در پی دارند مرتبط است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– افزایش سطوح استرس
– کمبود خواب یا خواب بی کیفیت
– افسردگی
– کاهش توانایی برای انجام ورزش
تمام این موارد همراه با هم می توانند قلب و رگ های خونی را در وضعیت بدی قرار دهند.
دیدگاه ها :