خانه » اجتماعی و حوادث » ۱۱ باور اشتباه در روز‌های کرونایی
  • شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - 2025 11 January

اجتماعی و حوادث // 10 اکتبر 2020  ,  08:49  // کد خبر : 55904
۱۱ باور اشتباه در روز‌های کرونایی

در این روز‌های جولان کرونا که آگاهی نسبت به دستورالعمل های بهداشتی نقش بسزایی در جلوگیری از انتقال ویروس دارد، باور‌های بهداشتی اشتباه و همچنین رفتار‌های وسواس گونه نیز می‌تواند سلامت شهروندان را به خطر اندازد.

به گزارش راوی امروز، بنا بر توصیه متخصصان در این روز‌های کرونایی که بازار شایعات نیز داغ است، برخی افراد به علت عدم آگاهی به برخی از این شایعات اعتماد کرده و اقدامات بهداشتی اشتباهی انجام می‌دهند که علاوه بر اینکه اثری در جلوگیری از انتقال ویروس ندارد، می‌تواند سلامت آن‌ها را نیز به خطر اندازد.

 به عنوان نمونه برخی افراد به اشتباه فکر می‌کنند گرم نگه داشتن و بالا بردن بیش از حد دمای اتاق می‌تواند در جلوگیری از انتقال ویروس نقش داشته باشد درحالی که این مساله باوری بدون پشتوانه علمی است.

همچنین یکی دیگر از باور‌های اشتباه در روز‌های کرونایی این است که حمام کردن با آب داغ روش مناسبی برای مقابله با ویروس است، درحالی که این اقدام نیز باوری اشتباه و غیرعلمی است.

۱۱ باور اشتباه در روز‌های کرونایی

علی رغم باور برخی افراد، تا کنون هیچ سند علمی اثر روغن‌ها و مکمل‌های گیاهی را در درمان بیماری کرونا تایید نکرده است.

یکی از رفتار‌های اشتباه در این روزها، استفاده افراطی از محلول‌های سفید کننده و پاک کننده با غلظت زیاد است.

با فرا رسیدن نیمه دوم سال و سرد شدن هوا ممکن است بسیاری از افراد از بازگذاشتن پنجره‌ها برای تهویه مناسب غافل شوند که این مسئله می‌تواند احتمال انتقال ویروس را افزایش دهد.

 در روز‌هایی که به علت محدودیت‌های کرونایی ساعات ماندن افراد در خانه افزایش یافته است، یکی از اقدامات اشتباه پر کردن کابینت‌ها از تنقلات و خوراکی‌های پرکالری و ناسالم است، مصرف این خوراکی‌ها می‌تواند باعث افزایش وزن و مشکلاتی از قبیل دیابت و بالارفتن فشار خون شود.

 شست و شو و تعویض به هنگام ملحفه‌ها و توجه به نظافت رختخواب، یکی از اقدامات مهمی است که در ارتقای بهداشت افراد اثر مثبتی دارد.

نگهداری گل و گیاه در منزل می‌تواند باعث بهبود کیفیت هوای داخل اتاق شود.

یکی از نکات مهم در استفاده از دستمال‌های یکبار مصرف، امحای بهداشتی آن‌هاست و بی‌توجهی به این مسئله می‌تواند باعث انتقال آلودگی و سرایت ویروس شود.

اگر چه اصلی‌ترین راه انتقال ویروس کرونا عدم رعایت فاصله مناسب با افراد بیمار است، اما همچنان ضدعفونی کردن روزانه سطوحی مانند دستگیره‌های در، اسباب بازی‌های کودکان، کلید‌های برق و … توصیه می شود.

بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، خیلی از افراد آن طور که باید به نظافت منظم اسکاچ، سیم و اسفنج ظرفشویی توجه نمی‌کنند در حالی که این امر یکی از نکات مهم بهداشتی است که می‌تواند در جلوگیری از انتقال انواع میکروب‌ها نقش مهمی داشته باشد.

منبع: ایسنا



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار