«توصیه ما به افرادی که نمیتوانند گوشی تلفن همراه یا لپتاپ خود را کنار بگذارند این است که حداقل به ازای هر یک ساعت استفاده از این وسائل، به مدتِ دو دقیقه از آنها فاصله بگیرند یا نورِ صفحات نمایش را کمتر کنند و فاصله خود را با آنها به اندازه طولِ بازو افزایش دهند.»
به گزارش راوی امروز، «دانشمندان میگویند خیرهشدنِ طولانیمدت به گوشیهای هوشمند برای چشمها مضر است. آنها دریافتهاند فقط دو ساعت در روز نگاه کردن به صفحه نمایشِ گوشی باعثِ خستگیِ چشم میشود. خستگیِ چشم، یا خستگیِ دیداری سابقاً مشکلی بود که کارمندانی که مدتهای طولانی پای کامپیوتر مینشستند، از آن شکایت میکردند. اما افزایشِ استفاده از گوشیهای هوشمند به این معنی است که مردم ساعاتِ طولانیتری از اوقاتِ فراغتِ خود را صرفِ وقتگذرانی با گوشیهای خود میکنند.
محققان ۶۵ نفر بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سال را استخدام کردند که ۹۵ درصد از آنها خواندنِ مطلب از روی گوشی را به خواندن از روی کتاب ترجیح میدادند. آنها دریافتند بیش از نیمی از مشارکتکنندگان، دقیقاً ۵۴ درصد، به دفعات یا همیشه از مشکلی که به استفاده از صفحاتِ نمایش مرتبط بود، شکایت میکردند.
مشارکتکنندگان از ۱۷ بیماری که مرتبط به استفاده از صفحات نمایش است، شکایت میکردند که از بین آنها میتوان به خشکی، سوزش، حساس شدنِ چشمها به نور و سردرد اشاره کرد. افرادی که حداقل ۲ ساعت در روز از گوشی هوشمند استفاده کرده بودند بیشتر احتمال داشت که دچار قرمزی چشم شوند و آنهایی که تا ۵ ساعت در روز به گوشیهای هوشمند خیره شده بودند، به احتمالِ قویتری دچار این وضعیت میشدند.
افرادی که حداقل یکساعت در روز از کامپیوتر یا لپتاپ خود – برای خواندن، تماشای تلویزیون یا مطالعه – استفاده کرده بودند، گزارش دادند که اشیاء را در فواصلِ دور با وضوحِ کمی تشخیص میدهند.
نویسنده ارشد مقاله، مَدیسون فریزر، از دانشگاهِ اِریزونا، گفت: «مطالعه ما نشان میدهد که بین خستگی دیداری و استفاده طولانی مدت از گوشیهای همراه ارتباط وجود دارد و با افزایش استفاده از گوشیهای هوشمند، خستگی دیداری به طرز چشمگیری افزایش مییابد. توصیه ما به افرادی که نمیتوانند گوشی تلفن همراه یا لپتاپ خود را کنار بگذارند این است که حداقل به ازای هر یک ساعت استفاده از این وسائل، به مدتِ دو دقیقه از آنها فاصله بگیرند. یا نورِ صفحات نمایش را کمتر کنند و فاصله خود را با آنها به اندازه طولِ بازو افزایش دهند.»
فریزر افزود: «خستگیِ دیداری ممکن است مشکلِ بزرگی به نظر نرسد اما میتواند باعثِ سردرد و عملکردِ ضعیف در مدرسه و محلِ کار شود. تحقیقات نشان میدهد روشناییِ زیاد صفحاتِ نمایش میتوانند تابشِ خیرهکننده ایجاد کند. اگر افراد نورِ صفحه را کاهش دهند، مشکلاتِ ناشی از تابشِ خیرهکننده را کاهش میدهند.»
تحقیقِ دیگری که در سال ۲۰۰۸ در دانشگاهِ آستون در بیرمنگام انجام شده است نشان میدهد استفاده از گوشیهای هوشمند با خشکیِ چشم در کودکان مرتبط است. این پژوهش میگوید خیرگی به گوشیهای تلفن و پلک نزدن برای مدتِ طولانی باعث خشکی، سوزش و احساسِ وجودِ جسم خارجی در چشم میشود.»
منبع:ایسنا
دیدگاه ها :