خانه » گوناگون » از نشانه های ابتدایی دیابت چه می دانید؟
  • یکشنبه ۲۳ دی ۱۴۰۳ - 2025 12 January

گوناگون // 11 ژوئن 2017  ,  01:29  // کد خبر : 4717
از نشانه های ابتدایی دیابت چه می دانید؟

دیابت یک بیماری مادام العمر است که باعث افزایش بیش از حد قند خون در بیمار می‌شود.

به گزارش راوی امروز، دیابت یک بیماری مادام العمر است که باعث افزایش بیش از حد قند خون در بیمار می‌شود. دیابت نوع ۱ بیماری است که فرد از بدو تولد به آن گرفتار است و خود دخالتی در آن ندارد، اما دیابت نوع ۲ بیماری است که خود بیمار با بی‌اهمیتی به رژیم غذایی به آن مبتلا می‌شود. به گفته رئیس انجمن دیابت ایران، شیوع این بیماری در منطقه خاورمیانه از جمله ایران حدود ۹۷ درصد و این روند روز به روز در حال افزایش است.همان طور که می‌دانیم، هورمون انسولین در لوزالعمده ترشح می‌شود و مسئول کنترل میزان گلوکز در خون است. افراد دیابتی، لوزالمعده‌شان به اندازه کافی انسولین ترشح نمی‌کند و قند به جای تولید در سلول در خون ترشح می‌شود. بالا رفتن قند خون عوارض جسمی شدیدی را به دنبال دارد. سازمان بهداشت جهانی دیابت را شایع‌ترین بیماری غدد در جهان می‌داند که سالانه عامل ۴ میلیون مرگ در جهان است.

در دیابت، سرعت و توانایی بدن در استفاده و سوخت و ساز کامل گلوکز کاهش می‌یابد از این‌رو میزان قند خون افزایش یافته که به‌آن هایپرگلیسمی می‌گویند. وقتی این افزایش قند در دراز مدت در بدن وجود داشته باشد، سبب تخریب رگ‌های بسیار ریز در بدن می‌شود که می‌تواند اعضای مختلف بدن همچون کلیه، چشم و اعصاب را درگیر کند. همچنین دیابت با افزایش ریسک بیماری‌های قلبی عروقی ارتباط مستقیمی دارد؛ لذا غربالگری و تشخیص زودرس این بیماری در افراد با ریسک بالا می‌تواند در پیشگیری از این عوارض مؤثر باشد. تشخیص و همچنین غربالگری دیابت با انجام آزمایش قند خون میسر است.

اولین علامت‌های هشدار دهنده دیابت در مراحل اولیه

تشنگی شدید، یکی از علائم بسیار شایع در بیمارانی است که به تازگی به این عارضه مبتلا شده‌اند و اغلب آن را نادیده می‌گیرند.

فشارخون بالا، این عارضه که خود به تنهایی می‌تواند تمامی ارگان‌ها و اندام‌های بدن را تحت تاثیر قرار دهد و حتی ممکن است جانتان را نیز به خطر بیندازد. اگر فشار خون بالایتان با عطش فراوان و تکرر ادرار همراه بود به وجود بیماری دیابت در خود شک کنید.

افزایش ناگهانی در اشتها و ولع در خوردن مواد غذایی شیرین یکی از عوامل جدی و تهدید کننده محسوب می‌شود.

از دست دادن ناگهانی وزن آن هم بدون علت یکی از مهم‌ترین علامت‌های این بیماری به شمار می‌رود چرا که می‌تواند از وجود دیابت یا سرطان خبر دهد.

تغییرات در خلق و خو، اگر باردار و یا یائسه نیستید و درگیر نوسانات خلقی شدید حتما به پزشک مراجعه کنید چرا که ممکن است به دیابت نوع ۲ گرفتار شده باشید.

تجربه بی‌حسی و یا از دست دادن قدرت در پاهای خود نشانه نگران کننده‌ای محسوب می‌شود و می‌تواند یکی از علامت‌های این عارضه پر دردسر باشد.

زخم‌هایی که دیر بهبود می‌یابند نیز می‌تواند نشانه وجود دیابت و سرطان باشد. اگر متوجه دیر خوب شدن زخم‌های بدنتان شدید به سرعت به پزشک مراجعه کنید چرا که این علامت، نشانه‌ای از وجود بیماری سخت در بدنتان است.

بسیاری از افرادی که بعد از سن ۴۰ سالگی دچار دیابت می‌شوند با رعایت یک رژیم غذایی حاوی سبزیجات، غلات کامل، حبوبات و ماهی و محدود کردن شدید فراورده‌های شیرینی‌پزی و شکر و محدود کردن دریافت کربوهیدرات می‌توانند حال خود را بهبود بخشند.

چه افرادی در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند؟

با افزایش سن ابتلا به این بیماری بالا می‌رود. افرادی که بالای ۴۰ سال دارند باید بیشتر مراقب قند خون خود باشند.

افرادی که دیابت در خانوادشان ارثی است نیز جزء قشر پر خطر محسوب می‌شوند.

تجربه فشارخون بالا بیماری‌های جدی و متفرقه‌ای را پی دارد. دیابت نیز یکی از آن بیماری‌ها به شمار می‌رود.

اضافه وزن، یکی دیگر از شایع‌ترین دلایل ابتلا افراد به این بیماری است.

منبع: جام جم آنلاین


دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار