یک محقق پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت عناب با توجه به خواص شگفت انگیزی که دارد به عنوان اکسیر جوانی عمل میکند.
به گزارش راوی امروز، عناب میوه ای ترش و شیرین و بسیار پر خاصیت است، طعم عناب تازه شبیه سیب شیرین و عناب خشک طعمی شبیه به خرما دارد. عناب طبعی معتدل و مرطوب دارد و دانههای آن از مواد موثر بر درمان بی خوابی محسوب میشود؛ ترکیبات موجود در عناب باعث ایجاد آرامش شده و فلاونوئیدها، پلی ساکاریدها و ساپونین سیستم عصبی را آرام و کیفت خواب را بهبود میبخشد. مصرف عناب به دلیل کلسیم، مواد معدنی، فسفر و آهن فراوانی که دارد از سلامت استخوان ها محافظت کرده و از بروز بیماری های استخوانی نظیر پوکی استخوان پیشگیری میکند. تحقیقات دانشمندان نشان میدهد مصرف ۴۰ میلیگرم عناب در روز از آسیب مخاط روده توسط ترکیبات مضر مانند آمونیاک جلوگیری کرده و به دفع و پاکسازی مواد سمی در بدن کمک میکند؛ فیبر موجود در عناب به تنظیم حرکات رودهای کمک کرده و برای درمان یبوست، نفخ و سایر مشکلات گوارشی مفید است.
حیدر عظمایی، محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: شربت عناب یک شربت خوشطعم و سرشاراز ویتامینهای A، گروه ویتامینهای B، B1، B2، B3، B6، C، E، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند، فیبر، آهن، فسفر، کلسیم، پروتئین، روی، منگنز، منیزیم، اسید فولیک، ساپونینها و فلونوئیدها و غیره است.
وی بیان کرد: این شربت با توجه به خواص شگفت انگیزی که دارد به عنوان اکسیر جوانی عمل میکند و نوشیدن آن موجب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود؛ نوشیدن آن سلولهای سرطانی را از بین میبرد و از تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری میکند، همچنین نوشیدن شربت عناب میتواند تومورهای مغزی را هم کنترل کند.
وی با اشاره به تاثیر این شربت بر بهبود خلق و خو تصریح کرد: شربت عناب اضطراب، استرس و افسردگی را از بین میبرد و برای افرادی که بر اثر بیماریهایی مثل سرماخوردگی، آسم و خشونت سینه و غیره دچار اختلالت تنفسی شدهاند، بسیار مفید است.
عظمایی بیان کرد: نوشیدن این شربت باعث تقویت عمومی بدن میشود و برای افرادی که دچار خارش، سردرد، سرگیجه وعطش هستند مفید خواهد بود؛ شربت عناب میتواند باعث تقویت و جوانسازی پوست، مو و حافظه میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: برای تهیه این شربت حدود یک کیلو عناب، ۲/۵ لیتر آب و مقداری سکنجبین نیاز است.
وی در ادامه توضیح داد: عناب را داخل آب میریزیم تا ۳ الی ۵ ساعت بماند و سپس آن را میجوشانیم؛ بعد از جوشیدن ومتعادل شدن دمای محلول، آن را صاف میکنیم و حدود یک لیتر سکنجبین به آن اضافه میکنیم؛ میتوانیم برای تأثیر بهتر، آن را با عرق شاهطره و کاسنی مخلوط کنیم.
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان
دیدگاه ها :