خانه » فرهنگی و هنری » همه جنجال‌های تلویزیون در ماه رمضان امسال
  • شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ - 2024 28 December

فرهنگی و هنری // 2 ژوئن 2019  ,  11:55  // کد خبر : 35554
همه جنجال‌های تلویزیون در ماه رمضان امسال

بازخوانی چند حاشیه پررنگ که رمضان امسال در تلویزیون شاهد بوده‌ایم. این حاشیه‌ها چیست، چرا شکل گرفتند و چه سرنوشتی داشتند؟ نقش خود برنامه‌سازان در ایجاد هیاهو چقدر است؟

به گزارش راوی امروز، بازخوانی چند حاشیه پررنگ که رمضان امسال در تلویزیون شاهد بوده‌ایم. این حاشیه‌ها چیست، چرا شکل گرفتند و چه سرنوشتی داشتند؟ نقش خود برنامه‌سازان در ایجاد هیاهو چقدر است؟

رمضان ۹۸ هم برای تلویزیون پر بود از جنجال و حاشیه. امسال در نبود «ماه عسل» گمان می‎رفت تلویزیون روز‌های آرامی سپری کند. جنجال، اما زودتر از آنکه پیش‌بینی می‌شد کلید خورد. پرچمدار آن «ماه ماه» بود که شبکه سه می‌خواست جایگزین «ماه عسل» کند. مخالفت‌ها با اجرای بنیامین بهادری برنامه را از کنداکتور خارج کرد تا شبکه سه در اتفاقی عجیب فاقد ویژه‌برنامه پیش از افطار باشد. در رمضان امسال حاشیه خیلی بزرگی هم داشتیم که منجر به برکناری مدیر شبکه پنج شده است. درباره این ماجرا و همه حواشی نوشته‎‎ایم. هنوز ماه مبارک رمضان به پایان نرسیده و احتمال وقوع حاشیه‌های دیگر محتمل است.

درباره اتفاق‌هایی که در ماه مبارک رمضان امسال شاهد بودیم:

اولین حضور عادل در سال ۹۸

افطاری با طعم جاروجنجال

در ماه رمضان امسال چند اتفاق جالب دیگر، علاوه بر آن‌ها که در پرونده خواهید خواند رقم خورد. یکی از آن‌ها حضور عادل فردوسی‌پور روی آنتن است؛ اتفاقی که هفته پیش رخ داد. او در سال جدید هیچ مسابقه‌ای را گزارش نکرده و تصویرش دیده نشده. عادل با ژاوی هرناندز مصاحبه‌ای انجام داد که هفته پیش در قالب «فوتبال ۱۲۰» از شبکه ورزش پخش شد.


دوئل کریمی و عزیزی

افطاری با طعم جاروجنجال

یکی از حاشیه‌های بامزه مسابقه «ستاره‌ساز» اختلاف فیروز کریمی و خداداد عزیزی است. این دو مربی مسابقه استعدادیابی شبکه سه در زمینه فوتبال هستند. حالا مسابقه به مراحل حساس رسیده و کل‌کل‌ها بیشتر شده است. عزیزی با کریمی بر سر ضربه ایستگاهی بازیگزش بحث کرد. او البته در برنامه بعد از کریمی عذرخواهی کرد و گفت زیاد از حد روی نظرش پافشاری کرده است.


دادگاه سرمایه‌گذار شهرزاد

افطاری با طعم جاروجنجال

در ماه رمضان امسال یک اتفاق مهم رخ داد و آن اعلام تخلفات هادی رضوی سرمایه‌گذار «شهرزاد ۱» است. بعد از آن شاهد انواع نظر هستیم. مثلا نیما حسنی‌نسب در برنامه «سلام صبح بخیر» گفت: «چرا این دوستان ساکت‌اند مگر خانم علیدوستی نگفت به شایعات توجه نکنید؟ مگر نمی‌گفتید هروفت قانون گفت در خدمتیم؟» پرویز فلاحی‌پور هم این‌طور جواب داده: «مگر تهیه‌کنندگان به ما گفته بودند می‌خواهند اختلاس کنند؟»


شایعه کپی بودن برادرجان

افطاری با طعم جاروجنجال

و، اما آخرین حاشیه که چند روز پیش به طور مفصل درباره‌اش توشتیم شایعه کپی‌بودن سریال «برادرجان» است. توضیح دادیم که سال پیش محسن تنابنده در فیلم «قسم» ماجرای قسم‌خوردن را به چالش کشیده است. همزمان با تولید فیلم، نویسنده «برادرجان» یعنی سعید نعمت‌الله در دفتر الهام غفوری حضور داشته و سریال «خواب‌زده» را می‌نوشته. چه بسا او از این موضوع الهام گرفته است.


توقیف ماه ماه

افطاری با طعم جاروجنجال

«بنیامین بهادری، به جای احسان علیخانی، مجری برنامه پیش از افطار شبکه سه می‌شود.» این خبری بود که یک‌هفته پیش از آغاز ماه مبارک رمضان در هفت صبح از آن رونمایی کردیم. کمی که گذشت ماجرا شکل واقعیت گرفته و رسما اعلام شد «ماه ماه» به‌عنوان ویژه‌برنامه افطار شبکه سه روی آنتن خواهد رفت.

ماجرا چه بود؟

احسان علیخانی سال پیش اعلام کرد دیگر «ماه عسل» نمی‌سازد و تمرکز خود را بر «عصر جدید» می‌گذارد. شبکه سه می‌دانست برای پرکردن جای خالی یکی از برندهایش باید آستین بالا بزند. به همین خاطر سراغ بنیامین بهادری رفت که چهره‌ای آشنا میان مخاطبان است. برنامه درست چندساعت پیش از شروع از آنتن بازماند و «ماه ماه» پخش نشد. خیلی زود واکنش‌ها به این اتفاق شروع شد و هر رسانه تحلیل خود را ارا‎ئه کرد. این دومین ناکامی بنیامین بعد از برنامه «تب تاب» محسوب می‌شود.

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

خبر اجرای بنیامین بهادری در ویژه‌برنامه افطار «ماه ماه» مورد استقبال قرار نگرفت. در اینستاگرام دو دسته مخالف حضور او بودند. عده‌ای عقیده داشتند لحن بنیامین سرد است و مناسب اجرا نیست و دسته‌ای که معتقد بودند فقط احسان علیخانی باید مجری ویژه‌برنامه افطار شبکه سه باشد! از آن‌سو رسانه‌های اصولگرا و در راس آن‌ها کیهان نسبت به این انتخاب موضع‌گیری کردند. چندساعت مانده به پخش «ماه ماه» خبر آمد این برنامه فعلا روی آنتن نمی‌رود و همزمان شنیده شد معاون سیما مخالف حضور بنیامین است.

سرانجام آن چه شد؟

یک‌روز بعد برنامه جام‌جم به طور رسمی گزارش داد معاون سیما مخالف اجرای سلبریتی‌ها است. برخی رسانه‌ها این مخالفت را دوئل شخصی میرباقری با مدیر شبکه سه تعبیر کردند. همزمان روزنامه کیهان نوشت: «این برنامه با ورود قابل تقدیر معاون سیما از پخش باز ماند و اجرای این خواننده پاپ لغو شد.» در این میان چند شایعه به گوش رسید: از دستمزد هنگفت بنیامین تا خبر ضبط شش قسمت از برنامه به‌صورت آزمایشی و حتی جایگزینی باربد بابایی. چند روز بعد آب‌ها از آسیاب افتاد و ضرر بزرگ را شبکه سه کرد که امسال ویژه‌برنامه برای لحظات پیش از افطار ندارد.

نکته: برخی صاحب‌نظران معتقدند مخالفت با اجرای بنیامین بهادری درنهایت به نفع خود اوست. مثلا بهروز افخمی به‌تازگی گقت‌وگویی با خبرگزاری مهر انجام داده و گفته: «حضور در برنامه‌های غیرتخصصی به اعتبار امثال بنیامین بهادری یا محمدرضا گلزار هم ضربه می‌زند و به صلاحشان نبود که در چنین جایگاهی شناخته شوند.» این نکته‌ای است که در کامنت کاربران هم زیاد دیده می‌شود به‌ویژه آنکه پای مقایسه با علیخانی هم درمیان است.


جنجال ترانه چاوشی

افطاری با طعم جاروجنجال

تقریبا سالی نیست که توی تلویزیون و سینما شاهد ادعا نباشیم. بعد از پخش یک اثر یک نفر مدعی می‌شود فیلمنامه، ایده، ترانه و … متعلق به او بوده است. این بار دعوا بر سر ترانه چاوشی است. این خواننده برای سریال رمضانی «دلدار» قطعه‌ای خوانده، اما چندروز بعد از پخش سریال گرفتار حاشیه شده است.

ماجرا چه بود؟

چندروز که از ماه مبارک رمضان گذشته بود، تسنیم گزارشی منتشر کرد و نوشت: «فرهاد جیدی خواننده جوان، اد‌عا می‌کند که ترانه قطعه «جورچین» را از حسین صفا خریده و آنچه محسن چاوشی خوانده غیرقانونی است.» در تکمیل گزارش این‌طور آمده: «فرهاد جیدی در این‌باره می‌گوید: «سال ۱۳۹۴ حدود پنج ترانه از حسین صفا خریدیم. نامه واگذاری که ایشان امضا کرده‌اند را داریم و در وزارت ارشاد هم این نامه‌ها موجود است. من در چندسال گذشته درگیر مشکلاتی بودم و نتوانستم آلبومم را جمع کنم.»

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

هموز پرونده باز است، ولی غیر از این ادعا شاهد واکنش دیگری در رسانه‌ها نبوده‌ایم. علاوه بر این باشگاه خبرنگاران مطلب دیگری درباره ترانه چاوشی منتشر کرد که آن هم چندروزی محل بحث بود: پوستر قطعه جدید چاوشی را امین باقری طراحی کرده که با نام «امین کاپیتو» روی پوستر معرفی شده است. اما بررسی‌ها نشان می‌دهد او طرح اصلی خور را به صورت کاملا آماتور از یک پوستر کنسرت خارجی کپی کرده است! طرح اصلی این پوستر برای کنسرت گروه موسیقی تیم ایمپالا «Tame Impala» بوده است.

سرانجام آن چه شد؟

همانطور که اشاره کردیم، سکوت پاسخ این ادعا‌ها بوده است. شاید در زمانی دیگر مسئله کپی قطعه جورچین مطرح شود که خب با گذشت ۱۰ روز دیگر صدایی به گوش نمی‌رسد. جیدی در گفت‌وگویش به نکته‌ای مهم اشاره کرده: «براساس قانون مقصر این ماجرا حسین صفا است که ترانه را به دونفر واگذار کرده است. ما برای شکایتمان از وزارت ارشاد هم استعلام گرفته‌ایم و شورای شعر و دفتر موسیقی هم این موضوع را تایید می‌کنند. ما به طور قانونی از صفا شکایت کرده‌ایم. اثری که در سریال «دلدار» پخش می‌شود، غیرقانونی است چرا که ترانه مال شخص دیگری است.»

نکته: فارغ از همه حاشیه‌ها قطعه چاوشی به مذاق مخاطبان خوش آمده، کمااینکه در نظرسنجی خبرآنلاین رتبه اول را کسب کرده است. براساس آرای کاربران خبرآنلاین، تیتراژ «دلدار» با صدای محسن چاوشی در رقابتی تنگاتنگ با «برادرجان» با صدای سالار عقیلی توانست به عنوان بهترین تیتراژ سریال‌های ماه رمضان دست پیدا کند. «برادرجان» در جایگاه دوم قرار گرفت.


ترکش‌های مداحی جنجالی

افطاری با طعم جاروجنجال

جنجالی‌ترین اتفاق ماه مبارک رمضان امسال در شبکه پنج رخ داد و هنوز ترکش‌های آن ادامه دارد. جنجال آن‌قدر بزرگ است که به برکناری مدیر پخش منجر شده. در این مدت شاهد اظهارنظر‌های مختلفی درباره توهین مداح معروف بوده‌ایم.

ماجرا چه بود؟

از اصل اتفاق خبر دارید و روز گذشته در هفت صبح شرح ماجرا و حواشی آن را خواندید. یک‌بار دیگر اتفاق را این‌بار به نقل از تابناک مرور می‌کنیم: «یک مراسم مذهبی در شب تولد امام حسن مجتبی (ع) از محل یکی از مساجد تهران پخش شد که در آغاز آن مراسم احد قدمی، مداح مشهور، به بزرگان اهل سنت یا همان خلفای راشدین توهین کرد؛ اقدامی که به گفته سخنگوی قوه قضائیه: «.. اقدام او را یک اقدام عالمانه و عامدانه می‌دانیم. گرچه ممکن است این فرد توجیهاتی داشته باشد، ولی قابل پذیرش نخواهد بود.»

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

پخش بریده‌فیلم صحبت‌های قدمی اعتراض‌ها را به همراه داشت. رسانه‌ها این اقدام را تقبیح کردند و خواستار برخورد شدند. دامنه آن به مجلس هم رسید و مثلا علی لاریجانی اینطور واکنش نشان داد: «باید از مسائلی که به اختلاف بین مذاهب ایجاد می‌کند، پرهیز شود. صداوسیما و باقی رسانه‌ها باید به طور جد به این موضوع توجه کافی داشته باشند.» همچنین امام‌جمعه اهل سنت مسجد مکی زاهدان با صدور بیانیه‌ای ضمن محکوم‌کردن توهین آشکار به صحابه بزرگوار رضی‌الله عنهم توسط یک مداح، خواستار خشکاندن ریشه این نوع هتاکی‌ها شد.

سرانجام آن چه شد؟

ابتدا مجری و عوامل برنامه و ناظران پخش برکنار شدند. کمی بعد خبر رسید احد قدمی پس از بازجویی در شعبه شانزدهم دادسرای فرهنگ و رسانه و تفهیم اتهام بازداشت و درنهایت با «قرار تامین کیفری مناسب» آزاد شد تا رسیدگی به پرونده اقدامات او توسط دستگاه قضا مورد پیگیری قرار بگیرد. همچنین رئیس صداوسیما تنبیه بزرگتری درنظر گرفت و جواد رمضان‌نژاد، مدیر شبکه پنج را برکنار کرد. روز گذشته هم خبر آمد سید مرتضی میرباقری، معاون رئیس سازمان در امور سیما در حکمی سعید آشناب را به مدیریت شبکه پنج سیما منصوب کرد.

نکته: در این چندروز شاهد واکنش‎های متعددی بوده‌ایم. استاندار کردستان از برخورد قاطع رئیس زسانه ملی با مسئولان شبکه ۵ قدردانی کرده است. البته برخی هم عقیده داستند که این تنبیه زیاده‌روی بوده است. مثل محمود رضوی و مسعود ده‌نمکی که این‌طور نوشته: «فکر نمی‌کنم برادران اهل سنت هم راضی باشند که برای یک غفلت ناخواسته کشورمان از خدمات یک نیروی دلسوز محروم شود.»


گاف کیمیا علیزاده و همسرش

افطاری با طعم جاروجنجال

کیمیا علیزاده، قهرمان تکواندو به همراه همسرش حامد معدنچی مهمان برنامه «سلام صبح بخیر» شبکه سه بودند. در انتهای برنامه اتفاقی رخ داد که از سوی رسانه‌ها و کاربران تعبیر به گاف شد. ماجرا درباره ناهار است و روزه. این برنامه باز هم حاشیه داشت.

ماجرا چه بود؟

علیزاده و معدنچی، یک زوج ورزشی هستند که ازدواجشان کلی سروصدا به همراه داشت. علیزاده قهرمان تکواندو است و معدنچی والیبالیست. در اواخر حضورشان در «سلام صبح بخیر» مادر معدنچی روی خط آمد و درباره پسر و عروسش صحبت کرد. معدنچی موقع خداحافظی به مادر گفت «ناهار می‌آییم خانه!» مجریان هم برای اینکه بحث را جمع کنند به ماه رمضان اشاره کردند و گفتند «ناهار عید فطر»! اتفاق پر سروصدای دیگر این برنامه وقتی رقم خورد که کیمیا علیزاده، حسین علیزاده و مسعود کیمیایی را نشناخت.

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

بحث‌ونظر درباره ماجرای ناهار و رمضان بین کاربران فضای مجازی چندروز ادامه داشت و شاهد کامنت‌های مختلفی بودیم. مثلا یک‌نفر گفته است: «چه اشتباهی! بنده خدا روزه نمی‌گیره! مگه آدم کشته که اینجوری شرمندش میکنن و به دروغ مجابش میکنن…» دیگری نوشته: «خب روزه نمی‌گیره به خودش مربوطه، دروغم باید بگه؟» یک نفر هم از در کارشناسی وارد شده: «برای اینکه ورزشکار‌ها باید مرتب تمرینات بدنی داشته باشند و قدرت بدنی‌شون رو حفظ کنند، نمی‌توانند روزه بگیرند.»

سرانجام آن چه شد؟

کار خوب را تلویزیون کرد که حساسیت به خرج نداد. آن هم در حالی که واکنش‌های زیادی در رسانه‌های داخلی و خارجی شاهد بودیم. از آن طرف کیمیا علیزاده موقع چالش تصویر، نه مسعود کیمیایی را شناخت نه حسین علیزاده را. این اتفاق دستمایه یادداشت و سلسله نظر‌هایی شد. مثلا عصر ایران نوشت: باید گفت متاسفانه این اتفاق نتیجه عملکرد نهاد‌های فرهنگی و هنری، چون اموزش و پرورش، صداوسیما، وزارت ارشاد، حوزه هنری و … است که در تمام این سال‌ها زمان، بودجه، هزینه و … در اختیار داشته‌اند، ولی عاقبت چنین دستاوردی داشته است!

نکته: بعد از انتشار ویدئوی برنامه در فضای مجازی، یک سوال مشترک مطرح می‌شد که آیا صداوسیما متهم به ترویج ریاکاری است؟ این پرسش که ظاهری تند و تیز و انتقادی دارد. می‌تواند مبنای بحث‌های جدی قرار گیرد تا از دل آن به پاسخ‌های اساسی رسید. کمااینکه در نظر‌های مردم شاهد بودیم که شاید زوج علیزاده و معدنچی دلیل موجهی برای روزه‌نگرفتن داشته‌اند.


مورد عجیب هزار راه نرفته

افطاری با طعم جاروجنجال

شبکه دو در ماه رمضان امسال تصمیم گرفت به جای ویژه‌برنامه افطار، برنامه «هزار راه نرفته» را در کنداکتور قرار دهد. پخش این برنامه پیش از ماه رمضان شروع شده بود تا شبکه دو یکی از برند‌های قدیمی خود را بار دیگر روی آنتن داشته باشد. حضور زوج اینفلوئنسر اینستاگرامی، اما برنامه را به حاشیه برد.

ماجرا چه بود؟

«هزار راه نرفته» ۱۹ اردیبهشت میزبان یک زوج اینفلوئنسر اینستاگرامی بود. انتشار یک استوری منشوری آن هم درست چندساعت پس از پخش برنامه «هزار راه نرفته» باعث شد تا دعوت از این زوج اینستاگرامی، در فضای مجازی با اعتراض‌های زیادی روبه‌رو شود. برنامه «هزار راه نرفته» از این زوج دعوت کرده بود تا توضیح دهند چطور توانسته‌اند با حذف فضای مجازی از زندگی، به خوشبختی برسند. کمی بعد از پخش برنامه، اما تصویر منشوری از خود در فضای مجازی به اشتراک گذاشتند.

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

واکنش‌ها از خود اینستاگرام شروع شد. آن‌ها که با رویه تلویزیون مخالف هستند، این زوج را تحسین کردند! نظر غالب کاربران، اما این بود که چرا این زوج چنین کرده‌اند. تلویزیون را هم شماتت کردند که چرا سراغ چنین سوژه‌ای رفته است. دو روز بعد قرار شد مجری با مردم صحبت کند و در این‌باره توضیح دهد. «هزار راه نرفته»، اما در موعد مقرر پخش نشد. همزمان رسانه‌های اصولگرا نقد‌های تند و تیزی نوشتند و شبکه دو را به خاطر قصور نقد کردند. از آن‌سو زوج مهمان گفتند از انتشار دهندگان عکس‌ها شکایت می‌کنند!

سرانجام آن چه شد؟

یکی دو روز بعد آب‌ها از آسیاب افتاد. محمدرضا جعفری جلوه، مدیر شبکه دو هم مصاحبه کرد و گفت: «حتما برای دقت و مراقبت بیشتر تذکر‌ها (به عوامل هزار راه نرفته) داده می‌شود. با این‌حال گاهی برخی اتفاقات به گونه‌ای رخ می‌دهد که اجتناب‌ناپذیر است و از کسانی که می‌توانند مراقبت کنند، گاهی چیز‌هایی خارج می‌شود. رفتار‌های افراد در جزء به جزء و همه خلوت‌هایشان قابل کنترل و مراقبت نیست. با این‌حال تلاش می‌شود در موارد مشابه مواظبت‌های بیشتر و پیشگیری اتفاق بیفتد.»

نکته: همزمان با این حاشیه گزارشی منتشر کردیم و نوشتیم که واقعا در شرایطی که نقد زیادی به عملکرد اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی وجود دارد، آیا واقعا لازم است تلویزیون از آن‌ها دعوت کند و یک ساعت مانده به افطار از سبک زندگی آن‌ها با تعریف و تمجید صحبت به میان بیاورد؟ واقعا هیچ زوج خوشبخت دیگری در این جامعه وجود ندارند که سبک زندگی‌شان را تبلیغ کنند و فقط یک برنامه تلویزیونی باید دست به دامان اینفلوئنسر‌های اینستاگرامی شود؟


طرح سند ۲۰۳۰ در اختیاریه

افطاری با طعم جاروجنجال

برنامه «اختیاریه» روز دوشنبه یک مهمان ویژه داشت، دکتر ذاکر. او در این برنامه حرف‌هایی مهم به زبان آورد و هشدار‌هایی جدی خطاب به مردم و مسئولان بیان کرد. گفته‌های ذاکر، اما حاشیه‌ساز شده است.

ماجرا چه بود؟

دکتر ذاکر، دندانپزشکی است که بیماری ایدز را درمان می‌کند. بخشی از صحبت‌های او که تعبیر به طرح سند ۲۰۳۰ شده است را مرور می‌کنیم: مسائل جنسی را به کودکان آموزش دهیم. رسانه‌های گروهی ما رادیو تلویزیون ما درباره‌اش صحبت نمی‌کنند. مسئله زود عیب می‌شود. می‌دانی چرا می‌گویند عیب است؟ به آلت تناسلی هم می‎گویند عیب است، چون زشت است، ناهنجار است کسی نباید ببیند، نباید بشنود. مثل اروپا باید مهد کودک و دبستان یاد بدهند بچه چطور به دنیا می‌آید، شکل می‌گیرد، در این مسیر چه آسیب‌هایی می‌بیند و …

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

طبق معمول واکنش‌ها ابتدا در فضای مجازی شکل می‌گیرد. تا لحظه نوشتن گزارش هنوز شاهد واکنش رسمی نبوده‌ایم، اما کامنت‌ها در صفحات اینستاگرام جالب است. عده‌ای از طرح موضوع ناراضی‌اند و می‌گویند اینکه همان سند ۲۰۳۰ است که ما مخالفش بودیم! دسته بزرگتر، اما از صحبت‌های دکتر ذاکر استقبال کرده‌اند. آن‌ها عقیده دارند باید این مسائل به طور بنیادین آسیب‌شناسی شود چرا که دیگر دوره سرپوش گذاشتن بر نکاتی این‌چنین گذشته است. یکی از کاربران نوشته: «همه نابسامانی‌ها از دهه شصت شروع شد که هی گفتن زشته زشته…»

سرانجام آن چه شد؟

تا ساعت ۱۷ روز گذشته خبر‌های ضد و نقیضی درباره سرنوشت «اختیاریه» به گوش می‌رسید. یکی می‎‌گوید برنامه کاملا متوقف شده است. شایعه دیگری می‌گوید برنامه به شرط ضبطی‌بودن اجازه پخش دارد و … با مجری «اختیاریه» تماس گرفتیم. او ترجیح می‌دهد مصاحبه نکند. حالا که گزارش را می‌خوانید سرنوشت «اختیاریه» مشخص شده، اما همین‌قدر بدانید که خطر بیخ گوش آن است. می‌دانید که تلویزیون با طرح مصادیق سند ۲۰۳۰ مخالف است و چه بسا صحبت‌های دکتر ذاکر برای «اختیاریه» سنگین تمام شده باشد.

نکته: امان از دست بریده‌های یک‌دقیقه‌ای! نمی‌دانیم کار خود بچه‌های «اختیاریه» است یا یک صفحه اینستاگرام حرف‌های ذاکر را در قالب یک دقیقه بارگذاری کرده است. راستش همه برنامه به این صحبت محدود نمی‌شود. حرف‌های دکتر ذاکر را باید به طور کامل شنید و بعد قضاوت کرد. چه بسا با شنیدن کل مصاحبه دیدگاه شما هم عوض شود و برنامه بیهوده به حاشیه نرود.


حذف سخنرانی آیت‌الله مکارم از شبکه سه

افطاری با طعم جاروجنجال

بیننده‌های تلویزیون سال‌هاست عادت کرده بودند که بلافاصله بعد از افطار، پای صحبت‌های آیت‌الله مکارم شیرازی بنشینند. امسال، اما جایی در شبکه سه نداشت.

ماجرا چه بود؟

در ماه مبارک رمضان بخش ثابتی در شبکه سه داشته است. او سعی می‌کند به طور مختصر و مفید نکات کاربردی را به زبان بیاورد و بیننده به خاطر همین ویژگی جذب سخنرانی ایشان می‌شد. در ماه مبارک رمضان امسال، اما خبری از او در شبکه سه نبود. غیبت او این شائبه را ایجاد می‌کرد که نکند به خاطر انتقاد از «برنده‌باش» از شبکه سه حذف شده است! اولین واکنش‌ها توسط پیگیران او شروع شد و این سوال مطرح شد که چرا ایشان امسال غایب است؟

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

مدتی از ماه مبارک رمضان گذشته بود که یک گزارش کوتاه روی خروجی غالب سایت‌ها قرار گرفت: «درطول سال‌های متمادی، در لحظات پس از افطار بیانات آیت‌الله مکارم شیرازی از شبکه سه پخش می‌شد، اما برخلاف رویه معمول، امسال خبری از پخش این آیتم در صداوسیما نیست. چندی پیش آیت‌الله مکارم شیرازی در فتوایی شرکت در برخی برنامه‌های صداوسیما به‌ویژه برنده‌باش را حرام اعلام کرده بود. این فتوا با واکنش‌های مختلفی مواجه شد.»

سرانجام چه شد؟

کسانی که همه شبکه‌ها را پیگیری می‌کنند، اطلاع دارند که امسال سخنرانی آیت‌الله مکارم به‌جای شبکه سه از شبکه قرآن پخش می‌شود. حتی خبر این جابجایی از پیش از ماه مبارک رمضان رسانه‌ای شده بود: «سلسله مباحث کارشناسی آیت‌الله مکارم شیرازی با موضوع دعای مکارم‌الاخلاق صحیفه سجادیه امام سجاد (ع) در ایام ماه مبارک رمضان و در ساعت ۲۱:۳۰ از این شبکه پخش می‌شود…» شبکه سه امسال مجموعه بیانات آیت‌الله جوادی آملی را بعد از افطار پخش می‌کند.

نکته: دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی درباره شایعه حذف از تلویزیون توضیحی ارائه داد تا شایعه‌ها بزطرف شود. ترجیح شبکه سه، اما این بود که سکوت کند و به حاشیه‌ها دامن نزند. هرچه هست شبکه سه با حذف این آیتم یکی از بخش‌های روتین خود بعد از افطار را از دست داده است. این بخش در سال‌های پیش، کم‌وبیش با استقبال بیننده‌ها مواجه بود و رسانه‌ها هم درباره‌اش نقد‌های نسبتا مثبتی می‌نوشتند.


پخش نامنظم از یاد‌ها رفته و شباهت با شهرزاد

افطاری با طعم جاروجنجال

سریال ماه رمضانی شیک یک، دو حاشیه جدی داشته است. «از یاد‌ها رفته» به شکل نامنظم روی آنتن می‌رود و از آن‌سو داستانش یادآور قصه سریال خانگی «شهرزاد» است. اتفاق دوم را اگر فرامتن بدانیم، نمی‌توان از حاشیه اول گذشت.

ماجرا چه بود؟

پخش نامنظم سریال از اتفاق‌هایی است که به نظر می‌رسید در سال‌های اخیر شاهدش نباشیم. با این حال، «از یاد‌ها رفته» تاکنون هت‌تریک کرده و سه‌بار روی آنتن نرفته است. به همین خاطر پخش آن با پایان ماه رمضان ادامه خواهد داشت. دوبار اول فقط شاهد یک شب تاخیر بودیم و جالب آنکه هر دو بار مصادف با مسابقه پرسپولیس بود! اما بار سوم شبکه یک مجبور شد مینی‌سریال «نیاز» را جایگزین «از یاد‌ها رفته» بکند. از آن‌سو موقعیت‌های داستانی سریال یادآور «شهرزاد» است.

چه واکنش‌هایی به همراه داشت؟

طبعاً وقتی یک سریال به شکل منظم روی آنتن نمی‌رود، اعتراض بیننده را به همراه دارد. نمود این اعتراض در صفحات اینستاگرام قابل مشاهده است. تهیه‌کننده سریال در گفت‌وگویی با مهر دلیل بی‌نظمی را این‌طور عنوان کرد: «کیفیت ضبط این سریال K۴ است و به همین دلیل برای آماده‌سازی نسخه نهایی آن باید مراحلی طی شود. همچنین از نظر جلوه‌های ویژه، صحنه‌هایی از سریال که در حیابان‌های تهران و لوکیشن‌های مختلف تصویربرداری شده، در خروجی نهایی نیاز به اصلاحاتی دارد.»

سرانجام آن چه شد؟

پخش «از یاد‌ها رفته» دوشنبه‌شب از سر گرفته شد. تهیه‌کننده درباره شباهت با «شهرزاد» گفته است: «کدام‌یک از سریال‌هایی که در تلویزیون یا شبکه نمایش پخش می‌شود، عاشقانه نیست؟ به نظرم این‌ها مطرح می‌شود، چون عده‌ای می‌خواهند سریال را بزنند.» مشابه این صحبت را هم نویسنده سریال انجام داده است: «ما یک ملودرام تاریخی نوشتیم و ساختیم که شخصیت اصلی‌اش یک زن است و «شهرزاد» هم همین است. شباهت دیگری بین این دو وجود ندارد.»

نکته: مثال‌هایی که تهیه‌کننده و نویسنده از «از یاد‌ها رفته» برای برائت از شباهت سریال‌شان با «شهرزاد» بیان می‌کنند، فقط توجیه است. گزارش نکته‌به‌نکته هفته پیش هفت صبح این توجیه را بیشتر یادآور می‌شود. در آن گزارش به طور عینی وجوه تشابه سریال را بررسی کرده بودیم. سریال فعلا بیشترین ضربه را از پخش نامنظم خورده است؛ آن هم درحالی‌که فرصت کافی دراختیار تیم سازنده بوده است.

منبع:روزنامه هفت صبح


دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار