علیرضا مهدیزاده پیشکسوت خبری استان تهران و فعال سیاسی و اجتماعی در تحلیلی، به مناسبت 10 آذر که روز مجلس نامگذاری شده است، به بررسی شرایط فعلی شهرستانهای ورامین، قرچک و پیشوا برای انتخابات مجلس یازدهم در اواخر سال 98 پرداخته و نتیجهگیری کرده که «سیدحسین نقوی حسینی» همچنان بهترین و رأیآورترین گزینه مردم برای چهارمین دوره پیاپی است.
به گزارش راوی امروز، مهدیزاده که مشاور رسانهای نماینده مردم این دیار در مجلس شورای اسلامی نیز هست، در تحلیلش نوشته است:
«انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی مطابق معمول در اسفندماه 1398 یعنی حدود 16 ماه دیگر برگزار میشود اما تحرکات انتخاباتی در جنوب استان تهران و دشت ورامین که سه شهرستان ورامین، قرچک و پیشوا را شامل میشود، از مدتها قبل آغاز شده تا تنور انتخابات روشن و بهتدریج، داغ و داغتر شود.
تاکنون غیر از نقوی نماینده فعلی این خطه، چهار نفر دیگر تحرکات عملی مانند جلسات مختلف و رایزنیها را شروع کردهاند یا مانورهای رسانهای برای سنجش افکار عمومی میدهند تا نامشان بر سر زبانها بیفتد.
در این میان، هنوز دو مسئله مهم در مجلس شورای اسلامی تصمیم گیری نهایی نشده است و به احتمال زیاد، تا پایان امسال به نتیجه میرسد و تکلیف رقبای نقوی نیز تا حد زیادی روشن میشود که آن دو مسئله چنین است:
1- استانی شدن انتخابات مجلس
اگر این اتفاق رخ دهد، رقبای مطرح شده نقوی تا امروز، جز یک گزینه که دو دوره سابقه نمایندگی مجلس و سفارت و… دارد، نمیتوانند رقبای مطرح و تأثیرگذاری برای نماینده فعلی باشند و براساس ساز وکارهای تعیین شده در این طرح، نقوی و همان نماینده اسبق، بهدلیل سرشناستر بودن و پتانسیلهای خاصشان در تهران بزرگ و نقاط دیگر استان، شانس رأیآوری استانی بیشتری دارند.
2- افزایش تعداد نمایندگان
براساس اصل 64 قانون اساسی ایران هر 10 سال یکبار، با در نظر گرفتن علوم انسانی، جغرافیایی، سیاسی و نظایر آنها، حداکثر 20 نفر نماینده میتواند به تعداد نمایندگان مجلس شورای اسلامی اضافه شود که باید به تصویب مجلس برسد و البته سالهاست که این اصل قانون اساسی اجرا نشده و گویا امسال و برای انتخابات مجلس یازدهم، تکلیف این قضیه مشخص خواهد شد.
در این بین، نقوی در سال 95 نامهای به وزیر کشور نوشت تا با توجه به جمعیت سه شهرستان حوزه انتخابیهاش، در لایحه افزایش نمایندگان، یک نماینده دیگر در این حوزه دیده شود و حتی از این موضوع در کمیسیون مربوطه در مجلس نیز دفاع کرده است.
حال اگر این اتفاق بیفتد و این حوزه دو نماینده داشته باشد، بازهم شانس اول رأیآوری و اقبال مردمی بهطور حتم، نقوی خواهد بود.
عدم توان قانع کردن مردم توسط کاندیداها برای عبور از نقوی
نکته مهمی که باید به آن توجه داشت، این است که مردم باید خودشان بخواهند تا از نماینده سه دورهای خودشان عبور کنند و در دور بعدی به فرد دیگری رأی بدهند ولی بنا به دلایلی، چنین خواستهای در مردم دیده نمیشود.
نقوی با نوع رفتار و برخورد صمیمی و دوستانه (ولو در ظاهر) با دشمنانش، آب مطلوبی بر آتش حرف و حدیثهای علیه خودش میریزد و مردم را قانع میکند که دوست و دشمن با او مشکلی ندارند؛ این قدرت اقناع پوپولیستی را بسیاری از سیاسیون و کاندیداهای مطرح ندارند و حتی برخی به آن اعتقاد ندارند.
از سوی دیگر، برخی بیاخلاقیها مانند بیان مسائل خصوصی زندگی نماینده یا بیان شایعات مختلف بدون اثبات راجع به اقوام و نزدیکان وی در مقابله با نقوی کارساز نبوده و در دورههای قبل نیز نشان داده که حربه مفیدی برای رقبا نیست و تأثیری بر اعتماد مردمی به نقوی ندارد.
آشنایی مردم با چهره و کلام نقوی در برنامههای مختلف صدا و سیما و رسانههای مجازی و مکتوب کشور نیز نقطه مثبتی برای او محسوب میشود و نماینده فعلی را در میان مردم، شناخته شدهتر میکند.
در نهایت اینکه فن بیان و سیاست کلامی نقوی و تیم رسانهای و تبلیغاتی وی بهگونهای شیوا و مردمپسند است که کاندیداهای رقیب و تیمهای تبلیغات و رسانهشان، قدرت قانع کردن مردم برای عبور از نقوی را ندارند و در سالهای اخیر، شکستخورده نشان دادهاند.
حضور پررنگ نقوی بین مردم
نقوی به دلیل تحصیلات و سابقه سیاسی و اجتماعیاش در 40 سال اخیر، قواعد انتخاباتی و دائم بین مردم بودن را بهخوبی میشناسد و هیچ کدام از رقبای چند انتخابات اخیری که وی پیروزش بوده یا رقبای مطرح فعلی، توان برابری با او در این زمینه را ندارند.
نقوی از همان روزهای اول دوره ابتدایی نمایندگیاش تمام سعی خود را بهکار بسته تا در بین مردم از هر قشری حضور داشته باشد؛ بهطور مثال، سالهاست که درطول سال تحصیلی، تقریباً بهطور ثابت در مدارس حضور مییابد و از نزدیک با معلمان و دانشآموزان و حتی اولیاء آنان دیدار و گفتوگو میکند.
حضور فعال نماینده مردم در پنج نمازجمعه این خطه و همچنین شرکت دائمی در مراسم مردمی مذهبی و مناسبتی طول سالهای اخیر نیز از محاسن نقوی محسوب میشود و در بین مردم بودن او را گوشزد میکند و به چشم میآید.
حضور نقوی در اکثر قریب به اتفاق مراسم عزا و شادی دوست و دشمن نیز برگ برندهای در دستان وی است که رقبای او چنین توانی نداشته و نخواهند داشت؛ همین امر باعث جمع کردن تدریجی آرای جدید درطول سالهای اخیر شده و هر دوره، بر تعداد آرای نقوی افزوده است.
نقوی بهترین گزینه مردم برای انتخاب در سال 98
با تمام نکات گفته شده، میتوان نتیجه گرفت که نقوی با سابقه سه دوره رأیگیری پیاپی و با درصد رشد مطلوب آرا در هر انتخابات مجالس هشتم و نهم و دهم، بهترین و رأیآورترین گزینه نمایندگی مردم در انتخابات مجلس یازدهم در سال 98 خواهد بود.
اگر قرار باشد کسی نقوی را در انتخابات آتی شکست بدهد و جایگزین او شود، بهطور حتم باید حداقل و در نگاهی خوشبینانه، تمام فاکتورهای مثبت قید شده در این تحلیل را داشته باشد تا تازه به اول راه مبارزه با نقوی بر سر تصاحب جایگاهش برسد.
البته این هم کافی نیست و رقیب جدی نقوی که پتانسیل شکست وی در انتخابات را هم داشته باشد، باید حداقل بین 50 تا 60 هزار سبد رأی ثابت او را داشته باشد تا شروع مبارزههای انتخاباتیاش با نماینده ادوار مجلس را در شرایط مساوی اعلام کند و شاید بتواند دل و فکر و روح مردم را برای عبور از نقوی تسخیر کند؛ کاری که از دید نگارنده این سطور بعید است و نقوی بهطور حتم، نماینده مردم شریف ورامین، قرچک و پیشوا در مجلس یازدهم خواهد بود».
دیدگاه ها :