خانه » استان‌ها » ‍ نخستین خبرنگاران ورامین بزرگ جه كساني بودند؟
  • جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ - 2025 10 January

استان‌ها // 8 آگوست 2018  ,  21:18  // کد خبر : 21180
تحلیل مهمان/ ‍ نخستین خبرنگاران ورامین بزرگ جه كساني بودند؟

یک پیشکسوت رسانه ای استان تهران در مطلبی تحلیلی، به تاریخچه مطبوعات و رسانه های ورامین بزرگ پرداخته است.

به گزارش راوی امروز، استاد «حسن فرازمند» از مطبوعاتی های قدیمی و پیشکسوت کشور است که شاعر، ترانه سرا و تهیه کننده برنامه های صدا و سیما نیز بوده و هست و متن تحلیل وی را می خوانید:

«مراسم تجلیل از خبرنگاران در سالن کوثر نیروی انتظامی جنوب شرق استان تهران برگزار شد. حدود ۱۰۰ خبرنگار در این مراسم حضور داشتند که توسط سردار ناظری فرمانده نیروی تنظامی جنوب شرق استان تهران با تقدیم هدایا و لوح تقدیر مورد تجلیل قرار گرفتند و شعر و شعارها و سخنرانی های زیادی سر داده شد و در نهایت خبرنگاران همکاران پلیس توصیف شدند.

در میان این همه غوغا و تبلیغات و برنامه های تجلیل رسمی مقامات محلی ورامین، پاکدشت، قرچک و پیشوا که روزگاری نه چندان دور جمعا یک شهرستان به حساب می آمدند، کسی صحبت از نخستین خبرنگاران ورامین نمی کند و کسی هم یادش نمی آید مرحوم «آمیرزا ابراهیم فرجی» که دبیر علوم طبیعی دبیرستان های شهرستان بود به عنوان نخستین خبر نگار روزنامه کیهان چه خبرهای چالب و به یاد ماندنی و خوبي را در باره ورامین در مطبوعات آن روزگار به چاپ رساند که امروزه هریک از آن خبرها بخشی از تاریخ اجتماعی ورامین را تشکیل می دهد.

مردی دلسوز و مهربان و متعهد از قبیله همیشه سرفراز فرجی های ورامین که عمری را بدون دریافت حقوق و پاداشی از روزنامه کیهان به مخابره ماندنی ترین اخبار از ورامین در روزنامه کیهان گذراند. یاد و خاطره اش گرامی باد.

مرحوم «حسن محور» مدير دبيرستان رضا پهلوي سابق ورامين نیز با تهیه و چاپ نخستین بولتن خبری ورامین در دهه ۴۰ در واقع بنیانگدار چاپ نخستین نشریه رسمی و مسلسل در ورامین بود.

همچنین «عباس وزیری» از قوم و قبیله استاد سعید وزیری که خبرهای به یاد ماندنی زیادی در روزنامه اطلاعات سال های قبل از انقلاب به چاپ رسانید که یکی از خبرهایش مربوط به آغاز به کار شهرداری در ورامین آن هم با یک شهردار زن بود ( که درواقع نخستین شهردار زن کشور در ورامین منصوب شد).

در سال های بعد از انقلاب هم نشریاتی موقت با عمرهای کوتاه و چند شماره ای به نام پیک ورامین و پیام ورامین منتشر شد. در اواخر دهه ۶۰ بود که به پیشنهاد و پا در میانی بنده و همت «حمزه کرمی» فرماندار زمان آقای هاشمی رفسنجانی نشریه «ورامین و توسعه» به عنوان نخستین نشریه رسمی ماهانه و مسلسل در این شهرستان منتشر شد که البته اکثر امور و سردبیری آن با «حمید صادقی» رئیس روابط عمومی فرمانداری وقت بود.

من هم تا ۵۰ شماره با آن همکاری داشتم و این درحالی بود که من در دفتر مركزي مجله سروش و روزنامه همشهری و راديو ايران مشغول فعالیت بودم.

علیرضا ساعد در روزنامه جمهوری اسلامی و اطلاعات در قرچک، ابوفیاض حیدری خبرنگار اطلاعات در پیشوا، موسی سلیمانی در روزنامه کیهان به عنوان نسل اول خبرنگاران بعد از انقلاب در ورامين فعال بودند.

زماني كه من نشريه ابرار ورامين را منتشر مي كردم «عليرضا مهدي زاده» از نخستين كساني بود كه علاقمندانه به ابرار ملحق شد و كارش را از اوايل دهه هفتاد شروع كرد و بعدها هم سعيدي به عنوان خبرنگار واحد مركزي خبر صدا و سيما به جمع ما پيوست و … .

اما امروز ورامین، پاكدشت، قرچک و پیشوا با داشتن بیش از ۱۰۰ خبرنگار و گزارشگر یکی از فرهنگی ترین و خبرخیز ترین مناطق کشور به حساب می آید كه جا دارد از همه مسئولين محلي و استاني كه در رشد و توسعه جامعه خبري ورامين همت كردند قدرداني كنم.

گرچه مسئولان اين چهار شهرستان اگر كمي دقت و همت داشتند مي توانستند با استفاده از اين ظرفيت و اين همه استعداد خبري و خبرنگار، سالها پيش از اين، يكي از موفق ترين روزنامه هاي يوميه كشور را در ورامين منتشر سازند. اين طرحي بود كه من در سال 73 به فرماندار ورامين دادم و قبول كرد ولي اتفاق آن به فرمانداران بعدي و بعدی موكول شد.»

*حسن فرازمند



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار