خانه » استان‌ها » اتمام طرح هادی روستای موسی‌آباد ورامین/ اتخاذ تمهیدات مصرف بهینه آب کشاورزی در جوادآباد
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

استان‌ها // 9 می 2018  ,  11:18  // کد خبر : 17191
بخشدار جوادآباد خبر داد: اتمام طرح هادی روستای موسی‌آباد ورامین/ اتخاذ تمهیدات مصرف بهینه آب کشاورزی در جوادآباد

بخشدار جوادآباد گفت: طرح هادی روستای موسی‌آباد که یکی از بزرگ‌ترین روستاهای این بخش است، به اتمام رسیده است.

به گزارش راوی امروز، محمد حیدری چهارشنبه 19 اردیبهشت 97 در حاشیه بازدید از پروژه‌های عمرانی روستاهای بخش جوادآباد  اظهار کرد: طرح هادی روستاها به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته روستاهایی که طرح ده‌ساله هادی در آنها به اتمام نرسیده است و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با همکاری دهیاران در‌حال اجرای طرح هادی هستند.

وی بیان کرد: از نظر زیرسازی و بهسازی معابر تعدادی از روستاها که افق ده‌ساله طرح هادی آنها به پایان رسیده است، پیشنهاد داده‌ایم که مشاور جدید از طرف بنیاد مسکن انقلاب اسلامی برای عقد قرارداد به دهیاری معرفی شود و طرح هادی جدید را با‌توجه به نیازهای روستا تدوین و تنظیم کنند و بر‌اساس طرح هادی جدید امور عمرانی روستا پیش رود.

*اتمام طرح هادی روستای موسی‌آباد ورامین

بخشدار جوادآباد خاطرنشان کرد: ازجمله روستاهایی که طرح هادی آنها به پایان رسیده است، روستای موسی‌آباد با جمعیت یک هزار و 485 نفری است که یکی از بزرگ‌ترین روستاهای بخش جوادآباد و همچنین نزدیک‌ترین روستا به شهر ورامین است.

وی تصریح کرد: اخیراً جلسه‌ای در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در‌خصوص طرح هادی روستاها برگزار شد که اشکالاتی در کار مشاور جدید وجود داشت و هدف از برگزاری جلسه رفع ایراد و تدوین طرح هادی روستاهای بخش جوادآباد بود.

حیدری افزود: روستاهایی که طرح ده‌ساله‌ هادی در آنها به اتمام نرسیده است با هماهنگی بنیاد مسکن، بخشداری، دهیاری و فرمانداری در‌حال اجرا است.

*نبود روستای بدون سکنه در بخش جوادآباد

وی با بیان اینکه روستایی در این بخش بدون سکنه وجود ندارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته با اجرای طرح هادی روستای سوره که در‌حال خالی‌شدن از سکنه بود با اجرای این طرح مجدداً ۱۲ خانوار به این روستا بازگشتند.

بخشدار جوادآباد بیان کرد: در‌خصوص روستای تقی‌آباد، بنیاد مسکن اعلام کرد که با کمبود اعتبارات مواجه است، بخشداری از طریق فرمانداری از محل اعتبارات روستاهای فاقد دهیاری به کمک بنیاد مسکن آمد و زیرسازی این روستا در‌حال انجام است و خوشبختانه در دو سال گذشته با تدبیری که رئیس جمهور، وزارت کشور و همچنین وزارت اقتصاد و دارایی در رابطه با تخصیص عوارض مالیات بر ارزش‌افزوده به این روستا اختصاص داده شد، از یک وضعیت قابل قبولی در روستاها برخوردار هستیم.

*نظارت جدی شوراها و بخشداری بر عملکرد دهیاران

وی در‌‌خصوص نظارت بر عملکرد دهیاران عنوان کرد: طبق قانون شوراها، ناظر اولیه بر کار دهیاری و پیمانکاران، خود شوراها هستند و هر پروژه دارای یک مهندس ناظر و یک ناظر فنی است، چون عمده فعالیت‌های عمرانی در روستاها توسط پیمانکاران و با نظارت شورا و بخشداری انجام می‌شود.

حیدری تصریح کرد: از زمانی که نظارت پروژه‌ها بر‌‌عهده‌ ناظر فنی فرمانداری قرار گرفته است، نقایص بسیار کمتری را در این خصوص شاهد هستیم، زیرا  پیمانکار ملزم است تا نقایص کار را برطرف کند.

*تمهیدات لازم در جهت استفاده بهینه از آب کشاورزی در بخش جوادآباد

وی در‌‌خصوص مصرف بهینه از آب در مصارف کشاورزی و عمرانی با‌ توجه به کمبود آب در روستاها خاطرنشان کرد: با‌توجه به وضعیت کم‌آبی در سطح کشور و به‌خصوص شهرستان ورامین، اگر همه به این بحران کمک نکنیم به بحران کم‌آبی منجر می‌شود، خوشبختانه با جلسه‌ای که با متولیان امر برگزار شد در این خصوص تمهیداتی صورت خواهد گرفت.

*اعطای 65 میلیون ریال وام بلاعوض به آبیاری قطره‌ای

بخشدار جوادآباد تأکید کرد: به‌ازای هر هکتار آبیاری قطره‌ای، 65 میلیون ریال وام بلاعوض پرداخت خواهد شد، یعنی کشاورز دیگر از روش‌های سنتی آبیاری استفاده نکند و به‌‌سمت آبیاری قطره‌ای روی بیاورد.

وی بیان کرد: بخش‌هایی از مزارع کشاورزی جوادآباد، الگوی کشت در‌حال تغییر است و از حالت کشت در فضای آزاد به کشت گلخانه‌ای تغییر می‌کند.

حیدری اظهار کرد: وقتی کشت گلخانه‌ای صورت می‌گیرد چند حسن دارد؛ یکی اینکه آبیاری به‌صورت قطره‌ای انجام می‌شود و دوم اینکه این زمین در تمام طول سال قابل‌کشت است یعنی می‌شود بیشترین بهره‌برداری را از زمین داشت.

وی افزود: کشت جدیدی که در بخش جوادآباد هم‌اکنون موجود است، گوجه‌های تزئینی یا گوجه‌های گیلاسی است که بازار فروش بسیار خوبی هم دارد و همچنین کشت گلخانه‌ای قارچ و زعفران است که این محصول برای کشاورزان درآمد زیادی دارد.

*اعطای وام‌های اشتغال‌زایی ۶ درصد به کشاورزان

بخشدار جوادآباد خاطرنشان کرد: حمایت بخشداری از کشاورزان در دو مقوله است، یکی در بحث صدور جواز که با حداقل مقررات دست‌ و پا‌‌ گیر برای کشاورزان جواز لازم صادر می‌شود و مقوله دیگر بحث فرجام‌سازی و بسترسازی برای دریافت تسهیلات کشاورزی است.

وی در پایان به فارس متذکر شد: وام‌های اشتغال‌زایی شش درصد کشاورزان در سال گذشته مصوب شد که یک تحول بزرگ در امر اشتغال‌زایی ایجاد می‌کند، چراکه این وام دارای سود 6 درصدی و ۹ سال بازپرداخت دارد که سه سال اول هم تنفس داده‌ شده و نیاز به پرداخت اقساط وام نیست.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار