در این چند وقت اخیر در بیشتر جلساتی که بین مسئولان ارشد شهرستان برگزار می شد و دکتر محمد قمی نماینده مردم شهرستان پاکدشت در مجلس شورای اسلامی نیز در آن حضور پیدا می کرد، صحبت از شهرستان شدن شریف آباد به میان می آورد.
به گزارش راوی امروز، البته دکتر قمی طوری از این طرح صحبت کرده که گویا تدارک همه چیز را دیده اند و فقط منتظر تصویب هیأت دولت هستند. به ندرت پیش آمده است که این مقام حرفی بزند و عملیاتی نشود، این نظریه کاملاً در مورد جانمایی شهرک های صنعتی (عباس آباد، خوارزمی و پایتخت) در حاشیه شهرستان پاکدشت صدق می کند.
سالیان پیش بود که با تصویب قانونی مقرر گردید تمام صنایع آلاینده شهر تهران به خارج از شعاع ۱۲۰ کیلومتری یعنی در استان های مجاور انتقال داده شوند، اما با توجه به پیگیری های مکرر آقای قمی و تأکید بر اینکه شهرستان ما می بایست به لحاظ صنعتی کرج ۲ نام گذاری شود، این صنایع در شهرستان پاکدشت جانمایی شدند.
قابل توجه است که شهر شریف آباد در ۱۵ کیلومتری پاکدشت قرار داشته که شهری نوپا تلقی می شود و خود بسیاری از مشکلات درون ساختاری از مکان سازی مناسب برای ادارات و سازمان ها و نیروی کارآمد جهت اداره امور این مجموعه ها نظیر فضای آموزشی، فضای سبز، سازمان های مرتبط، مجتمع های رفاهی، فرهنگی، اداری و اقامتگاهی دارد.
بسیاری از منتقدان این طرح بر این باورند که شریف آباد تا مرکز شهرستان فاصله چندانی ندارد و شهروندان می توانند از طریق اداره های خدمات رسان مستقر در پاکدشت مشکلات خود را بر طرف کنند اما علی رغم این مهم مسئله ای که بیش از همه جلب توجه می کند، این است که بین رودهن و بومهن چند صد متری فاصله نیست یا حتی در استان مازندران فاصله نوشهر تا چالوس فقط یک پل است، پس این قضایا نمی تواند مانعی بر سر راه شهر یا شهرستان شدن منطقه ای شود.
حال اگر شریف آباد تبدیل به شهرستان شود چه بر سر آن خواهد آمد؟ این روزها که دولت با مشکلات مالی مواجه بوده و از تراکم کارمندان در ادارات و تعدیل آن سخن پراکنی می کند، آیا توان راه اندازی شهرستان های این چنینی را دارد؟
از این مسائل گذشته سید حسین نقوی حسینی نماینده مردم شهرستان های ورامین، قرچک و پیشوا نیز چندسالی می شود که به دنبال طرح استانی شدن جنوب شرق تهران است، به نظر می رسد تلاش های دکتر قمی و دکتر نقوی حسینی در یک راستا باشد، به طوری که با افزایش چندین شهرستان در منطقه، استانی واحد را تشکیل دهند.
اگر واقعاً چنین باشد و عزم دست اندرکاران، چرم است که افتخاری بر افتخارات منطقه بیفزاید جای تامل و تحمل دارد. بگذریم از این که استانی شدن جنوب شرق تهران دردی از معضلات اقتصادی، اجتماعی، بیکاری، فقر، ناهنجاری و… را حل نمی کند اما برای استان کردن این منطقه که بحث منافع و مضرات آن است حدیث دیگری دارد.
*محسن عسکری/روزنامه نگار
دیدگاه ها :