به گزارش راوی امروز، هر وقت که یک نمونه از رفتارهای این افراد در فوتبال کشور برجسته میشود، مدتی تب آن در رسانهها داغ شده و بعد از گذشت چندماه همه چیز فراموش میشود. بعد از اتفاقاتی که هفتهی گذشته در بازی دو تیم گل گهر سیرجان و خونه به خونه بابل در لیگ دسته یک افتاد و فردی اعتقاد داشت طلسم تیم حریف را باطل کرده، سراغ مسعود رضاییان یکی از مدیران شناختهشدهی ورزش کشور رفتیم و با او که مدیرعامل باشگاههای فولاد خوزستان، ملوان بندانزلی و نفت مسجدسلیمان بوده، بررسی کردیم که از چه زمانی این افراد وارد فوتبال شدند و از چه راههایی اشخاص مختلف در فوتبال را فریب میدهند. رضاییان اعتقاد دارد این افراد با استفاده از مقدسات مردم، اقدام به فریب آنها میکنند.
اولین گروه
مسعود رضاییان مدیرعامل اسبق فولاد خوزستان در ابتدای صحبتهای خود در مورد اینکه از چه زمانی در فوتبال کشور بحث حضور این افراد در کنار تیمها و ادعای آنان مبنی بر تضمین موفقیت یک تیم در خارج از مستطیل سبز، مطرح شد، گفت: «این بحثها حدود ۱۳ سال پیش همان ابتدای لیگ برتر که من در فولاد خوزستان حضور داشتم، با دعاهای ساده شروع شد. افرادی میآمدند و میگفتند: «آقا سیدی که انسان خیلی خوبی است، دعا مینویسد و تیم نتیجه میگیرد». خیلی سخت است که شما با این خرافات مبارزه کنید به این دلیل که یک پای آن را مذهب میگذارند. به خصوص در خوزستان اعتقادات مردم به سیدها خیلی زیاد است. اگر شما بروید و بگویید که من این دعا را نمیخواهم، هر اتفاق بدی که برای تیم شما بیفتد، شما را مقصر میدانند. بنابراین مجبور میشوید نسبت به این قضیه بیتفاوت باشید حتی اگر به آن اعتقادی هم نداشته باشید. نمیتوان گفت شروع این ماجرا از کدام شهر بود اما اولینبار که این حرفها را در فوتبال ایران شنیدم، با دعاهایی بود که آن سالها تجربه کردم. آن زمان واقعا پولی هم نمیگرفتند در حد ۴۰ الی ۵۰ هزار تومان پول میگرفتند. بعدها نام آدمهایی مطرح شد که از نظر خودشان مدعی بودند. من در این ۱۳ سال حداقل با سه نفر از آنها مواجه شدم. آنها مدعی هستند میتوانند تیم شما را برنده کنند و شگردهای مختلفی هم برای فریب دادن افراد دارند. البته باید بگویم در گذشته در این حدی که الان این بحث وجود دارد، واقعا رایج نبود».
راههای فریب فوتبالیها
رضاییان در ادامه و در ارتباط با نحوهی برخورد این افراد با فوتبالیها، میگوید: « من یکی از این افراد را از نزدیک دیدم، البته او خوزستانی نبود. بیشتر این افراد تلفنی کار میکنند. من هم با یکی از آنها تلفنی حرف زدم. خیلی دوست داشتم متوجه شوم اینها چه کاری انجام میدهند. به من میگفتند: «ما برای شما کاری میکنیم که در این دقایق گل بزنید و برنده شوید». بعضی از این افراد کوتاهمدت قول میدهند. یعنی میگفتند: «بازی بعد برای شما فلان کار را میکنم. یا مثلا تیم شما از سه بازی خود چند امتیاز کسب میکند». بعضی از آنها هم بلندمدت به شما پیشنهاد میدادند. نگاه میکردند به وضعیت تیم شما در جدول ردهبندی، اگر شما مدعی قهرمانی بودید، میآمدند روی برنامهی شما زوم میکردند و میگفتند: «شما را قهرمان میکنیم و برای قهرمانی باید این مبلغ را به ما بپردازید». اگر در حالت سقوط هم بودید یک مبلغ قابل توجهی مثلا قیمت یک بازیکن را از شما میخواستند و میگفتند: «شما بروید بازی خودتان را بکنید، ما جلوی سقوط تیم شما را میگیریم». بعد اگر شما با اینها همکاری نمیکردید، بعد از هر باخت تیم شما، شروع میکردند، میگفتند: «این کار را ما انجام دادهایم». من پیامهای این افراد را هم دارم که میگفتند: «ما روی تیم شما کار کرده و اجازه ندادهایم تیم شما برنده شود. ما بودیم که اجازه ندادیم شما قهرمان لیگ شوید. ما بودیم که باعث شدیم تیم شما سقوط کنید. ما بودیم که در بازی قبلی تیم شما که با دو گل باختید، این کار را کردیم که نتیجه بازی اینگونه رقم خورد». کدهایی را میدادند که البته هیچکدام از این کدها واقعیت نداشت. به نظر من همه اینها، از حماقت و جهل آدمهای مقابل خودشان استفاده میکنند و گرنه هیچکدامشان چنین تواناییای ندارند که بخواهند بازیای را برای کسی در بیاورند. بعضیها از روی ناچاری میروند وارد این قضیه میشوند و کارشان به اینجا میکشد. من با آدمی طرف بودم که مدعی بود سه برد پیاپی تیم ملی مقابل قطر، لبنان و کره جنوبی در بازیهای مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل که منجر به صعود تیم ملی به جام جهانی شد، کار او بوده است و میگفت: «من با فدراسیون فوتبال همکاری میکنم و تیم ملی را به جام جهانی بردهام».
خلاقیتی عجیب
رضاییان در سه باشگاه فوتبال کشور مدیرعامل بوده است. او در پاسخ به این سؤال که آیا در سالهای مدیریتش در فوتبال، سرمربیای بوده که از او بخواهد، بروند با دعانویس، رمال و جادوگر صحبت کنند تا تیم به موفقیت برسد، گفت: «هیچ وقت چنین مربیای در تیمهای خود نداشتم. هدف اینها فقط کلاهبرداری است. به نظر من این امکان وجود دارد که همزمان برای یک بازی با دو تیم که مقابل هم قرار میگیرند، صحبت کنند. جام حذفی یا پلیآف که باشد حتما بازی برنده دارد. زمانی که فولاد بودم آن کسی که گفتم به ما پیشنهاد داد، آمده بود بحث یک میلیارد تومان را مطرح میکرد. ولی شنیدم که بعدها با یک تیم دیگر بحث ۱۳۰ میلیون تومان را مطرح کرده است. میخواهم بگویم آدمهای متفاوتی هستند. آن آدم اسم ۳ تیم را میبرد که من با اینها کار میکنم. هیچکدام از آن ۳ تیم که او نام میبرد، موفقیتی در فوتبال کشور کسب نکردند».
شبیه سیستم جاسوسی
مدیرعامل اسبق ملوان بندر انزلی در ادامه صحبتهایش در خصوص گروهی که میروند و میگویند که جادو و یا طلسم تیم حریف را باطل میکنیم. اظهار کرد: «سیستم رمالی مثل سیستم جاسوسی است. یک اداره ضد جاسوسی یا همان ضد رمالی هم در کنار آن خلق میشود. وقتی یک گروه بیایند بگویند: «کاری میکنیم تا تیم شما برنده شود». گروه دیگری هم به وجود میآید که بگویند: «کاری میکنیم جادوی حریف شما خنثی شده و نبازید». دقیقا مثل همان اتفاقی که در بازی گل گهر سیرجان و خونه به خونه بابل افتاد. ما در سال ۱۳۸۴ در باشگاه فولاد خوزستان این نمونه را داشتیم. وقتی که لیگ تمام شد و ما قهرمان شدیم، پاداشی تعیین کرده و به بازیکنان تیم دادیم. بازیکنان اصلی پژو پارس گرفتند. یازده نفر سمند و یازده نفر هم با توجه به زحمتی که کشیده بودند، پراید گرفتند. شخصی که یکی از لیدرهای تیم فولاد خوزستان بود، علاوه بر اینکه لیدر بود، در باشگاه هم کارهایی مانند آب دادن به زمین را انجام میداد. یک آدم با سطح سواد بسیار پایین و با مشکلات مالی بسیار فراوان که علاقهی زیادی به فولاد خوزستان داشت. بعد از پایان لیگ آمد و مدعی شد که به من هم باید ماشین پاداش دهید، اگر من نبودم شما قهرمان نمیشدید. به او گفتم: «شما چه تأثیری داشتی؟ بازیکنان برای قهرمانی فولاد زحمت زیادی کشیدند. تیم ما به جز سایپا همهی تیمهای تهرانی یعنی پرسپولیس، استقلال و پاس را رفت و برگشت شکست داده. بازیکنان تیم هیچکدام مدعی نشدند که ما به تنهایی باعث قهرمانی فولاد شدیم، این حرف شما درست نیست». آن فرد در جواب حرف من گفت: « در بازیای که تیم مقابل ما دعا آورده بودند و گذاشته بودند جلوی دروازه، من رفتم و آن دعا را باطل کردم و باعث شدم فولاد قهرمان شود». میخواهم بگویم این موضوع ریشه در باورهای آدمهای زیادی در کشور ما دارد که طلسم وجود دارد و میشود آن را باطل کرد.»
رفتار توهینآمیزی با من داشتند
رضاییان در مورد اینکه آیا تا به حال اسم این افراد را به مسئولان فدراسیون فوتبال داده است تا با آنها برخورد شود، میگوید: «شخصی پیش من آمد و گفت: «من این بازی، این کار را انجام میدهم تا شما برنده شوی و اینقدر هم پول میگیریم. من به این موضوع اعتقادی نداشتم. فقط برای اینکه ببینم اینها چه کاری میکنند، گفتم بیاید و کاری که میگوید را انجام دهد. ما آن بازی را نبردیم و اتفاقی هم نیفتاد. وقتی از آن فرد در مورد اینکه چرا برنده نشدیم، سوال کردم، خیلی توهینآمیز به من گفت: « دل شما پاک نیست و به خدا و پیغمبر اعتقادی نداری». در زمان ریاست فدراسیون علی کفاشیان تمام مشخصات فردی که به من پیامک میزد را به یک مقام مسئول در فدراسیون دادم که با او برخورد شود. به مسئولین هم گفتم: «شما نمیخواهد به پیامها توجه کنید، از همان سیستم نظارتی، یک نفر به آن آقا زنگ بزند و بگوید آقا سید ما یک تیم داریم که وضع آن خوب نیست، میخواهیم با ما همکاری کنید. خیلی مدعی و گستاخانه شروع میکند با شما کار کردن». به شما میگوید: «ما مدیا هستیم یعنی یک واسطه هستیم که از روی زمین با ماورا در ارتباط هستیم و اینکار را برای شما انجام میدهیم». هنوز هم حاضر هستم حتی اگر کسی میخواهد، مشخصات آن فرد را بدهم.»
در سیستم ریاست جمهوری هم نفوذ کرده بودند
مسعود رضاییان که فردی با تجربه در فوتبال محسوب میشود، در مورد اینکه چگونه میتوان با این معضل در فوتبال ایران مقابله کرد، گفت: «این یک بحث کاملا درون باشگاهی است که میتواند از سمت سرمربی رخ دهد و از طرف باشگاه هم حمایت شود. حتی میتواند از طرف برخی از بازیکنان هم در یک تیم به وجود آید. مطلقا نمیشود از بیرون این مجموعه با آن به طور صددرصدی برخورد کرد. فکر میکنم بسیاری از آدمها با نتایجی که با این روش میگیرند به آن اعتقاد دارند و اعتقاد هم خواهند داشت. به نظر من در فوتبال کشور اینگونه کارها وجود دارد. این کارها جز جهل و خرافهپرستی چیز دیگری نیست و نباید به آنها توجه شود. یعنی اگر از باشگاهها کسی سمت اینگونه افراد نرود یا واکنشی نسبت به آنها نشان ندهد این افراد خودبهخود بیکار میشوند و بقیه قضیه حل میشود. ۸۰ درصد قضیه برمیگردد به درون باشگاه و یک تیم که خود را از اینگونه فعالیتها مبرا کنند و بقیه هم برای گروههای نظارتی مثلا کمیته اخلاق است که با این افراد برخورد کنند. چون کار پر دردسری است. مثلا طرف میگوید: «من این کار را نکردم». اثبات اینکه بخواهی بگویی این کار را کرده است، خیلی ساده نخواهد بود. مثلا یک نفر میگوید: «من دعا میکنم و پول دعا کردن را میگیرم». به راحتی نمیشود رفت و از او شکایت کرد، علیه او تشکیل پروند داد و به عنوان مجرم با او برخورد کرد. تا آنجایی که من میدانم این آدمها که ما به آنها رمال یا جادوگر میگوییم، در گذشته در سیستم ریاستجمهوری ما هم نفوذ کرده بودند. چگونه قانون ما با افرادی که توانستهاند در گذشته در رأس بزرگترین و بالاترین مقامات کشور نفوذ کرده و آنها هم به این افراد اعتقاد داشتهاند، برخورد کند؟!»…
دیدگاه ها :