امروزه اغلب خانم ها آگاهی هایی هر چند اندک درباره سرطان پستان دارند و اغلب آنها هم بیش از حد از این سرطان می ترسند اما شاید با سایر سرطان هایی که بین زنان شایع است، کمتر آشنا باشند و از مواردی که خطر ابتلای آنها را به سایر سرطان ها زیاد می کند، بی اطلاع باشند.
تفسیر آزمون
در جدول بالا روبروی هر پرسش در بعضی از خانه ها یک ستاره گذاشته شده است. وجود ستاره نشان می دهد که اگر به آن پرسش پاسخ مثبت داده اید، خطر ابتلا به کدام نوع از سرطان برای شما بیشتر است.
پرسش های زرد رنگ
اگر پاسخ های مثبت شما فقط در قسمت زرد رنگ جدول قرار دارند، باید به شما تبریک گفت! شما می توانید از همین امروز شروع کرده و با انتخاب رژیم غذایی سالم تر، فعالیت بدنی بیشتر و به ویژه از بین بردن اضافه وزن تان، خطر ابتلا به سرطان را از خود دور کنید.
پرسش های آبی رنگ
پرسش های این بخش از جدول درباره سابقه خانوادگی شما طراحی شده اند و پاسخ مثبت به آنها احتمال ابتلای شما به سرطان را فقط اندکی افزایش می دهند. بد نیست درباره این که چطور می توان از خطر سرطان دور بود، پاسخ های تان را با پزشک تان در میان بگذارید و با او مشورت کنید.
پرسش های نارنجی رنگ
پاسخ مثبت به این پرسش ها به این معناست که سابقه خانوادگی شما باعث می شود شما بیش از دیگران در معرض ابتلا به سرطان باشید. خوب است آزمایشات و معاینات غربالگری را زودتر از موعد شروع کنید.
پرسش های بنفش
پاسخ مثبت به این پرسش ها نشان می دهد شما از نظر ژنتیکی در معرض ابتلا به سرطان قرار دارید اما این بدان معنا نیست که شما حتما به سرطان مبتلا خواهید شد. بد نیست پاسخ های تان را با مشاور ژنتیک در میان بگذارید. یادتان باشد معاینات و آزمایشات غربالگری را به طور منظم دنبال کنید.
حالا چه کار کنم؟
شاید باورتان نشود اما بیشتر انواع سرطان قابل پیشگیری هستند! مهم ترین جزء این پیشگیری داشتن تغذیه سالم و فعالیت بدنی مناسب است.
برای داشتن تغذیه سالمی که در پیشگیری از ابتلا به سرطان به شما کمک کند، باید:
* مصرف مواد غذایی پر چرب و فست فودها را به حداقل برسانید. از مصرف سوسیس و کالباس بپرهیزید.
کنترل وزن و فعالیت بدنی هم جزء مهم دیگر پیشگیری از سرطان است، برای این کار باید:
سایر کارهایی که می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید این است که:
اما کنار پیشگیری از ابتلا به سرطان، بد نیست بدانید اگر سرطان در مراحل اولیه کشف شود بسیار آسان تر قابل درمان است و بسیاری از بیماران می توانند به بهبود کامل دست پیدا کنند. همه خانم ها باید تست های خودآزمایی پستان و پاپ اسمیر را انجام دهند.
همه خانم ها باید از 30 سالگی ماهی یک بار پستان های خود را معاینه کنند. برای یادگیری معاینه پستان های خودتان از پزشک کمک بخواهید و حتما این کار را هر ماه انجام دهید.
اگر بیشتر از 21 سال دارید و ازدواج کرده اید باید سالی یک بار تست پاپ اسمیر (غربالگری برای سرطان گردن رحم) انجام دهید. پزشک بر اساس شرایط شما ممکن است تشخیص دهد که آیا هر سال باید این آزمایش را تکرار کنید یا نه.
برای سرطان کولورکتال و تخمدان نیز راه های تشخیص زودرس وجود دارد. اگر پاسخ های شما نشان می دهد که در معرض خطر بالای ابتلا به هر یک از سرطان ها هستید، حتما با مشاوره پزشک، آزمایشات و معاینات زودهنگام برای کشف سرطان را انجام دهید.
دیدگاه ها :