به گزارش راوی امروز، استفاده از قارچ کومبوچا، ساورکرات و محصولات پروبیوتیک رو به افزایش است، و همین نشان میدهد که تقریبا همهی افراد به سلامت رودههای خود بیش از پیش اهمیت میدهند، که البته دلیل خوبی هم دارد: تحقیقات بیشتر و تازهتر نشان میدهند که سلامت رودهها، چه تاثیر بزرگی روی سلامت عمومی دارد. وجود مشکل در رودهها میتواند منجر به بیماریها و عوارض متفاوتی بشود.
اگر رودههای شما سالم نباشند، روی سلامت روانی، وزن بدن و خلق و خو اثر گذاشته و اختلالات گوارشی زیادی به بار میآورند. حفظ سلامت رودهها، به سلامت بقیه قسمتهای بدنتان کمک میکند.
از کجا بدانیم رودههای سالمی داریم؟
علائم سالم بودن رودهها شامل، نداشتن نفخ، اسهال و یبوست میشود. اگر رودههایتان سالم باشند، شما به طور کلی احساس خوبی خواهید داشت، خلق و خویتان طبیعی خواهد بود و احساس انرژی میکنید، وزن سالمی دارید و احساس خستگی و ضعف نمیکنید. وقتی رودههای شما از سلامت مناسبی برخوردار هستند، تمام این علامتها به خوبی در شما نمایان هستند.
از کجا بدانیم سلامت رودههایمان مشکل دارد؟
اگر وضعیت سلامت رودههایتان مناسب نباشد ممکن است مدفوعتان بدون شکل و فرم باشد و بوی بسیار بدی بدهد یا واقعا از یبوست رنج ببرید و احساس نفخ و گاز کنید، حتی ممکن است دچار آشفتگی ذهنی باشید یا حس و حال خوشایندی نداشته باشید.
چه چیزهایی روی سلامت رودهها تاثیر منفی میگذارند؟
عوامل تغذیهای و عادتهایی وجود دارند که میتوانند سلامت رودهها را تحت تاثیر قرار بدهند. عوامل تغذیهای که اثر منفی روی سلامت رودهها دارند شامل تغذیهی نادرست، مصرف الکل و چربی زیاد میشود. همچنین اگر عدم تحمل غذایی داشته باشید، تعداد بسیار زیادی از این غذاها میتوانند سلامت رودههای شما را به خطر بیندازند. تمام وقت استرس داشتن، کورتیوزل را بالا میبرد و از این جهت میتواند عاملی برای آسیب به سلامت رودهها برای خیلی از افراد باشد. برخی داروها نیز میتوانند سلامت رودههایتان را تهدید کنند.
راهکارهایی برای بهبود سلامت رودهها
خوردن سبزیجات فراوان، چربیهای سالم و غذاهای پریبیوتیک میتوانند به سلامت رودهها کمک کنند.
۱. بیشتر سبزیجات بخورید
سبزیها، مواد مغذی مورد نیاز روزانهی بدن ما را تامین میکنند. ضمنا سبزیها فیبر هم دارند که به حفظ سلامت رودهها کمک کرده و برای عملکرد موثرتر سیستم بدن نیز مفید است.
۲. به مصرف فیبر، بیشتر اهمیت بدهید
مصرف فیبر سبزیجات مخصوصا زمانی اهمیت بیشتری پیدا میکند که دریافت فیبر شما از میوهها و حبوبات کم باشد. فیبر میتواند ترکیبات و مواد مغذی بسیار متنوعی در اختیار بدنتان قرار بدهد که به سلامت رودهها کمک میکنند. فیبر موجود در غلات کامل، میوهها، سبزیها، مغزها و حبوبات، برای حفظ سلامت رودهها واقعا ارزشمند هستند.
۳. غذاهای سرشار از پریبیوتیک مصرف کنید
وقتی پای سلامت رودهها به میان میآید، پروبیوتیکها، اولین چیزی هستند که به ذهن خطور میکنند، اما پریبیوتیکها که نوعی فیبر غیر قابل هضم هستند نیز به همین اندازه مهماند. وقتی عذاهای پروبیوتیکی، هضم میشوند، غذایی برای باکتریهای خوب روده تولید میکنند که در رودههای ما ساکن هستند، پس بیشتر موز، سیر، پیاز، سبزی (کلم فندقی و بروکلی)، غلات کامل و میوه مصرف کنید.
۴. غذاهای سرشار از پروبیوتیک مصرف کنید
به جای اینکه از مکملهای پروبیوتیک به عنوان خط اولیهی دفاعی برای سلامت رودههایتان استفاده کنید، بهتر است سراغ غذاهای غنی از پروبیوتیک بروید. مکملهای پروبیوتیک قطعا میتوانند نقش داشته باشند اما به هر حال هنوز همهی جوانب این مکملها شناخته شده نیست.
انواع گوناگون پروبیوتیکها میتوانند اثرات گوناگونی هم روی سلامت رودهها داشته باشند. مثلا برخی از آنها برای اگزما و برخی هم برای سلامت روانی مفیدتر هستند.
قبل از مصرف مکمل پروبیوتیک، با پزشکتان مشورت کنید تا او بهترین نوع مناسب شما را معرفی کند. سعی کنید پروبیوتیکها را از غذاهای طبیعی دریافت کنید، شامل ماست و غذاهای تخمیر شده مانند میسو، ساورکرات و کیمچی.
۵. از نوشیدن الکل پرهیز کنید
الکل، تاثیر منفی روی سلامت رودهها دارد. بهتر است بیشتر آب بنوشید تا بدنتان دهیدراته نشود.
۶. مصرف هله هولهها را به حداقل برسانید
متاسفانه رودههای شما، غذاهای فرآوری شده، چرب و شیرین را دوست ندارد، حتی اگر شما عاشق اینها باشید! بهتر است مصرف نوشابه، آبنبات، بیسکوئیت، چیپس و پیتزا را به حداقل برسانید و غذاهای سالمتر را جایگزین کنید.
دیدگاه ها :