خانه » گوناگون » بیماری هایی که میل جنسی را می‎کشند
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

گوناگون // 22 آگوست 2023  ,  11:45  // کد خبر : 76580
بیماری هایی که میل جنسی را می‎کشند

یکی از مهم ترین بیماری هایی که قاتل میل جنسی است فشار خون است. فشار خون بالا جریان خون را در نواحی تناسلی مردان و زنان کاهش می دهد. همچنین این بیماری بر میزان هورمون نیتریک اسید که وظیفه ‌اش شل کردن عضلات است تاثیر منفی می گذارد.

یکی از مهم ترین بیماری هایی که قاتل میل جنسی است فشار خون است. فشار خون بالا جریان خون را در نواحی تناسلی مردان و زنان کاهش می دهد. همچنین این بیماری بر میزان هورمون نیتریک اسید که وظیفه ‌اش شل کردن عضلات است تاثیر منفی می گذارد.

به گزارش راوی امروز، اختلال جنسی در مردان و زنان روز به روز شایع تر می شود. کاهش میل جنسی (sexual dysfunction) یکی از مهم ترین و شایع ترین اختلالات جنسی در بین مردان و زنان است. این اختلال که می تواند زندگی زناشویی را نابود کند معلول علل بسیاری است. یکی از مهم ترین علت های این اختلال مشکلات و بیماری های جسمی و روانی است.

محققان و پزشکان، بیماری های جسمی و ذهنی بسیاری را بر عملکرد جنسی مردان و زنان موثر می دانند. بیماری های زیر مهم ترین اختلالاتی هستند که بر میل و عملکرد جنسی مردان و زنان تاثیر منفی می گذارند:

آرتروز

بیماران مبتلا به آرتروز محدودیت حرکتی دارند و بدن آن‌ها خسته است. این حالت و ویژگی روی فعالیت‌ های جنسی این افراد تاثیر منفی می گذارد. بیماری آرتروز با مصرف دارو کنترل می شود اما فرد مبتلا باید بیش از پیش به وضعیت جسمانی خود توجه کند و در صورت تداوم کاهش میل جنسی با پزشک یا روان شناس صحبت کند.

فشار خون بالا

یکی از مهم ترین بیماری هایی که قاتل میل جنسی است فشار خون است. فشار خون بالا جریان خون را در نواحی تناسلی مردان و زنان کاهش می دهد. همچنین این بیماری بر میزان هورمون نیتریک اسید که وظیفه ‌اش شل کردن عضلات است تاثیر منفی می گذارد و همین امر باعث کاهش میل جنسی و تاخیر در ارگاسم می ‌شود. اصلاح سبک زندگی و مصرف دارو می تواند بیماری فشار خون را که هم به میل جنسی آسیب زده و هم به خودی خود یک قاتل خاموش است درمان کند.

دیابت

بیماری دیابت در زنان و مردان با کاهش میل جنسی نمایان می شود. این نمود در زنان بیش از مردان است. دیابت می تواند میل جنسی را کم و عملکرد آن را مختل کند. عوارض دیابت با کنترل قندخون و تنظیم چربی خون قابل جبران است.

اختلالات تیروئیدی

اختلال تروئید هم می‌تواند یکی دیگر از بیماری های تاثیرگذار بر میل جنسی باشد. هر گونه اختلال در این ناحیه می‌تواند بر روی عملکرد دستگاه تناسلی تاثیر گذاشته و منجر به کاهش میل جنسی شود. اختلال در غده تیروئید باعث کاهش هورمون تستسترون می‌شود. این هورمون هم در زنان و هم مردان میزان میل جنسی را تعیین می‌کند و کاهش آن نیز منجر به کاهش میل جنسی می‌شود.

افسردگی

معمولا بعد از مبتلا شدن به افسردگی اختلالات زناشویی بروز می کند. این مساله هم به خود افسردگی و هم به داروهای آن مربوط می شود. لازم به ذکر است که داروهای افسردگی به تنهایی  باعث کاهش  شدید میل جنسی می شوند. از این رو، فرد مصرف کننده باید هنگام بروز اختلال جنسی با پزشک خود مشورت کند و حتی الامکان داروی خود را تغییر دهد.

یائسگی

این مساله مربوط به زنان است. با شروع یائسگی به دلیل تغییر در هورمون های خاص فرد، میل جنسی کاهش می یابد. کاهش هورمون های استروژن باعث خشکی واژن و آمیزش دردناک می شود و زنان را از رابطۀ جنسی دور می کند .

ام. اس

بیماری ام. اس که باعث تخریب سیستم عصبی مرکزی می ‌شود، روی عملکرد آمیزشی زنان و مردان (به خصوص زنان) تاثیر منفی می ‌گذارد. بیماری ‌های عصبی دیگری نظیر پارکینسون نیز می توانند چنین تاثیری داشته باشند.

بیماری های فوق تنها بیماری هایی نیستند که بر میل جنسی تاثیر می گذارند. با این حال، مهم ترین بیماری های موثر بر میل جنسی افراد هستند. 

بیماری های کم کنندۀ میل جنسی از نظر ChatGPT

به جز محققان، هوش مصنوعی نیز درباره بیماری ها و تاثیرشان بر عملکرد و میل جنسی افراد، تحقیقاتی را به عمل آورده است. از نظر هوش مصنوعی بیماری های جسمانی زیر بیشترین تاثیر منفی را بر میل جنسی مردان و زنان دارند:

دیابت: دیابت کنترل نشده می تواند به عروق خونی و اعصاب آسیب برساند و منجر به اختلال نعوظ در مردان و کاهش برانگیختگی جنسی در زنان شود.

بیماری های قلبی عروقی: شرایطی مانند فشار خون بالا، تصلب شرایین و بیماری قلبی می تواند بر جریان خون در اندام تناسلی تأثیر بگذارد و باعث ایجاد مشکلاتی در برانگیختگی یا حفظ نعوظ  در مردان و کاهش پاسخ جنسی در زنان شود.

اختلالات هورمونی: عدم تعادل در هورمون هایی مانند تستوسترون، استروژن یا هورمون های تیروئید می تواند بر میل و عملکرد جنسی تأثیر بگذارد.

اختلالات عصبی: شرایط و بیماری هایی مانند مولتیپل اسکلروزیس، پارکینسون، سکته مغزی، یا آسیب های نخاعی می تواند در سیگنال های عصبی جنسی تداخل ایجاد کند.

درد مزمن: شرایط و دردهایی مانند آرتریت، فیبرومیالژیا یا سندرم درد مزمن لگن می‌تواند باعث ایجاد ناراحتی در حین رابطه جنسی و کاهش میل جنسی شود.

سرطان: پروسۀ درمان  انواع سرطان (جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و …) ممکن است منجر به تغییرات فیزیکی  و هورمونی فرد شود و بر عملکرد جنسی او تأثیر منفی می گذارد.

چاقی: اضافه وزن می تواند منجر به عدم تعادل هورمونی و مشکلات قلبی عروقی شود که بر سلامت جنسی فرد  تأثیر می گذارد.

توجه به این نکته مهم است که اگرچه این شرایط ممکن است خطر اختلال عملکرد جنسی را افزایش دهد، اما تنها علت آن نیست. علاوه بر اینها، عوامل روان ‌شناختی مانند استرس، اضطراب، افسردگی، مسائل عاطفی مربوط به رابطه یا آسیب‌های روانی گذشته نیز می ‌توانند نقش مهمی در مشکلات جنسی و افزایش اختلال میل جنسی داشته باشند.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار