میگرن یک اختلال عصبی است که نیمی از سر را درگیر میکند.
میگرن یک اختلال عصبی است که نیمی از سر را درگیر میکند.
به گزارش راوی امروز، میگرن بیماری مزمنی است و با پدیدههای جسمی و روانی همراه است، حملات میگرنی معمولاً با هاله شروع میشود که یک اختلال ادراکی حواس است.
پروفسور هارتموت گوبل گفت که معمولاً قبل از حملات میگرن هالهای وجود دارد که ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول میکشد، پس از آن هاله فروکش میکند و حمله میگرنی شروع به احساس درد میکند. این متخصص مغز و اعصاب آلمانی توضیح داد که هاله با تار شدن میدان بینایی در یک چشم مشخص میشود و بیمار اغلب خطوط زیگزاگی را میبیند که بیشتر و بیشتر پخش میشوند و لبههای رنگی را تشکیل میدهند.
گاهی اوقات نقاطی وجود دارد که از طریق آنها چیزی دیده نمیشود و در اینجا برخی از کارها مانند خواندن مشکل میشود، علاوه بر این که ممکن است فرد آسیب دیده به سختی دیده شود.
علائم میگرن
علائم میتواند به صورت سرگیجه، خستگی یا گزگز در دست ظاهر شود و به ناتوانی در صحبت کردن به درستی، از دست دادن تمرکز و بیهوشی و صرع برسد.
دلیل میگرن و اورا این است که مغز بیماران محرکها را سریعتر دریافت میکند و آنها را خیلی سریع پردازش میکند و با هجوم ناگهانی تعداد زیادی برداشت و فعالیت حاد نورونها منجر میشود که ممکن است منجر به تجزیه منبع انرژی آنها شود. گوبل توضیح داد که سیستم عصبی دائماً در معرض (ولتاژ بالا) قرار دارد.
او اضافه کرد که این به معنای انحراف در کنترل عصبی است و با توجه به نیاز قشر بینایی به مقدار زیادی انرژی، اختلالات بینایی نتیجه اجتناب ناپذیر یا همان چیزی است که به عنوان هاله شناخته میشود.
با آمبولانس تماس بگیرید
به نوبه خود، متخصص مغز و اعصاب آلمانی، چارلی گال، توصیه میکند که وقتی حمله میگرنی برای اولین بار اتفاق میافتد، یا اگر علائم غیرعادی داشت یا هر بار شدید بود، به دنبال آمبولانس باشید. در عین حال توصیه میشود هر گونه فعالیتی که ممکن است باعث بروز مشکلات میگرنی مانند رانندگی شود را متوقف کنید و منتظر بمانید تا علائم کاهش یابد.
گال اشاره کرد که این وضعیت باعث نگرانی در مورد مشکلات عمدهای مانند سکته مغزی یا بیماری مغزی نمیشود. در اینجا توصیه میشود از یک سبک زندگی سالم پیروی کنید که باعث کاهش بیماریهای قلبی عروقی شود.
درمان میگرن
گال تاکید کرد که هیچ دارو یا درمان خانگی برای درمان موارد شدید وجود ندارد، اما داروهایی وجود دارد که بیماران میتوانند پیشگیرانه برای کاهش میگرن مصرف کنند.
در مورد تریپتانها – که داروهایی هستند که برای تسکین سردردهای شدید میگرنی مصرف میشوند – پزشکان توصیه میکنند که فقط پس از فروکش کردن هاله مصرف شوند. اعتقاد بر این بود که مکانیسم اثر این داروها به انقباض رگهای خونی در مغز بستگی دارد، به همین دلیل است که تریپتانها نباید در طول هاله مصرف شوند، اما واقعیت این است که این داروها عمدتا به آزاد شدن انتقال دهندههای عصبی بستگی دارند.
گال گفت که برخی از مطالعات نشان داده اند که مصرف تریپتان در طول هاله ممکن است اثر ایده آلی بر حمله میگرنی نداشته باشد. به این وضعیت، دوره جذب دارو قبل از رها شدن اثر آن اضافه شده است که در این مدت هاله اغلب به پایان میرسد. در اینجا توصیه میشود با پزشک مشورت کنید تا در صورت لزوم در هر مورد اقدامات لازم را انجام دهد.
جلوگیری از دردهای میگرنی
در پایان، توصیه پزشکان برای پیشگیری از سردردهای میگرنی، دوری از استرس و اتخاذ سبک زندگی سالم مبتنی بر ورزش، نوشیدن مایعات کافی برای بدن، خواب خوب، رژیم غذایی سالم و پرهیز از نوشیدنیها و غذاهای حاوی کافئین، تیرامین، مونوسدیم گلوتامات و نیترات است.
دیدگاه ها :