خانه » گوناگون » مردی که هر چه می خورد از چشمانش پس می دهد
  • دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ - 2024 23 December

گوناگون // 15 مارس 2022  ,  08:00  // کد خبر : 68092
مردی که هر چه می خورد از چشمانش پس می دهد

اختلال عجیب و نادر مردی میانسال او را به وضعیت دشواری دچار کرده. شرایطی که خوردن و آشامیدن را برای او به وضعیتی غیرقابل تحمل، مشکل ساخته.

اختلال عجیب و نادر مردی میانسال او را به وضعیت دشواری دچار کرده. شرایطی که خوردن و آشامیدن را برای او به وضعیتی غیرقابل تحمل، مشکل ساخته.

به گزارش راوی امروز، فرآیند گریه و اشک ریختن، معمولاً به دلیل یک واکنش عاطفی قوی مانند غم و اندوه، درد یا خنده غیرقابل کنترل تحریک می شود اما، در موارد نادری می تواند توسط چیزی مثل غذا خوردن فعال شود. یک مرد چینی اخیراً به “سندرم اشک تمساح” مبتلا شده، یک مشکل نادر پزشکی که باعث می شود افراد هر زمان که غذا می خورند اشک بریزند. 

مرد مسنی بنام “ژانگ” توسط رسانه های چینی گزارش کرده است که هنگام خوردن غذا شروع به اشک ریختن می کند. گریه و اشک ریختن ها زمانی که غذای داخل دهانش، نیاز به جویدن برای مدت طولانی تری دارد، به طرز محسوسی بدتر شده و این در زندگی اجتماعی او اختلال ایجاد میکند، اختلالی که موجب شد بسیاری از رسانه ها با تیتر طنز “مردی که هر چی میخوره از چشماش پس میده!! ” بپردازند.

ژانگ به دلیل ترس از سرازیر شدن اشک از صورتش در حضور مردم از غذا خوردن در جمع، مجبور بود هرگز چیزی خارج از خلوت و تنهایی خود نخورد. خوشبختانه، او متوجه شد این چیزی نیست که بتواند برای همیشه پنهان کند و به همین دلیل تصمیم گرفت به پزشک مراجعه کند.

ماه گذشته، آقای “ژانگ” برای معاینه به بیمارستانی در ووهان رفت که تشخیص داده شد به یک بیماری نادر پزشکی معروف به “سندرم اشک تمساح” مبتلا است. رئیس بخش چشم پزشکی در بیمارستان توضیح داد که این وضعیت ارتباط نزدیکی با فلج صورت قبلی مرد دارد.

روند بهبودی فلج صورت بر فعالیت غدد اشکی، به ویژه غدد چشم چپ وی تأثیر گذاشته بود. در طول دوره نقاهت، رشته های عصبی صورت به اشتباه هدایت می شوند و عصب بزاقی به جای غده زیر فکی، غده اشکی را عصب دهی می کند.

نتیجه این اشتباه عصب صورت این است که محرک هایی مانند بو یا طعم غذا به جای ایجاد بزاق، غده اشکی را برای تولید اشک تحریک می کند.

علائم سندرم اشک تمساح از بیماری به بیمار دیگر متفاوت است و موارد خفیف تر معمولاً با مشاوره و نظارت منظم مدیریت می شوند. در موارد شدیدتر، بهترین درمان، تزریق سم بوتولینوم به غده اشکی است تا انتقال در طول رشته‌های عصبی بازسازی‌شده نابجا به غده آسیب‌دیده متوقف شود و اثرات این سم حدود ۶ ماه طول می کشد. روش های جراحی نیز یک راه حل رایج است که برای آقای ژانگ صورت گرفت تا او تا حدودی از این مشکل رهایی یابد.



دیدگاه ها :



 
 

آخرین اخبار