متخصصان میگویند زیاده روی در مصرف کلم میتواند باعث به خطر افتادن سلامت بدن شود.
متخصصان میگویند زیاده روی در مصرف کلم میتواند باعث به خطر افتادن سلامت بدن شود.
به گزارش راوی امروز، حقایق تاریکی درباره کلم وجود دارد. مصرف این سبزیجات پرطرفدار که به طور گسترده در انواع سالاد مورد استفاده قرار میگیرد، دارای عوارض جانبی زیادی برای سلامتی بدن است. کمتر کسی میداند که کلم دارای قند غیرقابل هضم است که میتواند برای انسان کشنده باشد.
در این مطلب به عوارض جانبی مصرف کلم میپردازیم:
۱- افزایش گاز و نفخ: مصرف کلم باعث افزایش تولید گاز و نفخ در دستگاه گوارش میشود. این موضوع میتواند زندگی اجتماعی افراد را تحت الشعاع قرار دهد. مانند سایر سبزیجات مانند کلم بروکلی و سبزیجات چلیپایی، بدن آنزیمهای لازم برای هضم کلم را ندارد. به همین دلیل زمانی که سبزیجات به روده بزرگ میرسد فرد احساس نفخ میکند.
۲- ایجاد مشکل برای غده تیروئید: مصرف حجم بالایی از کلم میتواند تاثیر مخربی بر عملکرد غده تیروئید داشته باشد. در حقیقت کلم باعث کمبود عنصر ید در بدن شده و این موضوع باعث اختلال در کار تیروئید میشود. زیاده روی در مصرف کلم در بلند مدت میتواند مشکلاتی مانند پرکاری غده تیروئید را به همراه داشته باشد.
۳- اسهال: برخی از افراد دارای مشکلات گوارشی بوده و از سندرم روده تحریک پذیر رنج میبرند. به دلیل آنکه کلم دارای قند غیرقابل هضم است، این موضوع میتواند این افراد را بیشتر مورد آزار قرار دهد. فیبر موجود در کلم برای دستگاه گوارش بسیار مفید است، اما زیاده روی در مصرف آن میتواند نتایج معکوس داشته باشد. زیاده روی در مصرف کلم به دلیل فیبر بالایش موجب بروز اسهال میشود.
۴- کاهش دهنده قند خون: تنظیم قند خون در بدن بسیار مهم است و برهم خوردن این موضوع میتواند باعث بروز بیماری دیابت شود. خوشبختانه کلم از جمله مواد غذایی است که میتواند به کنترل سطح قند خون و جلوگیری از ابتلا به دیابت کمک کند. با این حال، زیاده روی در مصرف سبزیجات برگی شکل میتواند منجر به کاهش خطرناک قند خون در فرد شود.
۵- کولیک نوزاد: اگر از جمله مادرانی هستید که به نوزاد خود شیر میدهید باید به این نکته توجه داشته باشید که همانطور که مصرف کلم در بزرگسالان باعث تولید گاز میشود، تحقیقات نشان داده است مصرف کلم در مادر میتواند نوزاد را نیز تحت تاثیر قرار دهد. این موضوع میتواند باعث بروز کولیک نوزاد (قولنج نوزاد) شود.
دیدگاه ها :