بدیهی است که آدمی بر اساس ذات زیباییپسندِ خود، از مشاهده پدیدههای منظم لذت میبرد.
بدیهی است که آدمی بر اساس ذات زیباییپسندِ خود، از مشاهده پدیدههای منظم لذت میبرد.
به گزارش راوی امروز، هیچ انسان سالمی، تمایل به آشفتگی و بینظمی ندارد و آگاهانه به سمت آن حرکت نمیکند؛ البته به استثنای برخی هنرمندان که ترکیب شیفتگی/ آشفتگی را حسابی میپسندند و با بینظمی در عین نظم، حال، خوش میدارند.
جلوههای زیبای نظم در کائنات، طبیعت، جانداران و حتی جمادات، به وفور یافت میشود؛ از مجموعه منظم اعداد گرفته تا دنباله فیبوناچی، از پردازش منظم تقویم گرفته تا نظمِ بیبدیل گردشِ دوّارِ کواکب. بنابراین برای برخورداری از یک زندگی ارزشمدار و سودمند، باید نظم و ترتیب را در ابعاد مختلف آن، جاری و ساری کرد؛ البته آگاهانه و هوشمندانه!
برای آنکه ترتیبی نظاممند و منسجم، بر زندگیمان سایه افکند و نظارهگر احوالی بسامان، در زیستِ خود باشیم، چند گام ساده مبتنی بر آموزههای روانشناختی توصیه میشود:
▫️۱) ابعاد و وجوه مختلف زندگی که هنوز منظم نشدهاند را شناسایی کنیم. به زبان ساده اینکه پیدا کنیم، آشفتگی و بینظمی کجاست؟
▫️۲) مسئولیت وضع موجود را بپذیریم و در و دیوار را مقصر ندانیم!
▫️۳) اگر متوجه اشتباه خود شدهایم، از هر کجای مسیر که هستیم، دنبال دوربرگردان بگردیم یا دندهعقب بگیریم و برگردیم!
▫️۴) اهداف کلان و خرد خود را مشخص کنیم. برای هر روز، برنامهای ازپیش تعیینشده با هدف یا اهدافی معین داشته باشیم و به ترتیب اهمیت، خود را موظف به انجامشان بدانیم!
▫️۵) فهرستی مکتوب از امور روزانه برای خود داشته باشیم و ذهنی، دست به انجام کاری نبریم، بلکه تکلیفمان همچون مشق شبِ دوران مدرسه، واضح و مشخص باشد.
▫️۶) برای انجام کارهایمان، اولویتگذاری کنیم و خود را موظف به رعایت این تقدم و تاخر، بدانیم.
▫️۷) محل زندگی، دفتر کار و میز شخصیمان را تمیز و مرتب کنیم. باور نمیکنید این پاکیزگی و نظم، چه معجزهای در آرامش روحی و ذهنیمان خواهد داشت برای بهسرانجامرساندن اهداف روزانه و هفتگی و…!
▫️۸) به انجام وظایف خود طبق برنامهریزی، متعهد بمانیم. به بیان خودمانی، در نرویم و شانه خالی نکنیم!
▫️۹) در انتخاب رنگ و نوع لباسمان دقت کنیم. باور کنید پوششِ فکرشده، نتیجهگیریهایمان را زیر و رو میکند؛ حتی عطری که میزنیم!
▫️۱۰) ساعت خواب و بیداری خود را منظم کنیم. شاید خیلی کلیشهای باشد ولی باور کنید، تنظیم ساعات استراحت و خواب و بیداری و تکاپو، ربط مستقیم با زیست اجتماعیِ موثر و نتیجهبخش دارد. خلاصه اینکه بیموقع، بالش را بغل نکنیم و بیوقت، بیدار نباشیم و نمانیم؛ وقتی همه خوابند!
▫️و در آخر اینکه بهتر است برای مهندسی ذهن و زندگی و نظم و ترتیب دادن به اطلاعات موجود در سیستم مغزی خود، از مدیتیشن، ریلکسیشن و… غافل نشویم؛ معجزه «نوشتن» بیداد میکند. خیلی خودمانی گفتم!
دیدگاه ها :