به گزارش راوی امروز، دستها و پاهای ما بیشتر اوقات در معرض عواملی است که میتوانند باعث شوند پوست این قسمتها نسبت به سایر نواحی بدن، تیرهتر بشوند. مدام در معرض پرتو مضر آفتاب بودن موجب میشود پوست، ملانین بیشتری جهت حفاظت از خودش تولید کند. ملانین باعث تیرگی پوست میشود مخصوصا در دستها و پاهایی که با لباس یا ضدآفتاب محافظت نمیشوند.
علاوه بر نور آفتاب، تیرگی پوست میتواند ناشی از خاک، آلودگی و قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی باشد. بیشتر افراد به زیبایی دستها و پاهای خود اهمیتی نمیدهند و بیشتر توجهشان به صورت است. اما باید به تمام قسمتهای بدن به یک اندازه توجه داشت تا از آسیب و تیرگی پیشگیری شود.
دست و پای تیره، جلوهی خوشایندی ندارد و میتواند گاهی باعث احساس ناراحتی شما بشود. خوشبختانه راهکارهای طبیعی زیادی برای روشن کردن پوست دستها و پاها وجود دارد.
۱. لیموترش
لیموترش یک راهکار ارزان و ساده برای روشن کردن پوست است. خاصیت اسیدی لیموترش مانند یک عامل سفید کنندهی طبیعی عمل میکند. لیموترش سرشار از ویتامین C بوده و کمک میکند تا سلولهای مردهی پوست زدوده شده و رنگ پوست روشن و شفاف شود و برای رشد سلولهای جدید پوست نیز مفید است.
یک عدد لیموترش را از وسط به دو نیم کرده و کمی شکر روی آن بپاشید. با آن پوست را ماساژ دهید تا سلولهای مرده و آلودگیها برطرف شوند. سپس ۱۰ دقیقه صبر کرده و بعد آبکشی کنید. هفتهای یک بار این کار را انجام دهید. همچنین میتوانید مقداری آب لیموی تازه را با همان مقدار عسل ترکیب کرده و آن را به دستها و پاهای خود بمالید. اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این کار را روزی دو بار میتوانید انجام دهید. یادتان باشد بعد از استفاده از لیموترش، مرطوب کننده بزنید تا پوستتان خشک نشود، دست کم یک تا دو ساعت در معرض نور خورشید قرار نگیرید.
۲. ماست
اسید لاکتیک موجود در ماست، یک عامل سفید کنندهی موثر است که به روشن شدن پوست تیره کمک میکند. اسید لاکتیک میتواند پوست را لایه برداری کرده و رطوبت رسانی کند. ضمنا، پروتئین و ویتامینهای موجود در ماست، پوستتان را نرم و درخشان نگه میدارد. کمی ماست ساده را روی نواحی تیرهی پوست چند دقیقه ماساژ دهید و بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و سپس با آب بشویید. این کار را ۱ تا ۲ بار در روز انجام دهید.
همچنین میتوانید کمی ماست را با مقدار مساوی عصارهی رُز ترکیب کرده و سپس یک قاشق چایخوری گلیسرین گیاهی به آن اضافه کنید. دستها و پاهای را با این ترکیب خوب ماساژ بدهید تا جذب بشود، اجازه دهید در طول شب بماند و صبح، با آب سرد آبکشی کنید. هر شب قبل از خواب این کار را انجام دهید.
۳. خیار
خیار میتواند دست و پای تیرهی شما را در عرض یک مدت روشن کند. ویتامین A موجود در خیار با کنترل تولید ملانین پوست، رنگ آن را روشن خواهد کرد.
این میوهی آبدار پوستتان را مرطوب نگه میدارد. برشهای یک خیار تازه را ۵ دقیقه به نواحی تیرهی پوست بمالید، ۱۵ دقیقه صبر کنید تا پوست، آب خیار را جذب کند و سپس با آب بشویید. این کار را روزی ۲ تا ۳ بار میتوانید انجام دهید. همچنین میتوانید مقداری آب خیار با مقدار مساوی آبلیمو ترکیب کرده و با آن، دستها و پاهای خود را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ماساژ دهید و سپس با آب سرد، آبکشی کنید.
یک راه دیگر هم این است که یک عدد خیار کوچک را پوره کرده و با ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا ترکیب کنید، آن را به دستها و پاهای خود بمالید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند. سپس با یک دستمال کاغذی، آن را از روی پوستتان پاک کرده و بعد آبکشی کنید.
۴. آلوئهورا
آلوئهورا هم میتواند زنگ اصلی پوست را برگرداند. آلوئهورا قابلیت درمان هایپر پیگمانتهها (تجمع رنگدانههای پوست) را دارد و برای همین میتواند پوست را روشن کند. همچنین یک مرطوب کنندهی قوی برای پوست بوده و درخشش طبیعی به آن میدهد. ژل آلوئهورا را از برگ آن استخراج کرده و ۵ دقیقه آن را به دست و پای خود بمالید.
۳۰ دقیقه صبر کرده و سپس با آب بشویید. این کار را روزی دو بار انجام دهید. همچنین میتوانید ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئهورا را با چند قطره روغن بادام ترکیب کرده و آن را به نواحی تیرهی پوست بمالید و ماساژ دهید تا جذب پوست شود، ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کرده و سپس آبکشی کنید. یادتان باشد بعد از استفاده از آلوئهورا در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید.
پوست پرتقال که بیشتر ما آن را دور میاندازیم میتواند تیرگی پوست را برطرف کند. این میوه سرشار از ویتامین C بوده و به عنوان عاملی روشن کننده به درمان هایپر پیگمانتهها کمک میکند. ضمنا، اسید سیتریک موجود در پوست پرتقال، عاملی لایهبردار نیز هست. ۲ قاشق غذاخوری پوست پرتقال پودر شده را با کمی مسات یا شیر ترکیب کنید تا خمیر مانند شود.
این خمیر را روی پوست تیره گذاشته و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس به آرامی خمیر را با انگشتان خود با حرکات دورانی روی پوست بمالید تا لایهبرداری کند. این کار را میتوانید یک تا دو بار در هفته انجام دهید. همچنین میتوانید ۲ قاشق غذاخوری پودر پوست پرتقال را با کمی عصارهی رُز مخلوط کرده و خمیر درست کنید، یک قاشق چایخوری زردچوبه و مقداری عسل هم به آن اضافه کرده و خمیر حاصل را به دستها و پاهای خود بمالید، اجازه دهید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس به آرامی ماساژ دهید تا لایهبرداری کند و سپس با آب سرد بشویید. این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته انجام دهید.
۶. گوجه فرنگی
گوجه فرنگی ترکیباتی دارد که خاصیت سفید کنندگی داشته و پوست را روشن میکنند. لیکوپن و آنتیاکسیدان موجود در گوجه فرنگی از پوست در برابر اشعههای مضر آفتاب محافظت کرده و از حساسیت پوست در برابر آن میکاهد. همچنین گوجه فرنگی میتواند سلولهای مردهی پوست را بزداید و پوست را نرم و درخشان کند. یک تکهی کوچک از گوجه فرنگی را مستقیما روی پوست بمالید، صبر کنید تا آب آن خشک شود و سپس آبکشی کنید.
این کار را هر روز قبل از دوش گرفتن انجام دهید. همچنین میتوانید آب یک گوجه فرنگی را با خامه به نسبت یک به دو ترکیب کرده و با یک توپ پنبهای به دستها و پاهای خود بمالید، یک ساعت صبر کرده و سپس دوش بگیرید. یک راه دیگر هم این است که مقادیر مساوی آب گوجه فرنگی و آبلیمو را مخلوط کرده و سپس به پوست بمالید، بگذارید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این کار را یک تا دو بار در روز انجام دهید.
۷. زردچوبه
زردچوبه، یک راهکار بسیار عالی برای رفع تیرگی پوست است. زردچوبه حاوی کورکومین است که یک آنتی اکسیدان قوی بوده و به کاهش تولید ملانین پوست کمک میکند. دو قاشق زردچوبه را با مقدار کافی شیر سرد ترکیب کنید تا خمیر درست شود، آن را به پوست بمالید و اجازه دهید ۲۰ دقیقه بماند و سپس با آب ولرم بشویید. این کار را روزی دو تا سه بار انجام دهید. همچنین میتوانید ۲ قاشق غذاخوری زردچوبه را با ۲ قاشق غذاخوری روغن زیتون ترکیب کرده و خمیر درست کنید، یک لایهی نازک از آن را روی پوست قرار داده و بعد از ۱۰ دقیقه بشویید.
این کار را میتوانید ۳ بار در هفته انجام دهید. یک راه دیگر هم این است که یک قاشق چایخوری زردچوبه را با ۴ قاشق چایخوری آرد نخود و ۲ قاشق چایخوری آبلیمو ترکیب کرده و خمیر درست کنید. اگر لازم بود میتوانید کمی هم عصارهی رُز به آن اضافه کنید. ماسک حاصل را به روی نواحی تیرهی پوست گذاشته و اجازه دهید ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بماند تا خشک شود. سپس ماساژ دهید تا لایهبرداری کرده و سپس با آب ولرم بشویید. از این ماسک، یک بار در هفته استفاده کنید. یادتان باشد بعد از استفاده از هر شیوهای که زردچوبه در آن است، در معرض نور مستقیم آفتاب قرار نگیرید.
۸. گیاه صندل
صندل هم یک راه موثر دیگر برای روشن کردن پوست است که میتواند هایپرپیگمانته را نیز درمان کند. ضمنا گیاه صندل برای برطرف کردن لکههای ناشی از خورشید، لکههای قهوهای و لکههای نامسطح روی دست و پا مفید است. آب ِ نصف یک لیموترش را با یک قاشق غذاخوری پودر صندل ترکیب کرده و کمی عصارهی رُز به آن اضافه کنید تا خمیر مانند شود، آن را روی نواحی تیرهی پوست مالیده و بعد از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه وقتی که کاملا خشک شد، با آب سرد بشویید.
این کار را هر روز انجام دهید. همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری از پودر صندل را با یک قاشق غذاخوری پودر بادام ترکیب کرده و به خمیر حاصل، کمی عصارهی رُز، شیر و یا آب اضافه کنید. خمیر را به پوست بمالید و اجازه دهید خشک شود. سپس با آب ولرم آبکشی کنید. از این ماسک، ۲ تا ۳ بار در هفته استفاده کنید.
۹. خربزه درختی یا پاپایا
پاوایا یکی دیگر از درمانهای موثر دیگر برای روشن شدن پوست است. پاپایا حاوی آنزیمی به نام پاپین است که به بازسازی پوست کمک میکند. ضمنا پاپایا ویتامین A، C، و E دارد که برای سلامت و درخشش پوست سودمند است. نصف یک عدد پاپایا را خرد کرده و در مخلوط کن بریزید. یک قاشق چایخوری آبلیمو و یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کرده و تمام مواد را ترکیب کنید تا خمیری نرم درست شود، آن را به دستها و پاهای خود بمالید و اجازه دهید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این کار را ۲ تا بار در هفته انجام دهید.
۱۰. برنج
برنج دارای نوعی اسید است که مانند یک ضدآفتاب طبیعی عمل کرده و به روشن شدن پوست کمک میکند. میتوانید از آرد برنج یا آب برنج استفاده کنید. یک فنجان برنج خام را آسیاب کنید تا پودری شود، کمی شیر به آن اضافه کنید تا خمیری شود، اگر مایل باشید میتوانید کمی زردچوبه به آن اضافه کنید. خمیر بدست آمده را روی پوست بمالید و اجازه دهید ۳۰ دقیقه بماند.
سپس ماساژ دهید تا لایهبرداری کرده و بعد با آب گرم بشویید. این کار را ۲ تا ۳ بار در هفته انجام دهید. همچنین میتوانید قبل از آبکشی برنج، یک تا دو فنجان از آب آن را بردارید و بعد از خنک شدن، دستها و پاهای خود را ۱۰ دقیقه در آن قرار دهید و سپس آبکشی کنید. میتوانید این کار را هر روز انجام دهید.
دیدگاه ها :