باورهای خرافهگرایانه و انجام اعمال و مناسک غیرطبیعی آمیخته با باورهایی از عوالم متفاوت، از همان ابتدا وجود داشته و گستره آن، به مردم تمام کشورهای جهان رسیده است.
به گزارش راوی امروز، به نظر میرسد ظهور عصرهای نوین تکنولوژی و دانش مدرن هم نتوانسته براحتی این نوع باورهای غیرعلمی را به طور کل ریشه کن کند و هنوز که هنوز است، اعمال خرافاتی حتی در کشورهای پیشرفته، طرفداران خاص خود را دارد. در اینجا چند عمل خرافه را که در کشورهای مختلف در ارتباط با غذا و خوراکی صورت میگیرد، برای شما برمیشماریم تا از آنها مطلع شوید:
گردنبندی از چیلی؛ ایتالیا: واژهcornicello یعنی فلفل چیلی در زبان ایتالیایی در اصل به معنی شاخ کوچک بوده و احتمالاً این نامگذاری به دلیل ظاهر این فلفل است. این اعتقاد درمیان مردم منطقه کالابریا که در قسمت نوک چکمه ایتالیا قرار دارد رایج است که کسی که گردنبندی با مدال چیلی داشته باشد، از چشم بد در امان خواهد بود.اهمیت به تورتیلا در مکزیک: مردم مکزیک بر این باورند که اگر تکهای نان تورتیلا از دستشان رها شود و بر زمین بیفتد، بزودی مهمان ناخوانده یا کسی که دوستش ندارند از راه میرسد و آنها باید او را تحمل کنند. معلوم نیست این باور خرافی از کجا آمده، اما در هر صورت مکزیکیها در حین حمل تورتیلا بشدت مراقبند.
حفظ کیک عروسی در آمریکا: عروس و دامادهای آمریکایی، قسمت بالای کیک عروسی را برش میدهند و در فریزر نگاه میدارند تا سال بعد در سالگرد عروسی بخورند. در این که طعم و خاصیت مواد تشکیلدهنده کیک بهطور کلی برهم میریزد شکی نیست، اما در هر صورت آنها اعتقاد دارند، این قطعه کیک موجب خوشبخت شدنشان میشود و از این رو به انجام آن پایبندند.
رشتههای دراز در چین: چینیها طول رشته و نودل را به مثابه طول عمر میپندارند و به همین دلیل، هرگز آن را به تکههای کوتاهتر تقسیم نمیکنند. اگر به رستوران چینی رفتید، چاقو و چنگال نخواهید و با استفاده از چوب مخصوص نودل، شروع به خوردن کنید.
سروته نبودن نان در فرانسه: مردم فرانسه نان را به صورتی روی میز قرار میدهند که سمت روی آن قابل دیدن باشد. آنها هرگز نان را پشت و رو به روی میز قرار نمیدهند. ریشه این خرافه به دوران قرون وسطی برمیگردد. زمانی که نانواها نان مخصوص جلادها را سروته میگذاشتند و همه مردم مراقب بودند به آن نان دست نزنند، مبادا که سر خود را بابت یک قرص نان از دست بدهند. قرنها از این ماجرا گذشته اما این باور در میان مردم باقی مانده که نان سروته خوردن به معنی از دست دادن سر است.
آدامس نجویدن در ترکیه بعد از غروب: در ترکیه، کسی پس از غروب آفتاب آدامس نمیجود، زیرا بر این باورند که جویدن آدامس در این زمان، مترادف با جویدن گوشت بدن مرده است. مهم نیست که علم آن را رد میکند یا نه. در هر صورت، کسی در ترکیه میلی به جویدن آدامس پس از غروب آفتاب ندارد.
منبع: جام جم
دیدگاه ها :