یک کارشناس صنعت لبنیات گفت: هیچ ماده نگهدارندهای در شیر مدتدار نیست و نوع فرآیندی که درفرآوری و بسته بندی شیر فرادما طی می شود، دلیل بالا بودن ماندگاری شیر است.
به گزارش راوی امروز، حسین چمنی در پاسخ به این سوال که آیا شیرهایی که ماندگاری بالایی دارند، حاوی مواد نگهدارنده هستند یا خیر، گفت: برخی از افراد تصور می کنند چون شیر فسادپذیر است نمی تواند برای مدت طولانی بیرون از یخچال بماند و این ماندگاری طولانی نشان دهنده این است که ماده نگهدارنده در آنها وجود دارد. ضروریست مصرف کنندگان بدانند هیچ ماده نگهدارندهای در شیر مدتدار نیست و نوع فرآیندی که درفرآوری و بستهبندی شیر فرادما طی میشود، دلیل بالا بودن ماندگاری شیر است.
وی ادامه داد: شیر پاستوریزه شیری است که به مدت ۱۵ ثانیه در دمای ۷۵درجه سانتی گراد حرارت داده می شود. با این حرارت میکرو ارگانیسمهای بیماریزای شیر از بین میرود ولی بخشی از میکرو ارگانیسمها که بیشتر سرمادوست هستند، زنده می مانند. وجود این میکرو ارگانیسمها باعث میشود که شیر بیشتر از چند روزآن هم در یخچال با برودت ۴ تا ۶ درجه ماندگاری نداشته باشد.
این کارشناس صنعت لبنیات اضافه کرد: اما در فرآیند استرلیزه کردن، شیر در مدت ۲ ثانیه در دمای ۱۴۵ درجه سانتیگراد حرارت داده میشود و طی آن تمام میکرو ارگانیسمهای زنده از بین میرود. بنابراین عامل فسادزایی وجود ندارد. از طرفی این شیرها را در بستهبندهایی چندین لایه قرار می دهند که این بستهبندیها اجازه ورود نور و هوا و یا هرگونه ارتباط با محیط بیرونی را سلب میکند. بنابراین شیر استرلیزه شده می تواند بدون هیچ مشکلی تا ۶ ماه بیرون از یخچال باقی بماند. توجه کنیم که شیر فرادما نیز پس از باز شدن بستهبندی همانند شیر پاستوریزه باید در یخچال نگهداری شده و طی ۳-۴ روز به مصرف برسد.
چمنی به اهمیت تولید شیر استرلیزه اشاره کرد و گفت: شیر غذای روزانه است و به دلیل نیاز بدن انسان بایستی هر روز مصرف شود. استرلیزه کردن این شرایط را فراهم می کند که شیر قابلیت استفاده در هر زمان و مکانی از جمله نقاط فاقد زنجیره سرما داشته باشد.
منبع:ایسنا
دیدگاه ها :