کمبود دریافتهای غذایی و تضعیف سیستم ایمنی بدن، احتمال ابتلا به هر نوع بیماری را افزایش میدهد.
به گزارش راوی امروز، عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینهای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، بیماریهای قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.
توصیههای تغذیهای برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا براساس راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس شامل موارد زیرمی شود:
۱- مصرف ۸-۶ لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه میشود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی بدن کمک میکند.
۲- در صورتی که علائم سرماخوردگی دارید، از غذاهایی مثل سوپ و آش همراه با آب لیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.
۳- از جوانهها گندم، ماش و شبدر در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید.
۴- از انواع میوهها مثل انار، پرتقال، گریپ فروت، لیموشیرین، لیمو ترش، نارنگی، نارنج، سیب و … استفاده کنید.
۵- مصرف جوشانده آویشن و پونه کوهی برای تقویت سیستم ایمنی و مقابله با عفونت توصیه میشود.
۶- از هویج و کدوحلوایی و شلغم و لبو در غذاهای روزانه استفاده شود.
۷- غذاهایی که حاوی مقدار زیادی چربی و نمک است میتواند منجر به ایجاد التهاب در مجاری تنفسی و مسیرهای هوایی شوند. از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها و غذاهای چرب و سنگین اجتناب شود.
۸- استفاده از منابع پروتئین مثل انواع گوشتها خصوصا مرغ و ماهی، حبوبات یا تخم مرغ کاملا پخته حائز اهمیت است.
۹- از انواع آجیل بسته بندی و بدون نمک استفاده شود.
۱۰- کرونا ویروس به دمای معمولی پخت (۷۰ درجه سانتی گراد) حساس است بنابراین به عنوان یک اصل کلی باید از مصرف محصولات حیوانی (شیر، تخم مرغ، گوشت قرمز، مرغ و ماهی) خام و کامل پخته نشده اجتناب کرد. در صورتیکه محصولات گوشتی کاملا پخته یاشد و با دستهای تمیز آماده شود ایمن است.
۱۱- از ظروف، قاشق چنگال شخصی استفاده شود.
۱۲- امکان انتقال کرونا ویروس از طریق بستههای مواد غذایی وجود دارد. توصیه میشود قبل از مصرف بستهها نیز شسته شوند. بیشتر بخوانید: فریز کردن مواد غذایی، کرونا را از بین نمیبرد؟ ۱۳- از خرید مواد غذایی فله یا باز خودداری شود.
۱۴- در هنگام مراقبت و غذا دادن به افراد بیمار و کودکان خردسال قبل و بعد از غذا دادن به آنها حتما دستهای خود و بیمار ضد عفونی شود.
۱۵- سیر، زنجبیل و سایر مواد غذایی توصیه شده اگر چه به دلیل ترکیبات خاصی که دارند میتوانند در مقابله با عفونتهای باکتریایی و ویروسی مفید باشند، اما شواهدی مبنی بر مصرف آن در درمان بیماری ویروس کرونا وجود ندارد و بهتر است به صورت متعادل مصرف شوند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
دیدگاه ها :