لاکتوباسیلوس رامنوسوس عضو خانواده باکتروئیدت هاست و ممکن است بهترین پروبیوتیک برای کمک به کاهش وزن باشد.
به گزارش راوی امروز، پروبیوتیک ها به ایجاد تعادل در جمعیت باکتری های خوب در برابر باکتری های بد دستگاه گوارش بدن انسان کمک می کنند. زمانی که تعادل جمعیت باکتریایی روده از بین می رود، ممکن است نفخ، یبوست، اسهال، یا دیگر بیماری های گوارشی را تجربه کنید. بازگرداندن تعادل به جمعیت باکتریایی روده با کمک پروبیوتیک ها می تواند به بهبود این شرایط کمک کند و بسیاری فواید سلامت دیگر را نیز ارائه می کند. یک میکروبیوم سالم روده ممکن است حتی طول عمر شما را افزایش دهد.
به نقل از “د هلثی”، یکی از فواید مصرف پروبیوتیک ها کمک به کاهش وزن است. این که پروبیوتیک ها چگونه ممکن است به کاهش وزن کمک کنند به طور 100 درصد روشن نیست، اما شواهد روزافزون به ارتباط بین این دو اشاره دارند. شواهد اولیه نشان داده اند که باکتری های روده ممکن است اثر مثبتی بر مدیریت وزن داشته باشند. طی یک مطالعه با حضور سوژه های حیوانی، پژوهشگران موش ها را به دو دسته تقسیم کرده و یک دسته جراحی واقعی کاهش وزن و دسته دیگر یک جراحی ساختگی را پشت سر گذاشتند. اعضای گروهی که جراحی واقعی روی آنها انجام شده بود، همان گونه که انتظار می رفت کاهش وزن را تجربه کردند. اما پژوهشگران پس از آن باکتری های روده موش هایی که جراحی کاهش وزن را انجام داده بودند به موش های گروه دیگر انتقال دادند و آنها نیز کاهش وزن را تجربه کردند.
دو نوع از باکتری های روده با وزن شما پیوند خورده اند
برای درک تاثیرات احتمالی پروبیوتیک ها بر کاهش وزن ابتدا باید با بازیگران کلیدی در این زمینه آشنا شوید. دو خانواده اصلی از باکتری ها در روده وجود دارند که شامل باکتروئیدت ها (Bacteroidetes) و فرمیکیوت ها (Firmicutes) می شوند. افراد لاغر دارای نسبت بیشتری از باکتری ها خانواده باکتروئیدت ها هستند، در شرایطی که افراد چاق نسبت بیشتری از باکتری های خانواده فرمیکیوت ها دارند.
بر همین اساس، با اصلاح جمعیت باکتریایی روده برای به حداکثر رساندن جمعیت باکتروئیدت ها و به حداقل رساندن جمعیت فرمیکیوت ها می توان برداشت انرژی از غذای مصرفی را بهینه سازی کرده و در مسیر مهار چاقی حرکت کرد. اگر ترکیبی درست از باکتری ها را انتخاب کنید، عددی که ترازو به عنوان وزن شما نشان می دهد می تواند به مرور امیدوارکننده و رضایت بخش شود.
اما بهترین پروبیوتیک ها برای کاهش وزن کدامند؟
لاکتوباسیلوس رامنوسوس
لاکتوباسیلوس رامنوسوس عضو خانواده باکتروئیدت هاست و ممکن است بهترین پروبیوتیک برای کمک به کاهش وزن باشد. طی یک مطالعه در دانشگاه لاوال در کبک، کانادا، 125 مرد و زن دارای اضافه وزن طی 12 هفته یک رژیم کاهش وزن را دنبال کردند که با یک بازه زمانی 12 هفته ای با هدف حفظ وزن بدن دنبال می شد. پژوهشگران دریافتند زنانی که روزانه دو پروبیوتیک از خانواده لاکتوباسیلوس رامنوسوس دریافت کرده بودند، نسبت به زنان دیگر که پروبیوتیک مصرف نکرده بودند، دو برابر بیشتر وزن از دست داده اند. (پروبیوتیک ها اثری بر کاهش وزن مردان نداشتند.)
لاکتوباسیلوس گاسری
یکی دیگر از بازیگران کلیدی در خانواده لاکتوباسیلوس به نام لاکتوباسیلوس گاسری شناخته می شود که با کاهش وزن بدن و چربی شکم مرتبط است. طی یک مطالعه کوچک به مدت 12 هفته پژوهشگران دریافتند شرکت کنندگانی که دوزهای بالا از لاکتوباسیلوس گاسری دریافت کرده بودند، نسبت به افرادی که دارونما دریافت کرده بودند، چربی شکم بیشتری از دست داده بودند.
لاکتوباسیلوس فرمنتوم، لاکتوباسیلوس آمیلووروس
لاکتوباسیلوس فرمنتوم و لاکتوباسیلوس آمیلووروس دو نوع دیگر پروبیوتیک مرتبط با کاهش وزن هستند. در یک مطالعه کوچک، شرکت کنندگانی که ماست حاوی لاکتوباسیلوس فرمنتوم یا لاکتوباسیلوس آمیلووروس مصرف کرده بودند، نسبت به افرادی که این کار را انجام نمی دادند، چربی بدن بیشتری را طی یک بازه زمانی شش هفته ای از دست دادند.
مفید برای سلامت روده: مواد غذایی پریبیوتیک
پری بیوتیک ها کربوهیدرات های گیاهی مانند اینولین و برخی ساخاریدها هستند که باکتری های خوب روده را تغذیه می کنند. حتی بهترین پروبیوتیک ها نیز می توانند به واسطه مصرف پری بیوتیک ها هرچه بیشتر تقویت شوند. از مواد غذایی حاوی فیبر پری بیوتیک می توان به سویا، گندم کامل، مارچوبه، کنگر فرنگی، پیاز و تره فرنگی اشاره کرد.
مضر برای سلامت روده: شیرین کننده های مصنوعی
پروبیوتیک ها و غذاهای سالم می توانند تعادل را به جمعیت باکتریایی روده باز گردانند، اما مواردی نیز می توانند در این شرایط اختلال ایجاد کنند. شیرین کننده های مصنوعی یکی از مقصران اصلی در این زمینه محسوب می شود. مطالعه ای در سال 2014 با حضور سوژه های حیوانی نشان داد موش هایی که برخی شیرین کننده های بدون کالری را مصرف می کردند با تغییر در تعداد و نوع باکتری های روده خود مواجه شده و البته این تغییر مثبت نبود. موش هایی که با شکر واقعی تغذیه شده بودند، این تغییرات منفی را تجربه نکردند.
توصیه پایانی درباره پروبیوتیک ها
اگر به تازگی مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک ها بوده اید، مصرف پروبیوتیک ها می تواند برای شما مفید باشد. آنتی بیوتیک ها بسیاری از گونه های باکتری روده، از جمله انواع مفید را از بین می برند. پس دفعه بعد که آنتی بیوتیک برای شما تجویز می شود با پزشک خود درباره مصرف همزمان پروبیوتیک ها صحبت کنید. رژیم های غذایی سرشار از میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، و لوبیاها نیز می توانند به تقویت میکروبیوم سالم روده کمک کنند.
منبع:عصر ایران
دیدگاه ها :