اگر دارای علائم کم خونی هستید و گلبول های قرمز شما کاهش یافته است و احساس ضعف یا خستگی دارید،این مواد را مصرف کنید.
به گزارش راوی امروز، اگر میزان گلبول های قرمز خون شما کم باشد، بدن شما باید برای تحمل اکسیژن در بدن، بیشتر تلاش کند. بدن انسان هر روز، میلیون ها گلبول قرمز به واسطه مواد غذایی خون ساز تولید می کند. این گلبول ها در مغز استخوان تولید می شوند و حدود 120 روز در اطراف بدن گردش می کنند.
سپس به کبد رفته و در آن جا، اجزای سلولی آن ها بازیافت می شود. کم خونی می تواند شما را در معرض خطر عوارض جانبی قرار دهد، بنابراین مهم است که سطوح گلبول قرمز خون را در اسرع وقت به مسیر اصلی بازگردانیم.
مصرف غذاهای غنی از این پنج ماده غذایی خون ساز می تواند به بهبود سطح گلبول های قرمز شما کمک کند:
آهن
استفاده از یک رژیم غذایی غنی با آهن می تواند تولید گلبولهای بدن را افزایش دهد.
غذاهای غنی از آهن عبارتند از:
گوشت قرمز، مانند گوشت گاو
سبزیجات با برگ های سبز تیره، سبزیجاتی مانند اسفناج ، میوه های خشک، مانند آلو و کشمش
حبوبات
زرده تخم مرغ
اسید فولیک
اضافه کردن بعضی از ویتامین های B به رژیم غذایی برای خون رسانی می تواند مفید باشد.
مواد غذایی با ویتامین B-9 بالا (اسید فولیک) عبارتند از:
غلات غنی شده سبزیجات برگ دار و سبز مانند اسفناج و لوبیا و عدس
نخود فرنگی
آجیل
ویتامین B-12
مواد غذایی خون ساز با ویتامین B-12 شامل:
گوشت قرمز مانند گوشت گاو و ماهی ،محصولات لبنی مانند شیر و پنیر و تخم مرغ
غذاهای خون ساز در طب سنتی
در طب سنتی برخی مواد غذایی را به عنوان مواد خون ساز برای بدن معرفی کرده اند و همچنان برای خون رسانی استفاده می شوند.
از جمله خونسازترین مواد غذایی در طب سنتی می توان به کنجد و عسل اشاره کرد.
در طب سنتی از کنجد به عنوان یکی از مواد غذایی خون ساز اشاره شده است و شما می توانید هر شب کمی کنجد خرد شده مصرف کنید.
از دیگر مواد غذایی خون ساز عسل است که بنا بر طب سنتی، اشاره شده است که عسل، پس از مصرف به سرعت به خون تبدیل شده و دارای خواص دارویی برای بدن است.
همچنین در طب سنتی به گندم، شاه دانه، عدس، تخم گشنیز و زنجبیل به عنوان مواد خونساز اشاره شده است و شیره انگور و آبگوشت از جمله خون سازترین مواد غذایی در طب سنتی هستند.
میوه های خون ساز
زمانی که گلبول های قرمز خون در اندازه طبیعی خود باشند، عمل اکسیژن رسانی به تمام ارگان های بدن به خوبی صورت می گیرد. اما زمانی که به هر دلیلی دچار کم خونی می شوید، باید این کم خونی را با میوه ها و مواد غذایی خون ساز جبران کنید.
میوه های خون ساز عبارتند از
چغندرقند و هویج
چغندر معمولا برای بیماران آنمی (کم خون) توصیه می شود .طبق مطالعات انجام شده، مصرف یک کاسه هویج و چغندرقند، دو بار در هفته باعث افزایش تعداد پلاکت خون می شود.
کشمش
کشمش دارای آهن فراوان است که برای رشد گلبول های قرمز و پلاکت خون بسیار مهم است. اختلال ترومبوسیتوپنی یا تعداد پلاکت های کم و کم خونی، ناشی از کمبود آهن رخ می دهد.
بنابراین، شما می توانید در رژیم غذایی خود ازکشمش استفاده کنید تا سطوح آهن بدن متعادل شود.
انار
انار از معروف ترین میوه های خون ساز است که حاوی آهن بالایی است. انار باعث خونرسانی به بدن شده و کم خونی را برطرف می کند.
سیب
سیب در جذب آهن به بدن کمک می کند. برای تعادل آهن هر روز سیب میل کنید.
آلو
این میوه یکی از میوه های مناسب برای درمان کم خونی است زیرا سرشار از آهن بوده و مصرف روزانه آلو می تواند مشکل کم خونی را برطرف کند.
موز
موز یکی از میوه های بسیار مفید برای بدن است که حاوی اسید فولیک است و اسید فولیک برای ساخت گلبول های خون موثر است. روزی یک عدد موز مصرف کنید.
زردآلو
زردآلو هم یکی از میوه های خون ساز و حاوی آهن است. شما می توانید این میوه را هنگام صبحانه میل کنید.
پرتقال
اکثر میوه ها مانند پرتقال، حاوی ویتامین سی فراوانی هستند که باعث حفظ سطح آهن بدن و از بین بردن کم خونی می شود .
تنقلات خون ساز
شما می توانید برای رفع کم خونی و یا افزایش خون رسانی از برخی تنقلات در طی روز استفاده کنید از جمله، کنجد و فندق که باعث افزایش خون رسانی شده و میزان آهن را به سطح مطلوبی می رساند.
کنجد می تواند نقش زیادی در جذب آهن داشته باشد. بنابراین ، مصرف روزانه کنجد برای هر فردی توصیه می شود. یکی دیگر از تنقلات خونساز، تخم کدوحلوایی است که کمبود آهن را جبران می کند.
آیا پسته خون ساز است؟
آجیل های خون ساز از منابع مورد علاقه و تغذیه ای افراد است. آجیل دارای مزایای متعددی سلامتی از جمله کاهش کلسترول، سلامت قلب ، کنترل وزن و حتی کاهش خطر سرطان است.
آجیل همچنین منبع غنی آهن است که سطح هموگلوبین را بهبود می بخشد.
به منظور خون رسانی و تنظیم سطح آهن بدن ، توصیه می شود انواع آجیل به میزان مناسب مصرف کنید. آجیل های خون ساز عبارتند از:
بادام زمینی، یکی از آجیل های غنی از پروتئین است جزو خون سازترین مواد غذایی است. بادام زمینی، همچنین دارای کلسیم و آهن است. همچنین حاوی مس، ویتامین B1، B2 و E و روی است. هضم بادام زمینی کمی مشکل است بنابراین، آن را به مدت یک شب در آب بگذارید، تا هضم آن آسان تر شود.
قندها، منبع غنی آهن، کلسیم، منیزیم، روی، اسید فولیک، ویتامین E و امگا 3 و 6 چربی ضروری هستند. بنابراین تمام آجیل های با قند ساده برای خون رسانی بسیار مفید هستند. به این ترتیب، می توانید از آهن موجود در آجیل لذت ببرید.
گردو برای سلامتی بسیار مفید است زیرا با اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 بسته بندی می شود. گردو، حاوی مقدار زیادی آهن است. در صورتی که دچار کم خونی شده اید، می توانید گردو مصرف کنید تا سطح هموگلوبین شما بهبود پیدا کند.
بهتر است گردو را به صورت خام مصرف کنید زیرا گردوی خام حاوی آهن بیشتری است.
پسته، یکی از مهم ترین آجیل ها است زیرا غنی از آنتی اکسیدان گاما توکوفرول، آهن و پتاسیم و ویتامین B6 است.
مصرف پسته تازه برای بهبود هموگلوبین بسیار مفید است شما می توانید بدون هیچ گونه نگرانی در مصرف کالری بسیار زیاد، پسته مصرف کنید.زیرا کالری پسته زیاد بالا نیست.
معجون های خون ساز + طرز تهیه
شما می توانید مواد غذایی خون ساز مختلف را با هم مخلوط کرده و یک معجون خون ساز مفید برای خود تهیه کنید. مثلا می توانید موز، گردو، پسته، دانه کنجد و آب هویج را به صورت یک معجون کامل و خون ساز مصرف کنید.
یا می توانید از معجون زیر برای رفع کم خونی و افزایش گردش خون استفاده کنید:
یک قاشق عسل
پودر دارچین
چند عدد برگه زرد آلو
عرق بیدمشک
انجیر خشک
1 تا دو عدد موز
برای تهیه این معجون، تمام مواد را کاملا ترکیب کرده و مخلوط کنید. به همین راحتی معجون شما آماده است و می توانید روی آن کمی کنجد بریزید و میل کنید.
منبع: نبض ما
دیدگاه ها :