زنان زیادی هستند که میتوانند تصدیق کنند پریودهای هر ماهشان چقدر دردناک و ناراحت کننده است، اما نرمال یا غیرنرمال بودن سیکل قاعدگی نیز میتواند معیار مهمی در سلامتی شما باشد.
پریودهایتان همیشه منظم بوده و حالا نامنظم شده
خصوصیات یک سیکل قاعدگی میتواند در هر زنی متفاوت باشد اما یک پریود عادی باید هر 25 تا 30 روز روی دهد و سه تا هفت روز طول بکشد. اگر متوجه هرگونه تغییری در ریتم عادی قاعدگیتان شدید یا پریودتان در فاصلهی بیشتر از 35 روز و یا کمتر از 21 روز روی داد باید با پزشکتان صحبت کنید تا مشکل احتمالی تشخیص داده شود. مشکلاتی چون اختلالات تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک و یا مواردی دیگر میتواند علت نامنظم بودن طول مدت سیکلتان باشد. پریود نامنظم، یکی از چندین علامت مشکل تیروئید است که باید بررسی شود.
90 روز است که پریود نشدهاید
شروع نشدن سیکل قاعدگی میتواند چند دلیل داشته باشد مانند بارداری یا در صورتیکه در دههی 40 یا 50 زندگیتان باشید، پیش از یائسگی. با رسیدن به سنین بالای 40، تولید استروژن در تخمدانها شروع به کاهش کرده و پریودتان کوتاهتر و با تکرارهای کمتر روی داده تا زمانیکه کلا متوقف شود. اگر این دو مورد، علت مشکلات پریودتان نباشد و جوانتر از این باشید که به یائسگی نزدیک شوید، ممکن است دچار یائسگی زودرس شده باشید. سایر دلایل عدم وقوع پریود که ارتباطی با بارداری ندارد شامل بیماریهای مقاربتی، کاهش وزن زیاد، مشکلات هورمونی و یا حتی ورزش بیش از حد میشود.
سندرم پیش از قاعدگی (PMS) زندگیتان را مختل کرده
سندرم پیش از قاعدگی یا PMS که 5 تا 7 روز قبل از پریود شروع شده و با آغاز خونریزی تمام میشود، فراتر از گرفتگیها و ناراحتیهای مرتبط با پریودتان است. همراه با این علائم، احساس افسردگی، نوسانات خلقی و عدم تمرکز و همچنین سر درد و نفخ و احساس خستگی نیز میتواند بروز کند. 30 تا 40 درصد از زنان، دچار علائم سندرم پیش از قاعدگی هستند جوری که سبک زندگیشان را تحت تاثیر قرار داده و 3 تا 8 درصد از زنان، اختلال پیش از قاعدگی (PMDD) را تجربه میکنند؛ که یک بیماری شدیدتر بوده و دقیقا قبل از وقوع پریود شروع میشود.
بین پریودها یا بعد از یائسگی لکه بینی دارید
خونریزی یا لکه بینی هر زمانی غیر از وقتی که روزهای پریودتان را میگذرانید یا بعد از یائسگی میتواند علامت فیبروئید (فیبروم)، آندومتریوز ِ ناشی از مشکلی در جدار رحم و یا حتی سرطان آندومتر باشد.
خونریزیتان بسیار زیاد است یا پریودتان بیشتر از هفت روز طول میکشد
خونریزی قاعدگی شاید به نظرتان زیاد برسد اما میزان متوسط مایعات دفع شده طی روزهای پریود فقط دو تا سه قاشق غذاخوریست! اگر دیدید خونریزیتان بیشتر از معمول است و باید هر یک ساعت، تامپون را تعویض کنید با پزشکتان در این مورد صحبت کنید. برخی از دلایل طول کشیدن پریود یا خونریزی زیاد شامل تغییرات هورمونی، پولیپ یا فیبروم در رحم، سقط جنین، مشکل پیدا کردن با IUD میشود. منورهاگیا یا خونریزی زیاد رحم یکی از مشکلات شایع پریود است اما باید مطمئن شوید که دلیل آن، مشکل جدی نیست. خونریزیهای طولانی مدت میتواند موجب کمبود آهن شدید و نهایتا کم خونی شود.
احساس ضعف، بیحالی و سرگیجه و تهوع دارید، اسهال یا تب شدید دارید و یا در صورت استفاده از تامپون دچار راشهای پوستی میشوید
اینها تعدادی از علامتهای سندرم شوک سمی هستند که هر چند نادر است اما گاهی اگر مدت زیادی تامپون با بدنتان در تماس بماند میتواند تبدیل به یک بیماری کُشنده شوند. برای کاهش ریسک سندرم شوک سمی، از تامپونی استفاده کنید که کمترین قدرت جذب را داشته باشد و حداقل هر 4 تا 8 ساعت یکبار آن را عوض کنید یا اینکه از پدهای بهداشتی استفاده کنید.
گرفتگیهای بسیار بدی دارید که شما را از انجام فعالیتهای روزمره باز میدارد و با مسکن هم تسکین نمییابد
کرامپهای یا گرفتگیهای شدید و دردناک پریود که به دیسمنوره معروفند، علامت دیگری از وجود یک مشکل هستند. در چنین شرایطی، درد میتواند ناشی از یک بیماری جدی مانند فیبروم رحم یا آندومتریوز باشد.
16 سال دارید اما هنوز پریودتان شروع نشده
یک دختر جوان ممکن است در سن 15 سالگی پریودش شروع شود اما اگر بعد از نیمهی دوم دورهی نوجوانی هنوز پریودتان شروع نشده باشد ممکن است علامتی از وجود یک مشکل باشد. آمنوره اولیه که معمولا ناشی از مشکل هورمونی در سیستم غدد درون ریز است، عدم وقوع دورهی قاعدگی بوده و اغلب در دختران جوانی که تا سن 16 سالگی هنوز پریود نشدهاند روی میدهد.
منبع: برترینها
دیدگاه ها :